Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 1: Cowboys 40 Giants 0

2023. szeptember 11. - Asbee

A tavalyi sikeres szezon után óriási hype előzte meg a szezonnyitót, de elképesztő pofára esés lett a vége. Az első negyedes blokkolt mezőnygólból kapott touchdown teljesen szétzilálta a csapatot és esély sem volt a győzelemre. Szerintem nem láttam még ilyen gyengén játszani ezt a franchise-t.

Szépen megkomponált drive-val indult, de egy rossz John Michael Schmitz snap kivette a lendületet, Graham Gano blokkolt field goaljából pedig a Cowboys szerzett touchdownt. Ezt követően teljes lejtmenet következett és semmi pozitívat nem láttunk. Esélye sem volt Daniel Jones-nak kibontakozni, másfél másodperc után ott voltak az arcában. Azért ő sem volt hibátlan, az oldalvonalnál dobott interceptionje abszolút felesleges volt, az első pick pedig Saquon Barkley hibája. Az állás miatt nyugodtan a padra lehetett volna ültetni a negyedik negyed elején, ehhez képest 3 perccel a vége előtt még egy 4th & 14-t próbált megoldani a saját térfélen... Írhatnék az elkapókról, hogy nekik sem volt lehetőségük a brillírozásra, de Jalin Hyatt egy droppal mutatkozott be, Isaiah Hodgins pedig fumble-vel zárt egy hosszú játékot és a labda természetesen az ellenfélhez került. Egyedül Darren Waller játéka jelentett némi reményt, benne jogosan bízhatunk. A legnagyobb kritikát egyértelműen a támadófal érdemli, hiszen úgy néztek ki a játékosaink, mintha általános iskolásként végzős gimisek ellen álltak volna ki. Nem vártam tökéletes játékot és 3-4 sacket vizionáltam a Cowboys-tól, viszont ezt a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna. Jöttek a hírek az offseasonben, hogy milyen neves szakemberekkel készült Evan Neal és mennyit dolgozott a technikája alakításán, de ebből semmi nem látszott. Akárki került vele szembe, mindenki átment rajta és tökéletes úton van az ordas nagy busttá váláson. Felfoghatatlan, hogy egy sima kereszttel zűrzavart lehet okozni, azt sem tudták a falembereink, honnan jön a nyomás. Neal mellett Mark Glowinski is úgy nézett ki, mint egy draftolatlan újonc, pedig úgy érkezett meg egy éve, hogy a tapasztalatával némi stabilitást adjon. Számos olyan hibát láttunk, amely nem fog előjönni hétről hétre, de az biztos, hogy az O line semmit sem javult és hasonló szenvedést fogunk látni mondjuk egy 49ers vagy egy Eagles ellen. Nem is kell ennyire messzire menni, a jövő heti ellenfelünk, az Arizona Cardinals védelme 6 sackig jutott a Washington Commanders ellen.

A védelem is tanácstalanul mozgott, pedig nekik is lett volna esélyük, hiszen Tyler Smith kihagyta a mérkőzést és Dallas-ban sem túl nagy a mélység. Ehhez képest Leonard Williams az árnyéka volt önmagának és Dexter Lawrence tavalyi dominanciája is hiányzott. Ugyan vissza kell néznem a meccsfelvételeket, de mintha Jordon Riley gyakrabban járt volna a backfielden, mint ők. Azeez Ojularira és Kayvon Thibodeaux-ra is átragadt ez a rossz példa, totál súlytalanok voltak a pass rushereink, sem gyorsaságban sem erőben nem vették fel a versenyt a támadófallal, a helyetteseik pedig náluk is lényegesen gyengébbek. A szezon előtt kifejeztem az aggodalmam azzal kapcsolatban, hogy csak a blitz-ekkel tudunk majd konzisztens nyomást kialakítani, de nagyon bízom benne, hogy jön a fordulat és nem lesz igazam. Nem mozgott túl otthonosan Adoree' Jackson a slotban, az első negyedben összeakadt a csapattársával, amiből egy hosszú játék lett. Egy félidőt bírt Deonte Banks, utána sérülés miatt kiállt. Egyelőre nem tudom mit gondoljak Tre Hawkins-ról, hiszen fizikaliag készen áll az NFL-re, de egyelőre vonzza a zászlókat, amelyeket csúnyán ki fognak használni az erősebb offense-ek. Ha így folytatódik, akkor változtatást kell itt eszközölni (de mielőtt bárki kiforgatná a gondolataim, természetesen nem mondok le róla egy meccs után).

Egyelőre nem tett jót a szerződéshosszabbítás Graham Gano-nak, hiszen karakteridegen módon egyik mezőnygólját sem tudta értékesíteni. Mint írtam az elsőt blokkolták, a másodikat pedig csúnyán mellérúgta. Ezzel remélhetőleg egy újabb hosszú hibátlan sorozat jön tőle és a fontosabb pillanatokban újra a régi formáját láthatjuk majd. Az pozitívumnak számít, hogy nem kaptunk return touchdownt?

Tudtuk, hogy rosszul alakul számunkra ez a matchup, azonban bízhattunk benne, hogy végre egy csoportellenfél ellen is visszaköszön majd a tavaly látott extra teljesítmény, de egyelőre nagyobb égést láttunk, mint a korábbi években. Ennek az egyik oka a bődületesen elhibázott első drive, amely szerzett helyett egy kapott TD-vel ért véget és totálisan megváltoztatta a játék képét. Számos olyan tényező járult hozzá a nagyarányú vereséghez, amelyek nem fognak hétről-hétre visszaköszönni (Gano, fumble-k, első drive utáni összeesés), de a támadófal minden bizonnyal korlátozni fogja az offense-t és ha továbbra is ilyen komfortosan mozog majd a zsebben az ellenfél irányítója, akkor nem sok csapat fog 20 szerzett pont alatt zárni. Nem tudom láttam-e valaha is ilyen rosszul játszani a csapatunkat, talán a 2013-as Panthers elleni 0-38 volt hasonló. Közhely, de jelenleg semmi sincs még bukva, a csapat továbbra is bebizonyíthatja, hogy versenyképesek és valóban a mentális csőd okozta ezt az összeesést. Ehhez azonban nyerni kell a Cardinals otthonában, hiszen utána nehéz sorsolás következik és a tavalyi jó kezdést egy gyenge rajt követheti, amely után az öltöző sem fog annyira egyben lenni, mint tavaly.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4518211595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása