Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: elkapók

2024. július 03. - Asbee

Az egyik legizgalmasabb írás következik, hiszen számos klasszis elkapót ad az NFC East a ligának, mi pedig végre reményteljesen várhatjuk a jövőt. Vajon jogos az optimizmus?

1. Eagles

Az NFL egyik legveszélyesebb WR párosával rendelkezik az Eagles, ráadásul évekre lekötötték A.J. Brownt és DeVonta Smith-t is. Érdemes rátekinteni a szerződéseikre, tonnányi void yeart találunk a kontraktusuk lejárta után és ha valamiben egyértelmű kritikát tudok megfogalmazni Joe Schoen irányába, akkor az a fizetések túl kötötten való kezelése. Ha két ilyen kaliberű elkapód van, akkor nehéz még egy jó játékost találnod és a low budget megoldással kell próbálkoznod, ez pedig befolyásolta tavaly a Philadelphia játékát.

Ennek megfelelően a draft harmadik napján elhozták Ainias Smith-t és Johnny Wilsont is, akik teljesen más stílust képviselnek. Elsősorban visszahordóként kaphat játékidőt Britain Covey, de a bemutatkozó éve után talán az offense-ben is megmutathatja magát. A keretben két ismerőssel találkozhatunk, hiszen az Eagles-ben folytatja Parris Campbell és talán furcsának hangozhat, de ha nem sérül meg, akkor ő lehet a 3. számú WR. Megpróbálkozik a visszatéréssel John Ross, bár az esélyei egyre halványabbak, de a sebessége még mindig értékes a csapatok számára.

2. Cowboys

CeeDee Lamb szerezte a legtöbb elkapást 2023-ban és az élete eddigi legjobb szezonját futotta. Nem nagyon szabad lassítania, neki kell vinnie a dallas-i passzjátékot. Azért Brandin Cooks-ot se írjuk le, bár így 30 felett már nem valószínű, hogy vissza tud térni az 1000 yardos WR-ek táborába. Március közepén elköszönt a Cowboys Michael Galluptól, ez pedig megnyithatja az utat a többiek előtt.

Valószínűleg Jalen Tolbertnek kell megoldania a harmadik kezdő pozíciót, hiszen több lehetőséget kapott tavaly, mint KaVontae Turpin és Jalen Brooks. Projekt játékosként funkcionálhat a draft 6. körében kiválasztott Ryan Flournoy.

3. Giants

Kiválóan mutatja az elmúlt évek passzjátékát, hogy rendre Darius Slayton volt a legeredményesebb elkapónk. A meccsdöntő dropjait mostanában hanyagolta, így nincs probléma a játékával, viszont évekig nem sikerült kihevernünk OBJ elcserélését. Remélhetőleg Malik Nabers draftolásával sikerült orvosolni ezt a hiányt, akit az elmúlt évek egyik legígéretesebb elkapójának tartanak. Szinte minden bizonnyal Wan’Dale Robinsoné lesz a slot pozíció, remélhetőleg a tartósságával sem lesz gond. Jalin Hyatt próbálja majd megnyújtani a pályát, akinek a sebessége valóban kiváló, de az útvonalak futásában bőven vannak még hiányosságai. A red zone célpontra limitálódott Isaiah Hodgins szerepköre, 2023-ban sajnos elérkezett nála a realty check.

A tavalyi évhez hasonlóan próbált felkészülni a vezetőségünk a sérülésekre, hiszen olyan elkapóknak adott egy utolsó (?) esélyt, mint Allen Robinson és Isaiah McKenzie. Remélhetőleg a tavalyi UDFA Bryce Ford-Wheatonból is látunk valamit az előszezonban, mert kiváló fizikai képességekkel rendelkezik és korán jött nála a sérülése egy éve.

4. Commanders

Elég sok helyen tapasztaltunk káoszt mostanában a Washington keretében, de Terry McLaurin rendre stabilitást biztosított a csapata számára, hiszen egymás után szállította az 1000 yardos szezonokat. Gyorsan megy az idő, már a 30. életévéhez közeledik, a szerződéséből pedig két év van vissza, így amennyiben nem tudnak a fővárosiak versenyképes csapatot kiállítani a közeljővőben elképzelhető, hogy előbb-utóbb bejelentheti a távozási szándékát. Egy korábbi első körös, Jahan Dotson a második számú célpont, aki egyelőre évi 500 yardra volt jó, érdekes lesz tehát látni, hogy milyen hatással lesz rá Jayden Daniels.

Mögöttük nyitott a verseny, többen is reális eséllyel pályáznak némi játékidőre. A rutint Olamide Zacchesus, Jamison Crowder és Damiere Byrd képviseli, újoncként pedig Luke McCaffrey és az UDFA Marcus Rosemy-Jacksaint lesz jelen. Lépéshátrányban lehet Dyami Brown, tőle biztosan többet vártak a draftolásakor.

Összegzés

Ugyan voltak pletykák A.J. Brown elcserélését illetően, de sajnos a szokásos módon orvosolta a problémát az Eagles és további évekre egyben tartotta a rettegett WR párosát. Így még az is elnézhető, hogy az ideálisnál nagyobb mögöttük a szakadék, hiszen több jó kezű futót és tight endet is találunk ebben a keretben. Meglepő lenne, ha rajtuk kívül bárki más két 1000 yardos elkapóval rendelkezne az előttünk álló szezon után, így nem férhet kétség az első helyükhöz.

Hozzájuk hasonlóan rendezkedett be a Cowboys és a Commanders, hiszen Lamb és McLaurin személyében adott az első számú célpontjuk, azonban nem tudnak kiállítani még egy olyan elkapót, mint az Eagles Smith személyében. Érdekes lesz látni a csapatunkat, hiszen Nabers draftolásával most már a QB helyzet ellenére is számottevő javulás kell. Azt se feledjük, hogy a pozíció egyértelműen nálunk a legmélyebb és ha nem szólnak közbe a sérülések, akkor akár már idén szép dolgokban lehet részünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr10018438533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása