Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Top 5 draft prospect: irányítók

2022. április 11. - Asbee

Már csak 17-t kell aludnunk a draft első napjáig (természetesen nem számolva a délutáni alvásokat), a szóba jöhető első körös tehetségeken kívül készítek egy posztonkénti listát is a legtehetségesebb játékosokról. Természetesen az irányítókkal kezdem.

1. Malik Willis (Liberty)

Egy abszolút szerethető QB-ról beszélünk, akinek a meccsfelvételei is élményszámba mennek, hiszen a földön és a levegőben is veszélyes volt az ellenfelekre. Hiába az erős kar, ha leragad az első célpontnál, nem érzi elég jól a zsebet és közel sem ideális az időzítése. Nagy kihívást jelent majd a következő edzői stábjának, hogy NFL irányítót faragjanak belőle, azonban Willis esetén arra is van esély, hogy a liga legjobbjai között tartsák számon. Boom or bust és nem is vagyok meggyőződve arról, hogy kijön belőle a rejtett Patrick Mahomes, azonban az ő plafonja a legmagasabb, az irányító kérdésében pedig nem lehet megelégedni a középszerrel, így nálam az első helyre került.

2. Kenny Pickett (Pittsburgh)

Négy évig volt kezdő, azonban csak 2021-ben lépett fel a top tehetségek közé, miután óriásit javult. Az egyetemi karrierje elején küzdenie kellett a kezdő helyért, majd rövid időn belül csapatkapitány lett. A futball IQ-ra, a pontosságára és a mobilitására nem lehet panasz, azonban túlságosan is megbízik a célpontjaiban, a távoli dobásaiba nem visz bele kellő erőt és aggasztó lehet a kisméretű keze (ez is magyarázat a 38 fumble-re). A hibái ellenére és a pro style-ból való érkezése miatt már az első napon pályára küldhető, de abban nem vagyok biztos, hogy bárkinek is ő hozza majd el a megváltást.

3. Desmond Ridder (Cincinnati)

4 évig volt kezdő, így ő már kész alapanyagnak tekinthető. A combine-on ő volt a leggyorsabb 40 yardon, 4,52 másodperc alatt tudta le a távot. 43-6-os mérleggel zárt a Bearcats irányítójaként és hazai pályán nem veszített el egyetlen mérkőzést sem. A pálya teljes területét pásztázni tudja a szemeivel, azonban az NFL-ben kicsit fel kell majd gyorsítania ezt a folyamatot. Összességében az atletikussága, a tapasztalata és az önbizalma miatt akár már az első nap végén is gazdára találhat és hamar a pályán találhatja magát.

4. Matt Corral (Ole Miss)

Három évig volt kezdő, a legutóbbi két szezonban pedig remekül használta ki Lane Kiffin a képességeit, hiszen 2020-ban és ’21-ben is 3300 passzolt és 500 futott yard felett zárt. A snap után nem mindig olvassa jól a játékot és láttunk már nála nagyobb testalkatú QB-t is, de az erős versenyszelleme és a playmaker képessége megérhet valakinek egy második napos picket.

5. Sam Howell (North Carolina)

Kiváló csapattársai voltak, számos futója és elkapója lett profi az elmúlt években, így még jobb statisztikák is várhatóak lettek volna tőle. NFL szintű karral rendelkezik és nem tojik be a nehéz helyzetekben sem, ez pedig már elég lehet ahhoz, hogy a pénteki napon gazdára találjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr117802893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása