Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: linebackerek

2021. július 08. - Asbee

A védelem legkevésbé fontos pozíciója? Vagy mégsem? Szinte egy évtizeden át elhanyagoltuk a pozíciót, vajon most hol tartunk?

1. Dallas Cowboys

LB: Jaylon Smith, Micah Parsons, Leighton Vander Esch, Jabril Cox, Keanu Neal

Komoly erőforrásokat fektetett az LB sorba a Cowboys, hiszen a draft első körében Micah Parsons-t választották ki ugyanúgy, ahogy 2018-ban Leighton Vander Esch-t. Nagyot kockáztattak anno Jaylon Smith megszerzésével, aki a súlyos sérülése ellenére bevált, bár olvashattunk olyan híreket amelyek arról szóltak, hogy ez lehet az utolsó dallas-i szezonja. Vander Esch is erősen kezdett, de az elmúlt két szezonját elrontották a sérülések. A draft negyedik köréből is érkezett egy linebacker Jabril Cox személyében, aki csak az utolsó évét töltötte az FBS-ben, de ott is helytállt, így szép jövő előtt állhat. LB/S hibridként ott lesz az Atlantából érkező Keanu Neal is. Amennyiben nem lesznek balszerencsések a sérülésekkel, úgy erős egysége lehet a Cowboys-nak, Parsons pedig az egyik "leghangosabb" rookie lehet a ligában.

2. New York Giants

LB: Blake Martinez, Tae Crowder, Reggie Ragland, Devante Downs

Egy éve ilyenkor volt némi aggodalmunk Blake Martinez megszerzésében, azonban bebizonyította, hogy nemcsak a 8-10 yardos futásokat tudja megállítani, hanem a LoS-t is uralta, ráadásul kiválóan irányította a védelmet és nem túlzás azt állítani, hogy a liga legjobbjai között volt a helye 2020-ban. Abszolút kellemes meglepetést keltett Tae Crowder, aki Mr. Irrelevantként követelt magának helyet a csapatban. A cserék közé érkezett Reggie Ragland, aki ekkora szerepkörre elfér, többre nem és Devante Downs is be tud segíteni, akitől azért nem voltam elájulva.

3. Philadelphia Eagles

LB: Alex Singleton, T.J. Edwards, Eric Wilson, Shaun Bradely, Davion Taylor, JaCoby Stevens

Két underground arcot is találunk az Eagles keretében, akik komoly lehetőséget kaptak tavaly. Alex Singleton 2015-ben került draftolatlan játékosként Seattle-be, majd 3 évet a CFL-ben húzott le. 2019-ben került Philadelphiába, ahol először a special teamben remekelt, tavaly pedig már 11 meccsen kezdett a védelemben is. T.J. Edwards is komoly lehetőséget kapott, de azért elfért ide az erősítés, így megszerezték a Vikings-tól Eric Wilsont, akinek az eddigi négy éve alatt fokozatosan javult a statisztikája. Csereként Shaun Bradley, Davion Taylor és a rookie JaCoby Stevens áll rendelkezésre.

4. Washington Football Team

LB: Jamin Davis, Cole Holcomb, Jon Bostic, Joe Walker, David Mayo

Ahogyan Dallas-ban, úgy a fővárosban is egy LB-re esett a választás a draft első körében, hiszen azt a Jamin Davis-t választották, akinek a szolgálatai iránt állítólag mi is élénken érdeklődtünk. Rögtön szükségük is lesz rá, hiszen Cole Holcomb és Jon Bostic lesz vélhetően a két másik kezdő, ez a névsor pedig nem túl meggyőző. Itt kötött ki a korábban nálunk játszó David Mayo, aki a sérülése után nem tudta tavaly megszilárdítani a helyét a csapatban.

Összesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2516615556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása