Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Playoff Division round: Giants 7 Eagles 38

2023. január 22. - Asbee

Alaposan visszarepített minket a valóságba ez a forduló, hiszen 1 percig sem volt kérdéses a győzelem sorsa és a 14. forduló után ismét súlyos vereséget szenvedtünk az Eagles ellen. Kár érte...

Totálisan hatástalanul játszott az offense, egyik csapatrész sem tudott az ellenfelük fölé kerekedni, egyedül a futókkal lehettünk elégedettek. 5 sacket szenvedett el Daniel Jones és ez elsősorban a Philadelphia secondary-nek köszönhető, hiszen számos alkalommal állt hosszú idő az irányítónk rendelkezésére, nem talált szabad célpontot. Sajnos befigyelt egy INT (pont James Bradberry volt az elkövető) és egy fumble is, ez a régi időket idézte. A támadófal szintén ludas és tutira a következő szezonnak is néhány kérdőjellel megy neki ez a pozíció. Szép volt Matt Breida touchdownja és egyszer Saquon Barkley is meglódult, de ennyi. Kijött a támadók minden hiányossága és újabb megerősítést kaptunk a hiányosságokról. Ameddig nem sikerül megerősíteni a gyenge és sérülékeny elkapósort (no meg a dropok...), addig nem lehetnek vérmes reményeink, ráadásul az O-line-t is tovább kell építeni, valamint ott lesz Saquon Barkley új szerződése... Mondjuk egy ilyen teljesítmény után talán senki sem viszi el Mike Kafkát.

Az idei szezonban a Dexter Lawrence-Leonard Williams pároson múlt a védelem sikeressége és a limitáltságuk miatt totálisan hatástalanul működött minden. Csak egy blitz után sikerült sacket szerezni, a pass rush nehezen volt észrevehető. Hozzájárult ehhez Azeez Ojulari sérülése, aki limitáltan kapott lehetőséget az este folyamán. Ugyan láttunk szép villanásokat a védőfalban, de a rotáció komoly problémákat okozott, így itt is tovább kell építkezni. A linebacker sor ismét gyengélkedett és nem értettem miért nem kapott lehetőséget Landon Collins. A Jaylon Smith-Jarrad Davis páros borzasztó, remélem utoljára láttuk őket Giants mezben a pályán. A secondary sem tudott hatékonyan játszani és nagyon visszaesett Xavier McKinney a bye weeken bekövetkezett balesete óta. Ha jól láttam többnyire Adoree' Jackson védekezett A.J. Brown ellen, nem bántam volna, ha inkább Devonta Smith-t őrizte volna. Jelzésértékű volt Darnay Holmes jegelése.

Befejeződött számunkra az idei esztendő, amely csúnya módon ért véget. A csapatunk abszolút túlteljesítette a vártakat, erre majd visszatérünk később. Egyelőre ezzel a vereséggel kell foglalkozni, hiszen ismét egy csoportriválistól kaptunk ki úgy, hogy esélyünk sem volt. Szép kilátások elé néz az NFC East és a következő lépés az lesz a vezetőink számára, hogy egy olyan keretet rakjanak össze, amely valóban playoff kalibert képvisel és meg tudja lepni a közvetlen riválisokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2718031710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása