Magyar New York Giants Szurkolói Blog

And the New York Giants select...

2024. április 25. - Asbee

Végre valahára eljött a draft napja, az éjszaka folyamán profivá válnak az első újoncok. Ahogy minden évben, úgy most is jövünk az első körös tippjeinkkel.

Salander: Malik Nabers

Joe Schoennek nem sikerül meggyőznie a Patriotsot, hogy adják át a 1/3-as picket, hogy a Giants kiválaszthassa Drake Mayet. J.J. McCarthy a Vikingshez kerül. Mi így a draft talán legjobb elkapójával vigasztalódhatuk, aki elég plusz tűzerőt jelenthet, hogy Dabollék kipréseljenek még egy sikeres szezont Daniel Jonesból.

Vikó: Malik Nabers

Az egész NFL követés számomra talán legizgalmasabb része a draft process, ami köszönhető annak is, hogy mostanában rendszeressé vált a korai draftpick az első körben East Rutherfordban. Azok a csapatok akik hosszabb ideje a sorrend első harmadában ólálkodnak, ritkán igaz rájuk, hogy franchise (színvonalú) QB legyen a rosteren, és bár én kevésbé vagyok Jones-szal szkeptikus, Schoennek és Dabollnak most már robbantaniuk kell ahhoz, hogy a szezon végén ne legyen kényelmetlen a helyzetük. Erre a legjobb recept általában egy irányító kiválasztása, ami nagyon is benne lóg a levegőben, de ne feledjük, hogy több irányító needes csapatnál állnak készen meghúzni a ravaszt egy feltrade-re, amire a közvetlenül előttünk választó csapatok (New England, Arizona és LAC), olybá tűnik, hogy partnerek is lehetnek. Könnyen megtörténhet az a scenario, hogy az első 4 választással kimegy a top irányítók mindegyike, ami azt jelentené, hogy a WR class osztálytermébe kell berúgnunk az ajtót, ahonnan pedig Malik Nabers-t invitálnánk egy new yorki-i kalandra. Odunze-t ámbár méretei miatt jobb fitnek tartom (ugye én lennék az aki tavaly folyamatosan nyafogott, hogy nincs igazi X elkapónk) a csapatba, mégis Nabers-ben abszolút látom azt a playmaker képességet, amit Toney-ban csak szerettük volna ha megvan, OBJ-ben viszont meg is volt (csak az elmúlt évek első körös WR pickjeinket nézzük) és amire baromi nagy szükség lenne ahhoz, hogy ismét egy izgalmas(abb?) offense-t tudjon a stáb pályára küldeni. Próbálom magam leszoktatni a helmet scoutingról, de nem elhanyagolható tény az sem, hogy top tehetségnek tartott és magasan választott LSU elkapók nem igazán sültek be mostanában, sőt… Az én pickem tehát Malik Nabers, WR, LSU. A kérdés már csak az, hogy ki fogja a 8-as mezszámot viselni?

Asbee: Malik Nabers

Már a live-ban is elmondtam, hogy két opciót látok reálisnak, mégpedig McCarthy vagy Nabers. Nagyjából 45-45%-ot adok az ő elhozatalukra, a maradék 10 %-on pedig a többiek osztoznak. Az egyik 2. körös választásunkat ellőttük Brian Burns-re és ahhoz, hogy az első négy irányítóból kiválasszunk valakit, feljebb kell lépni. Nem vagyok benne biztos, hogy Drake Maye-en kívül hajlandó Joe Schoen feláldozni akkora ellenértéket, amennyiért megszerezhető lenne egy QB, Harrisont pedig kiviszik előttünk, így marad Nabers. Ebben az esetben nem zárhatjuk ki Rome Odunze érkezését sem, de skill settől függetlenül nagyobb értéket képvisel nála az LSU kiválósága. Az is árulkodó jel lehet, hogy az 1. és 2. napos WR-ek közül csak a legjobb 3 játékos látogatott el top 30 vizitre.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2018389337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása