Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: cornerbackek

2021. július 24. - Asbee

Az elmúlt évtizedben a passzjáték vált a támadósorok elsődleges fegyverévé, így a secondary-k szerepe is megnőtt. Szinte akkora teher hárul a cornerbackekre, mint a passzsiettetőkre, sőt olvastam már olyan véleményt is, amely szerint nagyobb befolyással van a játék alakulására egy CB. De mi a helyzet az NFC Eastben?

1. New York Giants

CB: James Bradberry, Adoree Jackson, Darnay Holmes, Aaron Robinson, Isaac Yiadom, Sam Beal, Rodarius Williams

Alaposan átalakította Dave Gettleman az állományt, hiszen ebből a listából Sam Beal érkezett a legkorábban a csapatunkhoz, bár eddig inkább csak nézőként volt jelen a sérülései és a tavalyi opt-out miatt (persze utóbbiért egyáltalán nem szabad hibáztatni). Nagyon bejött James Bradberry megszerzése, aki a liga egyik legalulértékeltebb játékosa a posztján és tavaly az NFC egyik legjobb cornerbackje volt. Balszerencsésen alakult Adoree Jackson 2020-as esztendője, a Titans pedig meg is vált tőle, mi pedig Logan Ryan segítségével azonnal lecsaptunk a lehetőségre. Elfogultság nélkül írhatom le, hogyha egészségesek maradnak, akkor ez egy bombaerős páros lehet. A slotban vannak kérdőjelek, hiszen korrektül mutatkozott be újoncként Darnay Holmes, nem engedélyezett touchdownt, de a szép dolgok mellett 91,2-es QB ratinget produkáltak nála az irányítók, így javulnia kell, különben csalódás lesz a játéka. Erősítésként meg is érkezett a slotba Aaron Robinson, aki talán az oldalvonal mellett is bevethető lesz. Ide sorolhatjuk akár Xavier McKinney-t is, aki hol a LoS-hez közel, hol free safety-ként szerepelt. A cseréknél lehetünk gondban, hiszen a már említett Beal mellett Isaac Yiadom sem brillírozott eddig, Rodarius Williams-nek pedig a csapatba kerülés lesz az elsődleges cél.

2. Dallas Cowboys

CB: Trevon Diggs, Anthony Bryant, Jourdan Lewis, Kelvin Joseph, Nahshon Wright, C.J. Goodwin, Rashard Robinson

Hozzánk hasonlóan a Cowboys is számos fiatallal erősítette meg a keretét. A tavalyi draft második körében érkezett Trevon Diggs, aki rögtön a kezdőcsapatban találta magát. Nem ez a legegyszerűbb feladat egy újonc számára és természetesen ő is hibázgatott, de abszolút helytállt és bizakodóak lehetnek vele kapcsolatban a Dallas szurkolók. A túloldalra érkezett a szintén második napos Kelvin Joseph és ő vagy Anthony Bryant lesz Diggs túloldali társa. A slot pozíció Jourdan Lewis-é, akivel nincs különösebb probléma. Joseph mellett érkezett egy másik újonc is Nahshon Wright személyében, valószínűleg ő is szerephez fog jutni. Nagy potenciállal rendelkező CB sort találunk a riválisunknál, akiknél a fiatalokat egyszer-egyszer biztosan meg fogják égetni a tapasztalatlanságuk miatt és hát az is kérdés lesz, hogy hogyan működik majd a pass rush.

3. Washington Football Team

CB: Kendall Fuller, William Jackson III, Jimmy Moreland, Darryl Roberts, Bejnamin St-Juste

Kendall Fuller a legjobb washingtoni CB, aki 2018-ban egy trade keretében a Chiefs-hez került, a Super Bowl győzelem után pedig visszatért a fővárosba. Idén William Jackson III-t is jól kereső cornerbackké varázsolta Ron Rivera, bár nem vagyok benne biztos, hogy be fog válni az ő leigazolása. A slotban Jimmy Moreland próbált tavaly virgonckodni felemás sikerrel. Segítségként érkezett Darryl Roberts, de elképzelhető, hogy vele csak többen lesznek. A draft harmadik körében megszerezték Benjamin St-Juste-t, aki szintén szerephez fog jutni. Washingtonban is komoly erőforrásokat fektettek a cornerbackekbe, bár jelenleg úgy látom, hogy nem ők végezték a leghatékonyabb munkát, de majd a szezon eldönti ezt.

4. Philadelphia Eagles

CB: Darius Slay, Avonte Maddox, Michael Jacquet, Zech McPhearson, Craig James

Nagy szerzeményként érkezett tavaly az Eagles-höz Darius Slay, hiszen kiváló szezonjai voltak korábban a Lions-ban, 2017-ben pl. 8 interceptiont szerzett. Egyelőre nem sikerült átmentenie ezt a formáját, hiszen alaposan alulteljesített Philadelphiában, 77,3 százalékos pontosságot mutattak ellene az irányítók. Ugyan éppen elmúlt 30 éves, de benne lehet még néhány jó év, ehhez azonban javítania kell. Szükség lesz Avonte Maddoxra is, aki korábban a slotban tevékenykedett, tavaly pedig az oldalvonal kellett helytállnia, amit mérsékelt sikerrel tett meg. A tavalyi szezonban Michael Jacquet kapott még számottevő lehetőséget, akire idén nagyobb szerep várhat. A draft 4. körében Zech McPhearsonra esett az Eagles választása és van egy olyan érzésem, hogy ő sem csak az oldalvonal mellett fog tétlenkedni. Sok múlik majd a Slay-Maddox pároson, akiknek szintet kell lépniük tavalyhoz képest, mert ellenkező esetben gondok lehetnek Philadelphiában.

Összesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8216628182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása