Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Caleb Williams, QB (USC)

2024. február 26. - Asbee

A héten megkezdődik az idei NFL Combine, ahol nagyon sokat javíthatnak és ronthatnak is a leendő újoncok a megítélésükön, így itt az ideje megkezdeni az idei ismertetőket. A legjobbnak rangsorolt játékossal kezdek, aki nem más, mint Caleb Williams.

2001. november. 18-án született Washingtonban. A középiskolát elhagyva a 2020-as évfolyam legjobb irányítójának tartották, az egyeteméül pedig a Lincoln Riley vezette Oklahomát választotta. Csereként kezdte a freshman évét, azonban a hatodik héten a Texas ellen pályára küldték a gyengélkedő Spencer Rattler helyére és megfordította a mérkőzést. A head coach a USC-re távozott, de ment vele az irányítója is, ahol rögtön Heisman győztes lett Williams. A csapattársai átlagos képessége miatt nem tudta megvédeni a címét, de a 2023-as játéka sem volt rossz, így jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Emberfeletti statok 2022-ből
  • Patrick Mahomes-ra hajazó arm talent
  • Az érkező nyomás sem zavarja meg, bármikor váratlant tud húzni
  • Lábbal is veszélyes, ráadásul mozgás közben sem veszik el a pontossága

Gyengeségek

  • Az ideálisnál kisebb méretek (6'1", 215 lb)
  • Egyszerű offense-ben játszott a USC-n
  • Rendre lazán és távol tartja a testétől a labdát, ez fumble veszély lehet az NFL-ben

Összegzés

A Chicago Bears-nél van az 1/1 és én nem gondolkodnék a helyükben. A szezon kezdetén évről évre kétségek merülnek fel Justin Fields teljesítménye kapcsán, majd novemberre megtáltosodik és hirtelen benne látják a franchise QB-t. Jelenleg egész korrekt áron megválhatnak tőle és olyan tehetséggel gazdagodhatnak, amelyet nem találni minden évben ezen a poszton.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9818339503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása