Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Kyle Hamilton, S (Notre Dame)

2022. február 22. - Asbee

Nem sűrűn választanak a csapatok safety-t a top 10-ben, azonban időnként felbukkan egy-egy elit tehetség. Idén Kyle Hamilton készül az elkapók és a tight endek terrorizálására.

A mai versenyzőnk 2001. március. 16-án Görögországban született Heraklion városában, az édesapja ugyanis itt kosarazott. Ezután Georgiába költöztek és Brookhaven városában járt középiskolába, ahol elkapót és safety-t játszott. Nem is szerepelt rosszul, a jó teljesítményének köszönhetően részt vehetett a 2019-es All-American Bowlon. Az egyeteméül a Notre Dame-et választotta. Ugyan csak egy mérkőzésen kezdett freshamnként, de így is begyűjtött 41 szerelést, valamint 4 interceptiont. Ezután már nem volt kérdés a helye a csapatban, 2020-ban 63 tackle és egy INT-t, tavaly pedig 34 tackle-t és 3 interceptiont szorgoskodott össze. Nem nagyon tudna már mit bizonyítani, így 3 év után úgy döntött, hogy jelentkezik a draftra. Természetesen az egyéni elismerésekből is jutott neki, 2020-ban első csapatos All-ACC tag, juniorként pedig All-American lett.

Erősségek

  • A méretének (6'4", 220 lb) és az atletikusságának köszönhetően akár LB és CB pozíciókba is beállítható
  • Remek futball IQ, tudja hová kell helyezkednie
  • A felmérők egyik nagy sztárja lehet
  • Meglepően jól besegít a pass rush-ba is
  • Kiváló hatótáv, mindenhová odaér
  • Playmaker védő, 8 INT 3 év alatt
  • Jól hatástalanítja a labdás játékost

Gyengeségek

  • Tweener alert?
  • Néha megetetik a play actionnel
  • A mély zónákban meg tudják verni a gyorsabb elkapók
  • Az utolsó szezonjának a felét térdsérülés miatt kihagyta

Kyle Hamilton lehet a következő Derwin James, ritkán találkozunk olyan játékossal, aki az egyik játékban linebacker módjára szereli le a futót, utána pedig összeszed egy bravúros interceptiont. Az idei class egyik legjobb játékosának tartják, de a posztja miatt nem biztos, hogy top 5 választott lesz. Ugyan nem játszott tavaly rosszul a secondary, de Jabrill Peppers szerződése lejárt, ráadásul sérülés után lábadozik, Logan Ryan pedig érezhetően lelassult már. Jelen pillanatban BPA alapon van esély Hamilton draftolására és igaz, hogy nem a secondary-be kell elsődlegesen választanunk, de életveszélyes párost alkothat Xavier McKinney-vel.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1317733054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása