Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 12: Giants 20 Cowboys 28

2022. november 25. - Asbee

Nem alakult túl szerencsésen a csütörtöki mérkőzésünk, hiszen egy jó első félidő után totálisan elfogytak a játékosaink és már csak a garbage time-ban sikerült pontokat szerezni. Újabb bosszantó vereség egy csoportrivális ellen.

A Cowboys-nak van a liga (egyik) legjobb védelme idén, így aggódva várhattuk az offense produkcióját. Ehhez képest abszolút vállalhatóra sikeredett a kezdés, a mindenki által várt futójáték helyett a play action játékot vették át a főszerepet és két hosszú kísérletet is láthattunk, amelyből az egyik sikeres lett, bravúrosan húzta le a labdát Darius Slayton. Sajnos belerondítottak az összképbe a hibák, például a korai interception után touchdownt szerezhetett volna Isaiah Hodgins, azonban egy buta Tyre Phillips szabálytalanság miatt érvénytelen lett a play és később a field goal távolságból is majdnem kikerültek a játékosaink... Fordulás után aztán nem sok mindenre volt képes az offense és Mike Kafka kreativitása is elfogyott. Volt néhány lehetőség amit teljesíteni kellett volna, például Saquon Barkley 4. kísérletes dropja, de a minőségi különbség is kijött. Barkley egyébként most sem volt önmaga, 11 kísérletből mindössze 39 yardot szerzett és egyáltalán nem tűnt dinamikusnak. Vagy valamilyen sérüléssel bajlódik amiről nem tudunk, vagy kifogyott az üzemanyag 2022-re. Még változhat a véleményem, de nem nézett ki rosszul Nick Gates játéka, így remélhetőleg a kezdőben marad és akkor reális képet kaphatunk arról, hogy a csapatban maradhat-e a jövőben is. A jelenlegi körülmények között maximum 20 pontra képes az offense, ez pedig a legtöbb esetben kevés lesz.

Végre azt a produkciót láthattuk Kayvon Thibodeaux-tól, amit a draftolásakor vártunk tőle. Végig Dak Prescott arcában volt, a teljes mérkőzés alatt nyomást helyezett az ellenfél irányítója és rászolgált volna arra, hogy megszerezze a második sackjét. Ez nem jött össze, viszont ha így folytatja, akkor nem lesz probléma a játékával. Sajnos a legjobban a defense esetén jöttek ki a sérülések. Nagyon tartottunk a secondary-től, dehát ez történik, ha hiányzik Adoree' Jackson, Xavier McKinney és Fabian Moreau. Könnyedén verték meg a cornerbackjeinket, akik sajnos számos jogos és talán kettő jogtalan zászlót is begyűjtöttek. Nem szeretném a bírokra kenni, mert a végjátékra nagy különbség alakult ki a csapatok között, de azért fájtak azok az ítéletek. Nagyon nem jöttek be Wink Martindale számításai, aki állandóan csak blitz-eket és emberfogást tud hívni. Legalább néhány play-nél át kellett volna állni a zónavédekezésre, hiszen fordulás után nem tudtuk olyan helyzetbe hozni a dallas-i játékosokat, amelyeket ne tudtak volna megoldani.

Nagyjából azt kaptuk amit várhattunk, a sorozatos sérülések megeszik a csapatot, ráadásul számos hiányposzttal vágtunk neki az évnek. Mindezek ellenére fáj, hogy idén másodszor is vereséget szenvedtünk a Cowboys ellen. Tisztában vagyok a csapat jelenlegi helyzetével, de egyre fárasztóbb nézni, hogy rendre alulmaradunk és folyton a riválisaink örömködését kell néznünk. Összejött néhány bravúr 2022-ben, talán ez is megváltozik a közeljövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr417987166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása