Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Ikem Ekwonu, OT (NC State)

2022. február 14. - Asbee

éget ért a 2021-es NFL szezon, így kezdődhet az offseason. Remek alkalom elkezdeni a leendő újoncok bemutatását, ráadásul jelen pillanatban két darab top 10-es választási jogunk van. Biztosan előtérbe kerül a támadófal, így egy offensive tackle-vel kezdünk.

North Carolinában, Charlotte városában nőtt fel Ikem Ekwonu. A középiskolai karrierjének köszönhetően számos ösztöndíjat kapott, ő pedig a North Carolina State mellett döntött a Georgia Tech, a Maryland, a North Carolina, a Tennessee, a Virginia és a West Virginia ellenében. Újoncként a kezdőcsapat tagja lett, az utolsó 7 mérkőzésen léphetett pályára, amely alatt 37 pancake-et osztott ki. A sophomore szezonját bal oldali guardként kezdte, de visszakerült a fal szélére, az idény végén pedig harmadik csapatos All-ACC választott lett. Nagyot lépett előre 2021-ben, amikor nemcsak első csapatos All-ACC tag lett, hanem az All-American nominálás is összejött neki. Ezután úgy döntött, hogy nincs már bizonyítani valója és jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Rendkívül atletikus az erőteljes testalkatához képest, fel tud érni a második vonalba
  • Sokat javult a paszblokkolásban
  • Guardként és tackle-ként is van tapasztalata
  • Egy vaddisznó, aki arra megy, hogy elpusztítsa az ellenfelét (középsuliban birkózott is)
  • Egészen lenyűgöző a futásblokkolásban, valósággal félnek tőle a linebackerek
  • Nehezen működik ellene a bull rush

Gyengeségek

  • Javulnia kell a passzblokkolásban
  • A túlzott agresszivitása miatt képes rossz szögeket választani
  • Meg tudják verni a speed rusherek
  • Elsősorban zone blockingban lehet jövője

A pozíciós edzők álma lehet Ekwonu a profik között. Hiába kell javítani a kézhasználatán, a lábmunkáján és a tartásán, így is rendre megeszi a védőket. Ha megkérdezünk egy OL coach-ot valószínűleg azt fogja mondani, hogy adják csak oda neki majd kijavítja a technikáját. Néhányan guardként tekintenek rá, de szerintem tackle-ként is megállná a helyét, először mindenképp a fal szélén kell kipróbálni, nálunk pedig kiváló helyen lenne a jobb oldalon. A bejegyzés megírásakor (02.14.) a top 10 tehetségek között van a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr317501002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása