Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2022 vs 2023: mi változott egy év alatt?

2023. szeptember 05. - Asbee

Új irányt vett másfél éve a franchise-unk és a hosszú sikertelen időszak után végre egy rájátszásbeli győzelemnek örülhettünk. A kiugró eredményben óriási szerepe volt a játékosoknak, az edzői stábnak (nem véletlenül választották meg Brian Dabollt az év edzőjének), de ugyanúgy sokat számított a gyenge sorsolás, illetve a tény, hogy minden helyzetből jól jöttünk ki. Emiatt nem ülhetett a front office a babérjain, hiszen továbbra is hosszú az út a Super Bowlig. A bejegyzésben megvizsgálom, hogy miként fest a kezdőcsapatunk az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

QB

  • 2022: Daniel Jones
  • 2023: Daniel Jones

Az irányítónk maradt, azonban nagyon más Daniel Jones megítélése tavalyhoz képest. Egy éve gyakorlatilag a vágóhídra küldtük, azt vártuk, hogy a csapattal együtt ő is elbukik, de helytállt és a szerződéshosszabbítást is megkapta.

RB

  • 2022: Saquon Barkley
  • 2023: Saquon Barkley

Hasonló a helyzet Saquon Barkley-nál is, bár ő hiába játszott jól, a sérülékenysége és a pozíciója miatt csak az idei szezonja biztosított. Ha egészséges marad, akkor nem lehet vele probléma.

WR

  • 2022: Sterling Shepard, David Sills, Wan’Dale Robinson
  • 2023: Darius Slayton, Isaiah Hodgins, Parris Campbell

A nyitóforduló egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor Kadarius Toney és Kenny Golladay a padon csücsült, David Sills pedig a pályán küzdött az elemekkel. Persze az idei kezdőink közül Darius Slayton is ott volt a csapatban, de ő nagyon mélyről küzdötte fel magát. Számos új játékos érkezett, így egyértelmű javulást várhatunk a WR sortól.

TE

  • 2022: Daniel Bellinger
  • 2023: Darren Waller

Ritkán kerülnek a harmadik napos tight endek a kezdőcsapatba, de Daniel Bellingernek már újoncként összejött ez a bravúr. Idén is komoly játékidőre számíthat, hiszen a futásblokkolásban továbbra is ő a legjobb a keretben. A papírforma alapján Darren Waller lesz az elsőszámú célpont, az edzőtáborban és az előszezonban kimagaslóan szerepelt. Mint sok más emberünknél, így nála is a sérülések húzhatják keresztül a számítását.

OL

  • 2022: Andrew Thomas, Ben Bredeson, Jon Feliciano, Mark Glowinski, Evan Neal
  • 2023: Andrew Thomas, Ben Bredeson, John Michael Schmitz, Mark Glowinski, Evan Neal

Az offense egyik legégetőbb kérdése, hogy mennyit tudott fejlődni Evan Neal. Gyengén mutatkozott be, az offseasonban azonban komolyan készült és ugyan látható fejlődés a játékában, de az eddigiek alapján nem várhatunk tőle akkora ugrást, mint amekkorát Andrew Thomas-tól láttunk a rookie szezonja után. Jó első benyomást keltett John Michael Schmitz, de egy újonctól mindig becsúszhat egy-egy hiba A guardok között gondban lehetünk, a csapat egyik legnagyobb hiányposztja.

EDGE

  • 2022: Azeez Ojulari, Kayvon Thibodeaux
  • 2023: Azeez Ojulari, Kayvon Thibodeaux

A tavalyi nyitányon csak papíron volt ez a kezdőnk, hiszen a sérülések miatt Jihad Ward és Oshane Ximines próbálta terrorizálni az ellenfél irányítóját. 10 sackes kaliberű pass rushernek számít Azeez Ojulari, viszont kulcsfontosságú lesz, hogy idén már egészséges maradjon. Felemásan mutatkozott be Kayvon Thibodeaux, de jó másfél hónap után összekapta magát és többször is a kulcspillanatokban mutatott be egy nagy játékot. Ha konzisztensebb tud lenni, akkor óriásit javulhat, viszont készüljünk fel arra is, hogy a tavaly látottak köszönnek vissza nála.

DT

  • 2022: Dexter Lawrence, Leonard Williams
  • 2023: Dexter Lawrence, Leonard Williams

A kezdőnk adott, a mélységet pedig sikerült növelni. Let’s go!

LB

  • 2022: Tae Crowder, Austin Calitro
  • 2023: Bobby Okereke, Micah McFadden/Isaiah Simmons

Vajon hányan fogjuk tudni 3-4 év múlva, hogy ki is Austin Calitro? Nagy szükség volt Bobby Okereke érkezésére, már egy jó linebacker sokat tud dobni a védelem minőségén. Mellette van némi kérdőjel és biztosak lehetünk benne, hogy a játékhelyzettől függően több játékost is kipróbál majd Wink Martindale. A futások ellen korrekt lehet Micah McFadden, Isaiah Simmons gyorsasága pedig a blitz-eknél érhet sokat.

CB

  • 2022: Adoree’ Jackson, Aaron Robinson, Darnay Holmes
  • 2023: Deonte Banks, Tre Hawkins, Adoree’ Jackson

Nagyon izzadtunk egy éve, hogy mi lesz a cornerbackekkel, hiszen Adoree’ Jackson volt az egyetlen megbízható emberünk. Hamar kidőlt Aaron Robinson, de szerencsére helyt álltak a helyettesek, azt viszont tudtuk, hogy erősítésre lesz szükség. Érkezett is a draft első körében Deonte Banks és úgy tűnik, hogy Tre Hawkins személyében lesz még egy rookie a kezdőben, hiszen olyan gyászosak a slot cornereink, hogy Jacksonnak kell bemozognia az oldalvonal mellől. Van egy sanda gyanúm, hogy nem ezzel a felállással játsszuk végig a szezont, de jelenleg ez a hármas tűnik a legjobbnak.

S

  • 2022: Xavier McKinney, Julian Love
  • 2023: Xavier McKinney, Jason Pinnock

Elkalkulálta magát Julian Love és az ügynöke, nem fogadták el a szezon közbeni szerződéshosszabbítást és kisebb összegért írt alá a Seahawks-hoz. Az eddig látottak alapján pótolni tudja őt Jason Pinnock és Dane Belton, remélhetőleg kitart ez a lendület.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7318207715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása