Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mennyi esély van egy újabb trade-re?

2023. október 31. - Asbee

Magyar idő szerint a mai napon 21 óráig cserélhetnek idén utoljára a csapatok, ezt követően csak tavasszal lesz rá lehetőség. Leonard Williams a Seahawks játékosa lett, de vajon elképzelhető újabb tranzakció a határidő előtt?

Elsőként néhány szó Williams-ről. Egy 2024-es 2. és a 2025-ös 5. kört kaptunk érte, ami kifejezetten jó értéknek számít, hiszen egy 30-hoz közelítő játékosról beszélünk, akinek ráadásul lejár a szerződése. Meglepetést keltene, ha idén a Super Bowlba jutna a Seattle, így a részükről csak akkor van értelme ennek a trade-nek, ha hosszabbítanak vele. Előzetesen nem várhattunk volna ekkora ellenértéket, de a Seahawks-nak őrületesen kellett egy belső falember és valószínűleg továbbra is mi álljuk Williams szerződésének nagy részét. Ez egy olyan csere, ami jelenleg nekünk tűnik kedvezőbbnek (ha sikerül jól draftolni), viszont arra is reális esélyt látok, hogy a vevői oldal sem lesz elégedetlen a jövőben.

Természetesen Saquon Barkley neve jut elsőként az ember eszébe, aki talán túlzottan is ragaszkodik a csapatunkhoz. Elmondta, hogy nem szeretné, ha elcserélnénk, hiszen itt akar játszani. Ez egyrészt szép dolog, nála elképzelhető, hogy jobban motiválja a klubhűség, mint a New yorki piac. Másrészt ha Super Bowlt akar nyerni, akkor a szezon végén dobbantania kell, hiszen hat sérülésekkel teli szezonon lesz túl és szépen lassan kifut az időből. Ha nem érkezik be egy visszautasíthatatlan ajánlat, akkor maradni fog.

Szinte kizártnak tartom, hogy szerződést hosszabbítunk Adoree’ Jacksonnal, hiszen idén mélyen a tudása alatt teljesít. A slotban nem vált be (ráadásul kellemes meglepetést kelt CorDale Flott), az oldalvonal mellett pedig Nick McCloud és az újonc Tre Hawkins sem rosszabb nála idén. Fogyóeszköznek számít a NFL-ben a cornerback, a Bills pedig különösen balszerencsés velük. A többi csapat sem vak, ők is látják Adoree’ teljesítményét, így maximum egy harmadik napos picket tudok elképzelni érte, de még ezen is nagyon meglepődnék.

Nem lehetünk teljesen elégedettek Xavier McKinney játékával sem, hiszen korábban azt vártuk, hogy a védelem vezére lesz, de ettől elmarad, ráadásul a labdaszerzések sem jönnek tőle, utoljára 2021-ben szerzett interceptiont. Némi upside még mindig lehet a játékában, emiatt pedig az ár sem lenne túl alacsony. Azért is ezt gondolom, mert jelen pillanatban szerintem nem vehetjük biztosra az idény végi távozását, ha továbbra is remekül teljesít a védelem, akkor lehet, hogy megpróbálja Joe Schoen egyben tartani a játékosokat.

Az elkapók közül Parris Campbell nevét dobnám be, hiszen annak a reményében érkezett az offseasonban, hogy újraindítja a pályafutását, de nem sikerült beilleszkednie az offense-be és a helyét is elveszítette. Legfeljebb olyan trade-et tudok elképzelni, ahol két hasonló értékű draft cetli is gazdát talál, de akkor már az adott csapat inkább leigazolná az általunk nemrég kirakott Cole Beasley-t.

Előzetesen nem vártam nagy mozgást és Leonard Williams elcserélése is némileg meglepetésként hatott, az ár alapján mindenképp (2019-ben 3+5-ért érkezett). Bármi elképzelhető az NFL-ben, de nem sűrűn fordul elő, hogy érkezik meg egy ilyen ajánlat. Ezen kívül nem hiszem, hogy kiárusítást szeretne tartani Joe Schoen és Brian Daboll, hiszen már így is csúnyán fog mutatni a karrierjükben ez a szezon. Összegezve a leírtakat tehát azt gondolom, hogy idén már nem lesz több trade.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2018247131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása