Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Instant draft értékelő

2024. április 28. - Asbee

Tegnap este véget ért az idei draft, amelyről írok egy gyors értékelőt. Később azért még várható egy nagyobb lélegzetvételű anyag is erről a három napról, most pedig a rövid véleményem olvashatjátok.

1/6: Malik Nabers, WR (LSU)

QB és WR lázban égett az első kör, Joe Schoenék pedig csak Drake Maye-t tartották olyan irányítónak, akit megérné behúzni az 1. körben. Elérhető volt J.J. McCarthy is, de valószínűleg úgy ítélték meg a szakembereink, hogy nem jelentene óriási előrelépést Daniel Jones-hoz képest, így inkább Malik Nabers-re esett a választás.

Egy kimagasló tehetségű elkapóról beszélünk, akiben mindig benne lehet egy nagy játék, hiszen az idei évfolyamban ő a legveszélyesebb a labdával a kezében. Felesleges sokáig ragozni a kiválasztását, hiszen a személyében Odell Beckham Jr. után végre egy klasszis elkapóval gazdagodhatunk. Lényegesen nagyobb kockázat lett volna egy irányító kiválasztásában, ráadásul nem a Super Bowlért fogunk küzdeni 2024-ben, így elkaristolhat a Jones/Lock páros.

2/47: Tyler Nubin, S (Minnesota)

Pótolni kellett Xavier McKinney-t, ezt pedig az elsőként kiválasztott safety-vel tudtuk megtenni. Általánosságban elmondható, hogy Tyler Nubin volt a rangsorok elején, ami nem is csoda, hiszen a játék számos elemében kiemelkedően tud játszani, manapság pedig ez már szinte elvárás a poszton. Jalen Mills-szel és Dane Beltonnal kell megküzdenie a kezdő helyért, így könnyen lehet, hogy nagyon hamar szignifikáns játékidőhöz jut.

Tetszik ez a húzás, hiszen nálam is Nubin volt a legmagasabban rangsorolt safety, ráadásul kiváló értéket képvisel a második kör közepén. Hiányposztra jött, így ez is kipipálható. Nabers után vele kapcsolatban is izgatottak lehetünk.

3/70: Andru Phillips, CB (Kentucky)

Ugyan még nem talált magának új csapatot, de szinte biztosra vehető Adoree' Jackson távozása, így szükségünk volt egy új cornerbackre. Remekül mozgott a Senior Bowlon Phillips, így valószínűleg ott szerettek bele a scoutjaink a játékába. Egy kicsit alulméretezett, de fizikális cornerről beszélünk, aki nem riad vissza a legveszélyesebb elkapóktól sem. Nála már azért némi limitáltsággal is számolni kell, az agresszív stílusa "zászlóvonzó" hatású lehet és nem ő lesz a legnagyobb playmaker, hiszen egyetlen INT-je sem volt a college-ban.

Valószínűleg nem ő fogja Adoree'-t pótolni, hiszen a nyilatkozatok alapján elsősorban a slotban látjuk a jövőjét. Ez rossz hír lehet Darnay Holmes-nak és Aaron Robinsonnak, CorDale Flott pedig kikerülhet az oldalvonal mellé. Elfogadható húzásról beszélünk, bár a felsorolt nevek alapján látható, hogy mostanában nem volt túl sok szerencsénk a draft ezen szakaszában behúzott cornerbackekkel, így itt lenne az ideje, hogy végre jól süljön el egy húzás.

4/107: Theo Johnson, TE (Penn State)

Nem tudjuk folytatja-e Darren Waller, a visszavonulása esetén pedig óriási hiánycikk lenne egy elkapáshoz is értő tight end. Erre a szerepkörre érkezett Theo Johnson, bár egyelőre ő még csak ígéret. Magas és gyors, ráadásul ha teheti, akkor szívesen pofáncsapja az ellenfelet is, viszont a pályán egyelőre nem tudta kamatoztatni a képességeit. Kezdetben red zone specialista lehet és kell is erre a szerepkörre valaki.

Alacsony padlóval és magas plafonnal rendelkezik, hiszen ha fejlődni tud, akkor akár Waller szebb napjait is idézheti, viszont az sem zárható ki, hogy 3 év után eltűnik a süllyesztőben. A negyedik körben már belefér a kísérletezés és egy körrel később nem lett volna elérhető Johnson. Ígéretes tight endről beszélünk, akinél azért a bust potenciállal is számolni kell (kérdés egy 4. körös választott mennyire tekinthető annak).

5/166: Tyrone Tracy Jr., RB (Purdue)

Az ötödik körben is az atlétikai profil került előtérbe, hiszen érdekes pályafutása volt Tyrone Tracy-nek az egyetemen. Elkapóként nem tudott kiemelkedni, így az utolsó szezonjában futó lett belőle. Meglepően nehezen tudták a földre vinni, rendre talpon maradt az első kontakt után is. Nemcsak az offense-ben, hanem visszahordóként is bevethető, 2023-ban volt egy kezdőrúgás utáni return TD-je.

Valószínűleg sohasem lesz belőle 1000 yard körüli RB, de 3rd down backként lehet jövője a csapatunkban abban az esetben, ha jól felveszi a blitz-eket. A múltjának köszönhetően változatosan lehet alkalmazni és a harmadik nap közepén azért már nem nagyon találni top játékosokat. Nem is gondolom azt, hogy huzamosabb ideig kezdő tudna lenni és szituációs emberként tudom csak elképzelni. Az ötödik körben már abszolút rendben van a hozzá hasonló játékos kiválasztása, de ne legyenek túlzott elvárásaink vele kapcsolatban.

6/183: Darius Muasau, LB (UCLA)

A végére inkább a játéktudás került elő, hiszen Darius Muasau maximum átlagos sebességgel rendelkezik. A Hawaii-on kezdett, majd a UCLA-n is megállta a helyét. Kiválóan alkalmazható a blitz-eknél, a játékintelligenciájának köszönhetően pedig néhány interceptionre is futotta az erejéből.

Valószínűleg nem ő lesz a legizgalmasabb linebacker a ligában, de végig produktív volt az egyetemen és láttunk már olyat, hogy valaki hasonló profillal vált sikeres védővé. Ha jól szerepel a special teamben, akkor előbb-utóbb a védelemben is kaphat néhány snapet és korrekt biztosíték lehet abban az esetben, ha az Okereke-McFadden párossal történne valami. Reális esély van rá, hogy nem lesz több belőle egy jó special teamerként, de az előbb említett McFaddenhez hasonló pályát sem lehet kizárni nála.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7118392313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása