Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 10: Texans 16 Giants 24

2022. november 13. - Asbee

Győzelmet vártunk a mérkőzés előtt, amit sikerült megvalósítani, azonban a játék minőségét illetően hiányérzetünk lehet. Ezt az összecsapást sem sikerült 4 sör alatt megúszni...

Két témával tudok aktivitást kelteni a facebook kommentszekcióban, az egyik a mémek, a másik pedig OBJ. Utóbbi kapcsán olvashattunk megállapításokat, amelyek szerint nem Daniel Jones az irányítónk, de a mai mérkőzésen ismét hozzátette a magáét az irányítónk. Némileg meglepő módon nagyon kevésszer próbálkozott futással, azonban a passzjáték terén nehéz lett volna ennél többet nyújtani. Talán az idei legszebb játékát láttuk a második félidő elején, amikor két védővel a nyakán is eljuttatta Darius Slaytonhoz a játékszert, aki szintén óriási bravúrt bemutatva TD-t szerzett a halottnak tűnő játékból. Jones-szal kapcsolatban pedig még annyit, hogy mindössze négy elhibázott passza volt, amelyből kettőt Kenny Golladay ejtett el, ezzel pedig 153,3-as QB ratinget produkált. Maradjunk annyiban, hogy ma sem rontott a megítélésén. Ha már Golladay, akkor könnyen lehet, hogy most játszotta ki magát végleg a csapatból, az elejtett labdái után a második játékrészben a padra került, a szurkolók pedig talán Evan Engramet sem utálták ennyire, mint őt... Slaytonon kívül láthattunk a Bills-től "lenyúlt" Isaiah Hodgins-től két szép elkapást, de Lawrence Cager touchdownjára sem panaszkodhattunk (bár a futásblokkolásban lényegesen elmarad Daniel Bellingertől). Az offense MVP-je viszont Saquon Barkley volt. Tudtuk előre, hogy nem képes a futások megállítására a Texans, a running backünk pedig ennek megfelelően 152 futott yarddal zárt. Sajnos időnként túlzottan is konzervatív hívásokat láthattunk, nem nagyon szeretnék újra 8 falemberes felállást látni, ahol a cseréink több false startot is összehoztak, ezek a hibák pedig Brian Daboll vérnyomásának sem tettek jót.

Nagyjából elégedettek lehettünk a védelemmel is, hiszen hiába sok a 420 bekapott yard, csak 16 pontot szerzett a Houston, ez pedig elég volt a viszonylag sima győzelemhez. A teljes szezon során gyengélkedett az ellenfelünk támadófalának belső része, így nagy mérkőzése volt a Leonard Williams-Dexter Lawrence párosnak. A pass rushereink annyira nem villogtak, igaz hozzá kell tenni azt is, hogy többször is megverte Kayvon Thibodeaux az emberét, a double team kellett a hatástalanításához és valószínűleg ezért is szerepelnek ilyen jól a DT-k a Texans ellen. A turnoverek tekintetében mindenképp kiemelkedett a defense, hiszen Dane Belton megszerezte az első interceptionét és egyszer Dameon Pierce kezéből is sikerült kiütni a labdát. Korrektül sikerült pótolni Xavier McKinney-t, egyedül Fabian Moreau-t lehet elmarasztalni a secondary-ből.

Simább győzelmet kellett volna aratnunk, főleg a második negyedes egyéni hibák voltak fájóak. A bye week után sem esett össze a csapat és ugyan néha döcögősen, de végig vezetve sikerült legyőzni a liga aljához tartozó Texans-t. Néha a kötelező győzelmek a legnehezebbek és egyértelműen kijelenthető, hogy az erősebb csapatok ellen jobb játékra lesz szükség. Nem vagyok benne biztos, hogy a rendelkezésre álló játékoskerettel ez lehetséges lesz idén, de kifejezetten jó érzés az idei hetedik győzelemnek örülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8317977930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása