Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 8: Giants 13 Seahawks 27

2022. október 31. - Asbee

Nem sikerült fenntartani a jó szériát, hiszen súlyosnak mondható vereséget szenvedtünk a Seattle Seahawks otthonában. Ezúttal nem jött a válasz az edzői stáb részéről, ráadásul az egyéni hibák, a sérülések és a gyenge keret is előhozta a hiányosságokat.

Egy biztos, ha komoly offense-t akarunk felépíteni, akkor nem lesz elég Daniel Jones és Saquon Barkley. A futójáték teljesen hatástalan volt, mindössze 78 yardot sikerült haladni a földön és nyugodtan megtehette a Seahawks védelme, hogy erre koncentráljon, hiszen semmiféle veszélyt nem jelentettek az elkapóink. Ezen a héten nem működött a terv, hogy erőből átmegyünk mindenkin és vélhetően lesz még ehhez hasonló mérkőzésünk. Nagyon kellene egy go to guy Jones-nak, hiszen hiába volt most jó mérkőzése Darius Slaytonnak, általában nagyon inkonzisztens, Wan'Dale Robinsonban egyelőre nem sokat látok, David Sills-t és Marcus Johnsont pedig nyugodtan el is felejthetjük. Az a fura helyzet állt elő, hogy várnunk kell Kenny Golladay visszatérését... A tight endeknél nagyon hiányzott Daniel Bellinger, hiszen senki sem tudja pótolni a futásblokkolásait, de legalább Tanner Hudson és Chris Myarick bemutatott egy-egy szép elkapást. Ne feledjük, hogy a támadófalból hiányzott az IR-re kerülő Ben Bredeson és Evan Neal, de ehhez képest néha igen szép zsebet kapott Jones. Jelenleg ebben ennyi van, a jó csapatok ellen nem számíthatunk pontesőre.

Felemásan szerepelt a védelem, kezdetben nagyon pörögtek és okos hívásokat is láttunk, de azért csak sikerült bekapni három touchdownt. A védőfalnak a belső részét lehet igazán megdicsérni, főleg onnan jött a nyomás, Leonard Williams különösen kiemelkedően játszott. A széleken meglepő módon Tomon Fox volt a legjobb emberünk, aki 8 szerelést is összegyűjtött és végig észrevehető volt a pályán. Csalódást keltően szerepelt Kayvon Thibodeaux, aki nem tudott veszélyes lenni és szépen lassan el kell kezdenie sackeket szereznie, mert az eddigi szezonja kb. olyan, mint amilyet tavaly Quincy Roche-tól láttunk. A linebacker sor hiányossága is előjött, szükségünk lesz egy gyors LB-re, mert csak vészmegoldást jelent Jaylon Smith. Ugyan engedett egy TD-t Adoree' Jackson, de több szép védekezést is bemutatott, a kierőszakolt fumble pedig a vereségtől függetlenül a mérkőzés egyik legszebb jelenete volt. A secondary eddig abszolút a várakozásokon felül teljesít.

Sajnos a special teamet is meg kell említeni, hiszen Richie James két fumble-t is bemutatott és ez az elsődleges oka a nagy pontkülönbségnek. Óriási gondban vagyunk a visszahordóinkkal, új emberek után kell néznünk. Azt sem bánnám, ha lassan egy másik ST coordinator is érkezne...

Megérkezett a realiy check, eddig a fellegekben jártunk, de most egy olyan csapattal találkoztunk, akiket legalább olyan jól készítettek fel, mint a miénket és előrébb is tartanak az építkezésben. 6-2-vel állunk, így nincs ok a pánikra, de (az erősebb sorsolás miatt is) a szezon hátralévő részére fel kell készülnünk az ehhez hasonló produkciókra. Jókor jön a bye week, remélhetőleg több sérültünk is felépül ezalatt és újult erővel várhatjuk a végjátékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5517966944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása