Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan kezdett Deonte Banks?

2023. október 12. - Asbee

Nehéz pozitívumot találni a csapatunk idei teljesítményét illetően, most mégis egy ilyen bejegyzés következik. Ugyan egyelőre még nem áll nagy minta a rendelkezésünkre és sok minden változhat a szezon végéig, de nagyon úgy tűnik, hogy erősen kezdett a profik között Deonte Banks. Meg is indokolom miért.

Ahogyan a csapatnak, úgy neki is borzasztó nehéz dolga volt az első fordulókban, hiszen klasszis elkapókkal kellett farkasszemet néznie. A Cowboys-nál rögtön ott volt a CeeDee Lamb-Michael Gallup-Brandin Cooks hármas, de a Cardinals sem bújhat el Hollywood Brownnal. A 49ers-nél ugyan sérült volt Brandon Aiyuk, de azért csak ott volt Deeboo Samuel. A Seahawks ellen elsősorban D.K. Metcalf őrzését bízták Banks-re, Miamiban pedig Jaylen Waddle-vel kellett lépést tartania. Csupa olyan nevek, akik hátrakötött kézzel és bedagadt bokával is a csapatunk legjobb elkapói lennének…

Na de elég a dumával, lássuk mit mutat a matek:

Az eddigi 5 mérkőzés alatt 120 yardot engedélyezett a conerbackünk, vagyis meccsenként 24 yardot. Egyelőre még nem tudták megégetni, nem szereztek ellene 19 yardnál hosszabb elkapást! Ilyen számok mellett abszolút nincs gond a 104,4-es QB ratinggel. A fegyelmezettség is rendben van, két sárga zászló belefér. Végig kezdőként szerepelt, a Cowboys elleni nyitányon azonban sérülés miatt idő előtt kiszállt. A két engedett TD-n lehetne még javítani. Az interceptionökről inkább nem is nyilatkozom, az a teljes védelemben hiánycikk, bár kis szerencsével San Francisco-ban ott lehetett volna Banks első pickje.

Természetesen azokra is gondoltam, akik a PFF pontszámoktól jönnek izgalomba:

Nagyjából jól leírják ezek az osztályzatok az újoncunk játékát, hiszen a 2. héten gyengébb teljesítményt nyújtott, 4 elkapást is engedélyezett. A Seahawks ellen sem volt mindig a topon, néha túl sima elkapásokat láthattunk D.K. Metcalftól, de elsőévesként nem a világ legkönnyebb dolga helytállni a liga egyik legfizikálisabb elkapója ellen, ha pedig előzetesen azt mondják, hogy 34 yardon tartja a WR-t, azt mindenki elfogadja.

Így önmagában jónak tűnnek ezek a számok, de hol helyezkedik el a többi újonchoz képest? Szerencsére itt sem állunk letolt gatyával (legalább 50% snapszám):

Az engedett yardok tekintetében holtversenyben a harmadik helyen tanyázik Banks úgy, hogy 11 snappel többet játszott, mint Brents, ráadásul többször és rosszabb pontossággal céloztak az irányába a QB-k. Ugyan a táblázatban nem látszik az összes adat, de szinte minden tekintetben helytáll a játékosunk. Mindössze Clark és Gonzalez nem engedett még TD-t, a többiek mind igen. Van itt néhány ígéretes CB azért.

Mi a helyzet a teljes ligával? Eddig állja a sarat a főhősünk (szintén legalább 50% feletti snapszám):

Mint írtam két sorral feljebb, több rookie alaposan odacsapott a lovak közé, amit ez a lista is mutat. Külön örömteli az irányítók pontossága és a nagy játékok eliminációja (bár az itt nem látszik).

Néhány negatívumot is ki kell emelni, hiszen néha nagyon hálátlan tud lenni cornerbacket játszani az NFL-ben. Ne feledjük, hogy szinte mind az öt mérkőzést hátrányban játszották le a játékosaink, így nem voltak kényszerben az ellenfelek a pontszerzést illetően, elképzelhető tehát, hogy többször is tesztelték volna Banks-t, bár ennek ellentmond a 22 passzkísérlet. Annyira nem szép a 104,4-es QB rating, ebben a tekintetben messze van a liga teteje. Egyelőre a ballhawk mentalitást sem látom és ugyan majdnem összejött már egy INT, de az egyetemen sem erről volt híres.

Nehéz értékelést írni öt hét után, hiszen számos pozitív és negatív esemény is történhet még idén, de az eddig látottak bizakodásra adnak okot. Például előbb-utóbb törvényszerűen érkezni fog egy nagy játék engedése, szinte nincs olyan CB a ligában aki mindenkit levesz a pályáról. Összességében abszolút elégedettek lehetünk Banks szereplésével, ha azt mondják a draft előtt, hogy így kezdi a profi pályafutását, azt szerintem mindenki elfogadta volna. Várok némi visszaesést a játékában és abban sem vagyok biztos, hogy vele fogják azonosítani ezt a draft class-t, viszont minden esélye megvan arra, hogy hosszú évekig a csapatunk megbízható védője legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr318232683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása