Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: támadófal

2021. június 03. - Asbee

Az offense szerves részét képezi a támadófal, hiszen időt kell hagyni az irányítónak, illetve a futóknak is meg kell nyitni az útvonalat. Érdekesen alakult a tavalyi esztendő, hiszen a Cowboys és az Eagles ötösét is megcsonkították a sérülések, nálunk egyelőre nem bizonyítottak kellőképp a fiatalok és a Washingtonnál is voltak változások. Lássuk hát kik fogják megvédeni az NFC East quarterbackjeit.

1. Dallas Cowboys

OL: Tyron Smith, Connor Williams, Tyler Biadasz, Zack Martin, La'el Collins, Ty Nsekhe, Terence Steele, Josh Ball

Nem olyan fényben tündököl már a dallas-i támadófal, mint néhány éve, ráadásul nyaksérülés miatt csak két mérkőzésen szerepelt tavaly Tyron Smith. Állítólag meggyógyult és az edzőtáborban már teljes értékű munkát fog végezni. Egy mérkőzés sem jutott La'el Collins-nak, aki csípőműtéten esett át, ez pedig az egyik legrosszabb, ami egy falemberrel történhet, igaz 27 évesen a legjobb korban van, szóval neki biztosan nem kell aggódnia. Terence Steele volt a helyettese, aki úgy játszott, ahogy várták tőle: gyengén. Persze első évesként ez totál elfogadható. Biztosítéknak érkezett Ty Nsekhe, aki minőségi csereember, bár érthetetlen miért csak 30 éves korára "érkezett meg" a ligába. Ott van még a keretben Brandon Knight, de ő is inkább a felejthető kategóriához tartozik, nem véletlenül érkezett Josh Ball a draft negyedik körében. A liga egyik legjobb guardjának számít Zack Martin, aki a társaihoz hasonlóan szintén a sérültlistáról jön vissza. Őt Connor McGovern próbálta helyettesíteni, nyilván nem all-pro szinten. A bal oldali guard Connor Williams, aki azért megverhető, persze ha egészségesek a klasszis társai, akkor vele sincs probléma. A center posztot Tyler Biadasz-nak szánják, aki felemásan mutatkozott be tavaly. Nincs már akkora bizodalmam a Cowboys fala irányába, mint néhány éve, de ha csak a szokásos évi 3 meccsét hagyja ki Tyron Smith, a többiek pedig egészségesek maradnak, akkor ez még mindig egy elit közeli egység lesz.

2. Philadelphia Eagles

OL: Jordan Mailata, Isaac Seumalo, Jason Kelce, Brandon Brooks, Lane Johnson, Andre Dillard, Landon Dickerson, Nate Herbig, Matt Pryor

Vérfrissítésre van szükség Philadelphiában, hiszen a sérüléshullám itt is végigsöpört. Lane Johnson már elmúlt 30, a tavalyi évét pedig nem is tudta végigjátszani és ez a teljesítményén is látszott. Persze nem szabad őt leírni, simán benne lehet még 1-2 jó év. Még balszerencsésebben járt Andre Dillard, aki az első szezonjában elvétve kapott lehetőséget, a tavalyi szezont pedig az IR-en töltötte. Át is vette a helyét Jordan Mailata, aki magához képest abszolút jól játszott, ne feledjük, hogy ő rögbijátékosként érkezett meg a ligába és könnyen lehet, hogy ő lesz a vakoldali tackle. Némi reménye lehet az Eagles-nek Jack Driscoll irányába is, akinek újoncként felemás esztendője volt. A guardok között Brandon Brooks vitte volna a prímet, de a változatosság kedvéért ő achilles-ín szakadás miatt nem játszhatott tavaly. Elő is lépett Matt Pryor, aki guardot és tackle-t is játszott, de egyelőre nem fenyegeti a veszély, hogy Hall of Famer lesz. Biztosabb pont Isaac Seumalo, de a 3. és a 10. játékhét között ő is pihent. A helyzetet Nate Herbig élvezte ki, aki majdnem mérkőzésen pályára lépett. Jason Kelce szakálla és tartóssága viszont továbbra is megvan, bár 2020-ban már kezdett rajta látszani a kor. Az erősítés meg is érkezett a draftról Landon Dickerson személyében, akiben megvan a potenciál, hogy guardként és centerként is a liga elitjéhez tartozzon, azonban nagyon sérülékeny volt az egyetem alatt.  Nehéz megítélni, hogy mire lehet képes az Eagles támadófala, hiszen tavaly szinte minden mérkőzésen más összeállításban léptek pályára. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy újra ennyi sérültjük legyen, persze az is ritkán fordul elő, hogy minden visszatérő kiválóan teljesít és azért ne feledjük, hogy volt olyan mérkőzés 2020-ban, amikor csúnyán helyben hagyták ezt az O line-t.

3. Washington Football Team

OL: Charles Leno, Wes Schweitzer, Chase Roullier, Brandon Scherff, Samuel Cosmi, Ereck Flowers, Cornelius Lucas

Érdekesen alakult a washingtoni helyzet, hiszen másfél hete megváltak Morgan Moses-től, aki 2015 óta minden mérkőzésen kezdett. Pénzügyi vonzata van a dolognak, több mint 7 millió dollárt spóroltak az elküldésével. Előtte még gyorsan leigazolták Charles Leno-t, akit a Bears zavart el hasonló módon. Egyértelműen a kezdőbe szánják, hiszen korrekt teljesítményre képes. A cseréje Cornelius Lucas lesz. A draft második köréből érkezett Samuel Cosmi, aki már újoncként megkaphatja a fal túloldalát, ha pedig jól teljesít, akkor a második szezonjában a vakoldalon köthet ki. A guardok között Brandon Scherff a liga egyik legjobb játékosa a posztján, miért is ne lenne hát baj a szerződésével? Idén másodszorra kapott franchise taget, legutóbb márciusban hallottuk róla, hogy nem szeretne hosszú távú szerződést aláírni. Szotyiért meg is szerezték az általunk nagyra becsült Ereck Flowers-t. A másik kezdő Wes Schweitzer lesz, az ő teljesítményére sem lehet panasz. A center poszt is megoldott, ráadásul hosszútávú szerződést írt alá Chase Roullier, amely 2024-ig szól. Ha megmarad Scherff motivációja és elkerüli az egységet a szokásos sérüléshullám, akkor egyértelműen átlagon felüli fala lehet a Washingtonnak.

 

4. New York Giants

OL: Andrew Thomas, Will Hernandez, Nick Gates, Shane Lemieux, Matt Peart, Nate Solder, Zach Fulton

Lassan évtizedes múltja van a szenvedésnek, hiszen Jerry Reese és egyelőre Dave Gettleman sem tudta a megfelelő játékosokkal felépíteni a falat. Az akarattal nem volt baj, a tavalyi draft első és harmadik körében érkezett Andrew Thomas és Matthew Peart, akik a kezdő OT-k lehetnek. Persze Nate Solder is erre pályázik, akitől valamilyen oknál fogva nem tudunk megszabadulni. Két gyenge év és az opt-out után nehéz lesz kiszorítania a fiatalokat, bár Peartről még nem sokat tudunk, hiszen inkább Cameron Fleminget erőltette tavaly az edzői stáb. A guardok között még nagyobb a probléma, szerintem inkább Kevin Zeitlert kellett volna megtartani Solder helyett, hiszen úgy néz ki Will Hernandez és Shane Lemieux lesz a két kezdő. Előbbinek fokozatosan romlik a megítélése, utóbbi szerepeltetésében pedig bőven van kockázat. Low budget megoldásként érkezett Zach Fulton, de egy ideális világban ő csak a vésztartalék lenne. Durva leírni, de Nick Gates a legbiztosabb ember, aki a posztváltása után gyengén kezdte az évet, azonban egyre jobbá vált és már senki sem kérdőjelezi meg a helyét. A draftról nem érkezett erősítés és a hírek szerint elégedett az állománnyal az edzői stáb, de sajnos nem biztos, hogy a valóság is ezt fogja mutatni.

Összesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2616579226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása