Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: futók

2023. július 13. - Asbee

Hosszú, sérülésekkel telik évek után végre magára talált Saquon Barkley és az egyik legjobb szezonját hozta 2022-ben. A következő szerződése még a levegőben lóg, de vessünk egy pillantást a running backjeinkre.

Reménykedtünk benne, hogy a korábbi 1/2-es választottunk visszatér a korábbi formájához, a jó játékot azonban alaposan meg kell fizetni, egy RB-nél pedig ez mindig macerás. A csapatunk évi 13 milliót akarna adni Barkley-nak, aki viszont legalább 16-ot szeretne. Ha nem sikerült megállapodni július 17-ig, akkor marad a franchise tag, ebben az esetben pedig nem zárhatunk ki egy esetleges holdoutot sem. A fizikai képességei alapján talán a legjobb játékosról beszélünk a posztján és ugyan sikerült elérnie Briand Dabolléknak, hogy ne akarjon minden helyzetben 80 yardos TD-t futni, egy újabb sérülés bármikor belerondíthat az összképbe.

Barkley helyettese Matt Breida lehet, aki szintén remek sebességgel rendelkezik és a rutinja is sokat érhet. Ígéretesen indult a pályafutása, de végül megragadt kiegészítő embernek, az elmúlt három évben összesen kevesebb futott yarddal zárt, mint 2019-ben az utolsó San francisco-i szezonjában. Meredek lenne őt a kezdőcsapatba állítani.

Nem lehettünk elégedettek Gary Brightwell bemutatkozó évével, tavaly azonban jogosan harcolta ki magának a kerettagságot. Erőteljes felépítéssel rendelkezik, a rövid yardos szituációkra jelenthet megoldást. Elájulnunk azért nem kell tőle, továbbra sem mutatott semmi különlegeset.

5. körös választottként biztosított lehet Eric Gray helye, aki a draft ezen szakaszában már kiváló értéket képviselt. A plafonja talán nincs olyan magasan, hogy 1000 yardos szezonokat szállítson, de hasznos csereemberré válhat.

Vetnünk kell egy pillantást Jashaun Corbinra is, hiszen ígéretes UDFA-ként érkezett meg egy éve és akár az aktív kerettagságra is rászolgálat volna. A gyakorlócsapatban húzta le 2022-t, így ismeri a rendszert, viszont ha nem tudja hosszútávon kiszorítani Brightwellt, akkor kevés esélyt látok rá, hogy komoly jövője lehet az NFL-ben.

Egyértelmű a szituáció, Saquon Barkley-ra építette fel a futójátékot a front office, aki jelenleg a skill pozíciókban a legfontosabb játékosunk az offense-ben. Ez a jövőben vélhetően változni fog, hiszen tisztában van vele az edzői stábunk, hogy a passzjátéknak kell vinnie a csapatunkat. Bízom benne, hogy létrejön a megállapodás Barkley-val, hiszen még 3-4 jó év van a játékában, én pedig azon az elven vagyok hogyha van egy klasszisod, akkor poszttól függetlenül meg kell tartanod. A tavalyi névsorhoz érkezett Eric Gray, aki a szezon második felére akár az elsőszámú cserévé is válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4818165960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása