Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 1: Giants 16 Lions 21

2023. augusztus 12. - Asbee

Vereséggel kezdte a csapatunk az előszezont, nem sikerült nyerni Detroitban. Az eredmény talán hízelgő is, ennél nagyobb differencia volt a csapatok között, a két labdaszerzés azonban óriási segítséget jelentett nekünk. Jöjjenek az egyéni teljesítmények.

Nagyot lépett előre Tommy DeVito, aki NFL irányítónak nézett ki tegnap. Nem zökkentette ki az állandó nyomás és a labdát is csak a végén adta el, amikor már nem volt más választása. 155 yardot szerzett és ugyan különleges dolgokra nem volt lehetősége, de nem is hibázott, a TD-t pedig kifejezetten ügyesen oldotta meg, ahol egyébként remek route-ot futott Tommy Sweeney. Ha így folytatja, akkor legalább a practice squadban helye lesz. A futójáték egyáltalán nem működött és ezért is a támadófal a hibás. Mindössze egy nagy Jashaun Corbin meglódulást láttunk, kifejezetten gyorsnak tűnt a RB annál a játéknál. Kaptunk kis ízelítőt Eric Gray képességeiből is, de sajnos neki is csak a kármentés maradt. Gondolom már mindenki kitalálta, hogy a szenvedéseinket a támadófalnak köszönhettük. A jó hír, hogy a nyűglődésben nem volt szerepe az Andrew Thomas-Evan Neal-Mark Glowinski hármasnak és korrektül mutatkozott be John Michael Schmitz, a rossz, hogy rajta kívül szinte mindenki borzasztó látványt keltett. Glowinskit csak a neve tartja a kezdőben, Ben Bredeson és Josh Ezeudu pedig messze volt a kezdő szinttől, így szinte borítékolható az alapszakaszra is a szenvedés. Ha újra ez a teljesítmény köszön vissza, akkor reális esélyt látok arra, hogy akár több játékos is érkezzen a keretszűkítéskor a támadófalba, mert ennél nem nagyon lehet már rosszabb. Fájó volt nézni, hogy a jó mezőnypozíciókkal sem sikerült mit kezdeni, több alkalommal is az ellenfél térfelén sikerült kezdeni a drive-ot, de rendre csak mezőnygólokra futotta.

A védelem már jobb képet festett és karakteridegen módon rögtön egy interceptionnel kezdődött az este. Nagyon élt Jason Pinnock, szerintem eldőlt, hogy ő lesz Xavier McKinney mellett a kezdő. Azért többen is játékidőhöz jutnak majd, hiszen Dane Belton is bemutatott egy INT-t. Különösen az első labdaszerzés tetszett, amikor Tomon Fox nyomásának a hatására rossz döntést hozott Nate Sudfeld, a másodiknál inkább az ellenfél irányítója erőltette a play-t. Nem vallottak szégyent a passzsiettetők, bár Oshane Ximines halványabb volt a többieknél. Csak a végén kapott lehetőséget Habakkuk Baldonado, de így is láthattunk tőle egy sacket és érdemes figyelni Tashawn Bowerre is. A védőfal belső része sem volt rossz, pedig gyakorlatilag a harmadik sorral kezdtük a mérkőzést. Remélhetőleg megtérül a csapatrészbe fektetett dollármennyiség, hiszen nagy javulás kell a futás elleni védekezésben. Az újoncaink közül jól játszott Deonte Banks és Tre Hawkins is, az utóbbiról pedig egyre jobban kezdem elhinni, hogy az alapszakaszban is szignifikáns játékidőhöz juthat. Még a szélvészgyors Jameson Williams-ről sem maradt le Banks, a CB-k között pedig óriási testalkattal rendelkezik.

És hát a special team... Láthattunk egy punt return touchdownt, természetesen az ellenféltől. Gondolhatnánk, hogy jókor jött a pofon, de igazából nagyon hosszú ideje borzasztóan szerepel a csapatunk és csak egy dolog állandó: Thomas McGaughey személye. Nem akarom bántani, mert néhány éve az egészségével is meg kellett küzdenie, de kisebb csodának számít, hogy már a harmadik edzői stáb tartja meg. 2018 óta van jelen, ezalatt szinte minden átalakult, de a rossz teljesítmény állandó. Az pedig nem az ő érdeme, hogy továbbra is elit teljesítményt nyújt Graham Gano.

Tipikus első heti előszezon mérkőzést láthattunk, amelyet ugyan nagyon vártam, de rávilágított miért is fájó végigülni ezt a három játékhetet. A legfontosabb, hogy nem történt súlyos sérülés (legalábbis én nem tudok róla), a teljesítmény egy része pedig másodlagos, hiszen számos kezdőnk az oldalvonal mellől figyelt. A támadófalnak ettől függetlenül javulnia kell, ez a teljesítmény még a cseréktől sem elfogadható. Kíváncsian várom DeVito további játékát, illetve a skill pozíciókban is harc lesz az utolsó helyekért. A védelem korrekt benyomást keltett, bár nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a linebacker sorba érkezik még erősítés. Folyt köv egy hét múlva a Panthers ellen!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6018191835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása