Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Az edzőtábor 5 legnagyobb kérdése

2021. július 26. - Asbee

A végéhez közeledik az idei uborkaszezon, hiszen szépen lassan minden csapat megkezdi a 2021-es edzőtáborát. A preseasonra kicsit még várni kell, de lássuk kire és mire figyeljünk a traning camp alatt.

Saquon Barkley

Tavaly szeptemberben szenvedett ACL szakadást a Chicago Bears ellen és PUP listán kezdi meg a felkészülést. Maga Barkley is óvatos kijelentést tett azzal kapcsolatban, hogy száz százalékban ott lesz-e a Broncos elleni nyitányon, igaz kezdetben csak taktikázásnak gondoltam ezt a nyilatkozatot. Persze erre még mindig van esély, a papírforma alapján pedig biztosan nem látjuk a kezdő futónkat az előszezonban és az aktív keretbe való visszatérés után valószínűleg az edzéseken is óvni fogjuk. Akárhogyan is alakul a comeback azért készüljünk arra, hogy a „ringrozsdát” le kell majd rázni. Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy tényleg csak óvatoskodásról van szó, hiszen láthatjuk Todd Gurley-nél, hogy mennyire vissza tudnak esni a running backek.

Újoncok

Minden évben epekedve várjuk a rookie-k pályára lépését és most sincs ez másképp, hiszen több izgalmas játékost is találunk. Egyelőre balszerencsésen alakult Kadarius Toney bemutatkozása, hiszen a tavaszi edzéseken limitáltan vett részt, a múlt héten pedig covid listára került, így az első napokban szinte biztosan nem lesz ott a pályán. Nagy elvárásaink vannak Azeez Ojulari irányába is, akit első körös tehetségként sikerült megkaparintani a második napon és csak bízni tudunk benne, hogy már idén segíteni tudja a gyenge pass rush-t. Barkley-hoz hasonlóan Aaron Robinson is PUP listán kezdi meg az edzőtábort, a többieknek pedig a minél nagyobb játékidőért, illetve a hatodik köröseinknek a csapatba kerülésért kell majd küzdenie.

Sérülések

Ez is magától értetődő kérdés, hiszen egy-egy kulcsember kiesése akár az esélyeket is felboríthatja. Már tettem említést a PUP listáról, hat játékosunk kezdi meg így a felkészülést, név szerint Saquon Barkley, Jonotthan Harrison, Matt Peart, Kyle Rudolph, Oshane Ximines és Aaron Robinson. Az NFI listára Ryan Anderson és Sandro Platzgummer került.

Támadófal

Ugyan a legtöbb csapatrész erősödött a korábbi évekhez képest, de az O line számos szurkoló és szakértő szerint is problémás lehet. Dave Gettlemanék bíznak a játékosokban és a GM-ünk védelmében annyit azért le kell írni, hogy a Panthers-nél számos jó falembert szerzett meg. Persze én is szkeptikus vagyok az egységünket illetően, hiszen szinte mindenkinek fejlődnie kell. Vajon melyik a valódi arca Andrew Thomas-nak, képes konzisztensen a tavalyi év második felében mutatott játékát hozni? Tényleg kezdő színvonalra képes Matt Peart? Mire képes Will Hernandez és Shane Lemieux? Maradt még valamennyi Nate Solderben? Döntő többségében fiatal játékosaink vannak, akik közül nem mindenki hozta még ki magából a maximumot, azonban annyi kérdés merül fel, hogy meglepő lenne, ha minden esetben kedvezően alakulna a csillagok állása.

Pass rush

Ami az offense-ben a támadófal (és Daniel Jones), az a védelemben a passzsiettetés lehet, itt csúszhatnak félre a dolgok. Szép reményekkel indította a profi pályafutását a Lorenzo Carter-Oshane Ximines kettős, azonban mindketten visszaestek, ráadásul súlyos sérülésből próbálnak meg visszatérni. A piacról megszereztük Ifeadi Odenigbo-t, aki ugyan nem a legnagyobb név a szakmában, de abszolút hasznos lehet, igaz ne tőle várjuk a 10 sack feletti teljesítményt. Már írtam Azeez Ojulariról, akinek azért hagyjunk időt, hiszen tipikusan arról a pozícióról beszélünk, ahol hosszabb időre van szükség a kiteljesedésre. Hatványozottan igaz ez Elerson Smith-re is, akinek azért a konditeremben is lesz plusz feladata. Ryan Andersonnak és Trent Harris-nek a keretbe kerülésért kell majd küzdenie, nincs túl nagy bizodalmam az irányukba. A hírek szerint off-ball linebackerként számolunk az alulméretezett Carter Coughlinnal és nem bánnám, ha hasonlóan járnánk el Cam Brown esetén is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2316638306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása