Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 11: Lions 31 Giants 18

2022. november 21. - Asbee

Derűsen alakult a szezon első fele, azonban az elmúlt 1-2 hétben gyülekezni kezdtek a viharfelhők a csapat felett és a Lions ellen a szezon eddigi legrosszabb teljesítményét láthattuk.

Egyszerű a recept a támadóink ellen, meg kell állítani Saquon Barkley-t és onnantól kezdve szinte biztos a győzelem. Így a szezon második feléhez érve talán túlságosan is elköteleződött a futójáték mellett az edzői stáb, de sajnos nem tud ez az offense átgyalogolni a védelmeken. A támadófalból továbbra is hiányzik (az egyébként gyengén bemutatkozó) Evan Neal, de az ő cseréje, Tyre Phillips is kidőlt, illetve Jon Feliciano sem tudta befejezni a mérkőzést. A liga aljához tartozik a detroiti védelem és így tudták lenullázni Barkley-t. Többször is a pályára lehetett volna küldeni Matt Breidát, akinek voltak szép megmozdulásai, illetve több read option játékot sem bántam volna. A második játékrészben teret engedett az elkapóinknak a Lions, amit sikerült kihasználni, de véleményem szerint a nagy szél ellenére végig működőképes lett volna a légi támadás. Wan'Dale Robinson volt a legveszélyesebb, de úgy néz ki a térdsérülése miatt véget ért a számára a szezon és ha valóban ACL szakadást szenvedett, akkor a 2023-as év elejére sem biztos, hogy száz százalékos állapotba kerül. Ez ismét utat jelenthet Richie James-nek, a széleken pedig Darius Slayton lesz a top célpont. A fumble után sokat romolhat Isaiah Hodgins megítélése, bár nem hinném, hogy a kezdőbe állítanánk Kenny Golladay-t. Ő végre el tudta kapni a labdát, amire a közönség jó humorérzékről bizonyosságot téve hatalmas üdvrivalgásban tört ki, epic jelenet volt. A harmadik hét után ismét láthattunk Daniel Jones INT-t, rögtön kettőt is, amelyek közül inkább az első volt az ő hibája, bár ott ki kell emelni a remek védőjátékot is. Nem Jones-on múlott ez a győzelem, ráadásul több hosszú 3. downt is megoldott, ha pedig az eredmény után kell rohanni, akkor gyakrabban jönnek majd a labdaeladások is.

A védelem sajnos egyre jobban kezdi megérezni a sérült játékosok hiányát. A pass rush-t Dexter Lawrence-nek és Leonard Williams-nek kellett megoldania, a szélekről szinte egyáltalán nem sikerült Jared Goff közelébe kerülni. Nagyon várom vissza Azeez Ojularit és az is kezd egyre egyértelműbb lenni, hogy a nagy befektetések ellenére további erősítésre van szükség. Nagyon okos ötlet volt visszahordóként alkalmazni az egyébként is sérülékeny Adoree Jacksont, aki a hírek szerint MCL húzódást szenvedett, így 2-3 hétig biztosan nem láthatjuk. A változatosság kedvéért Fabian Moreau is idő előtt kiszállt, így könnyen lehet, hogy a kezdő párosunk nélkül kell kiállni a Cowboys ellen. Mintha Wink Martindale-nél is elgurulna néha a gyógyszer, időnként túlzottan is agresszív a 3rd & 10 feletti játékoknál, amelyeket már többször megoldott az ellenfelünk screen passzokkal. Egyre röhejesebb a futás elleni védelem, 4 TD-t szerzett a Lions a földön... Mintha be lennének oltva a védőink a labdaszerzések ellen, majdnem minden mérkőzésen láttunk már elejtett INT-t.

A negatívumoknak még mindig nincs vége, egyik extra pontot sem sikerült értékesíteni, ez pedig nagyon karakteridegen Graham Gano-tól. A fegyelmezettséggel is gond akadt, több felesleges büntetést láttunk. Ezeket a hibákat azért mindenképp kerülni kell.

Az idei legfájdalmasabb mérkőzésen vagyunk túl, a játék minden elemében és az oldalvonal mellett is dominálta a csapatunkat a Detroit. Azzal vertek meg minket, amivel korábban mi az erősebb ellenfeleinket. Tudtuk, hogy az eddigiek során a túlteljesítő csapatok között voltunk és várhattunk egy-egy gyengébb teljesítményt, ez a tegnapi azonban borzalmasan nézett ki. Persze az NFL-ben hétről hétre változnak a teljesítmények, minden évben látunk olyan, hogy egy nagy győzelmet egy 20 pontos vereség követ, azonban az elmúlt hetek történéseiből kiindulva én erőteljes visszaesést várok. Remélem nem lesz igazam.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1817983928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása