Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A Toney trade-del kapcsolatos véleményem

2022. október 28. - Asbee

Ahogy tegnap értesültetek róla, a Kansas City Chiefs-nél folytatja Kadarius Toney, a csapatunk pedig egy jövő évi 3. körös kompenzációs és egy 6. körös választási joggal gazdagodott. Következzenek a gondolataim.

Egy biztos: a draftolása óta folyamatos fejfájást okozott az elkapó. Nálam már a megszerzésének pillanatában elkezdődött az érzés, hiszen számos más elérhető játékost magasabbra rangsoroltam nála, akik között több passzsiettető feltűnt (ne feledjük, ekkor még nem volt a mi játékosunk Azeez Ojulari), de ezzel úgy voltam, hogy a draft napján lényegében minden lutri és egy elkapóra is szükségünk volt, a Chicago-val megkötött trade után pedig még könnyebb volt elfogadni ezt a picket. A beépülését hátráltatták a folyamatos sérülései és lényegében két igazán jó mérkőzése volt újoncként. Korrekt teljesítményt nyújtott a Saints elleni hosszabbításos győzelemkor, egy hétre rá pedig 189 yarddal zárt a Cowboys ellen. Sajnos hiába dominálta a csoportellenfelünk védelmét, verekedés miatt idő előtt távozni kényszerült. A szezon hátralévő részét néha a pályán, néha az oldalvonal mellett töltötte, igaz az év ezen része már Joe Judge bukásáról és az offense gyengélkedéséről szólt. Bízhattunk Brian Daboll érkezésében, de jelzésértékű volt Wan’Dale Robinson 2. körös draftolása, nehéz elképzelni, hogy két ilyen stílusú játékost hatékonyan alkalmazzon egy offense. Az edzőtábor eseménytelenül telt, de a nyitányon nagyon kevés lehetőséget kapott Toney és a Panthers ellen is 0 yarddal zárt (igaz ezt két elkapással tette meg). Ezután hol az egyik, hol a másik combhajlító izmát fájlalta és akár a sérültlistára is kerülhetett volna, de most már látjuk, hogy ez miért nem történt meg.

Adott tehát egy kifejezetten tehetséges elkapó, aki valódi közönségkedvenc tudna lenni, azonban mindig van egy hátráltató tényező. Az egyik héten a sérülések, a másik héten rejtélyes ok miatt kevés játéklehetőséget kap, máskor egy fura interjú vagy egy tweet érkezik tőle. Nem egyszer olyan stílusban nyilvánult meg, mint egy többször all-pro játékos, pedig alig volt jó meccse. Szó se róla, időnként kifejezetten szórakoztató stílust vett fel a sajtótájékoztatókon, de jobb lett volna, ha inkább az elkapásai miatt emlékezünk rá. Az edzőink számára is frusztráló lehetett, hogy egy ilyen adottságokkal rendelkező WR helyett David Sills-t és Marcus Johnsont kellett a pályára küldeniük. Szerintem azzal sem lehet vádolni Dabollékat, hogy beskatulyázták Toney-t, hiszen Darius Slayton is visszatalált a kezdőcsapatba. Persze minden rezsim a saját embereit kedveli, de aki jól teljesít és mindent belead az a pályára kerül. Hétről hétre egyre reménytelenebbé vált ez a projekt és a lelkünk mélyén sejtettük, hogy legkésőbb a szezon végén eljön a szakítás pillanata.

Amit ki lehetett hozni ebből a trade-ből, azt kihozta Joe Schoen. Nagyjából ennyit ér egy jó képességekkel bíró, de problémás elkapó. Akárhogy is alakuljon Toney jövője, mi mindenképp nyertünk ezzel a cserével, szerintem nincs olyan NFL értő ember, aki ennél lényegesen nagyobb értéket ajánlana fel érte. Akkor sem leszek szomorú, ha éppenséggel előjön a belső Tyreek Hill az új Chiefs elkapóból, hiszen előzetesen azt vártam, hogy majd ellenérték nélkül távozik a tavalyi első körös pickünk. Elért a csapatunk vezetése ahhoz a ponthoz, amikor már úgy látták, hogy nem tudna New Yorkban sikeres lenni Toney és ez volt az egyetlen optimális megoldás. Könnyen lehet, hogy pályára tudott volna lépni a Jaguars ellen, de egy esetleges újabb sérülés meghiúsíthatta volna a trade-et, így nem lehetett kockáztatni.

Ahogy írtam az első naptól kezdve érthetetlenséget érzek a korábbi elkapónk kapcsán, így megkönnyebbülést jelent, hogy máshol folytatja. Persze jelen van még a keserűség is, hiszen mindig rossz érzés elbukni egy 1. körös választottat. A pályafutása szempontjából a lehető legjobb helyre került Toney, hiszen minden adott számára, hogy jól szerepeljen a Chiefs-ben, igaz csodaszámba menne, ha egy teljes szezonon keresztül folyamatosan jól tudna játszani. Egy dolog viszont biztos: nálunk már nem tudott volna meghatározó játékossá válni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4717964930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása