Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hard Knocks: offseason 1. rész

2024. július 05. - Asbee

Ugyan korábban többször is azt nyilatkozta John Mara, hogy amíg ő a tulaj, addig nem fog a csapatunk a Hard Knocks-ban szerepelni, a sorozat felfrissítésének köszönhetően azonban beadta a derekát, hiszen már nemcsak a kiválasztott csapat edzőtáborát követhetjük végig, hanem a tavaszi felkészülésbe és az alapszakaszba is betekintést kaphatunk. Az offseasonra minket választottak ki, az első rész pedig már megtekinthető. Lássuk a nyitó epizód történéseit.

Az elmúlt hat évünk nagyrészt Saquon Barkley-ról szólt, hiszen a kiválasztásakor rá építette fel a szakmai stáb a csapatot. Szerethetjük őt akármennyire, de a running back nem számít prémium pozíciónak 2024-ben és erre Joe Schoen is utalást tett. Mara egyértelműen preferálta volna a futónk megtartását és így tett a Player Personnel vezetője, Tim McDonnell is (a tulajunk rokona egyébként). Ő egyenesen odáig ment, hogy milyen identitása lesz ezután az offense-nek. Nagyon elavult ez a szemléletmód és a GM-ünk érvekkel jelezte is: nagy szerződést adott egy éve Jones-nak és a támadófalat is meg kell erősíteni, ezután jönnek a running backek. Nem az a feladata egy QB-nak, hogy a handoffokat osztogassa, hanem a passzaival hozza a győzelmeket. Tavaly sem voltunk egyszerű helyzetben a franchise tag miatt, vélhetően ezt is el akarta kerülni Schoen (jelezte, hogy 10 évet öregedett ezalatt), azt pedig tudta, hogy egy alacsony ajánlattal csak sértené a játékos önérzetét. Mindenképp jó jel, hogy valóban a general managerünk dönt és egyre inkább háttérbe kerül a nepotizmus, amennyire csak lehetett sikerült kiszorítani a családot és a barátokat a döntéshozatalból.

A GM-ünk volt főszerepben a közel 40 perc alatt és rövid bemutatót kaptunk a múltjából. Mi ugyan már tudtunk róla, hogy alulról építette fel magát egy NFL franchise élére, de ez lehet, hogy sokaknak új infó. Lépésről lépésre haladt felfelé és ez a csapatépítésben is visszaköszön nála. Eddig nem láttunk őrült cseréket a drafton, nem oszt ki rekordpénzeket a szabadügynökpiacon, nem áldozza be egy vagy két évért a jövőt.

A free agent piachoz közeledve előkerült a Pro Scouting részleg vezetője, Chris Rossetti, aki bemutatott néhány RB jelöltet és ha már a futók, a Shrine Game-en feltűnt Frank Gore. Őt a buffalo-i évek alatt ismerte meg a general managerünk és jó volt látni a legendás játékost, akinek már a fia próbál betörni az NFL-be. Vele szóba került az életkor és újra egyértelműnek tűnt Barkley-nál, hogy a statisztikák szerint a 27 év feletti futóknál bármikor benne vagy egy visszaesés és senkit sem fogunk túlfizetni.

A pass rush fellendítéséről szóló meetingen Brian Burns mellett bedobták Christian Wilkins-t is. Mellette szólt, hogy az egyetemen életre szóló barátságot kötött Dexter Lawrence-szel, viszont örülök neki, hogy inkább a szélekről próbáljuk meg lezúzni az ellenfél irányítóját. A szezon után viccesen bedobtam, hogy Leonard Williams visszahozatalával alaposan kiszúrhatnánk a Seahawks-szal és nemcsak én voltam ezzel így, hiszen őt is megemlítették egy mondatban. A Burns sztori egyébként nagyon nagy és jelenleg úgy tűnik, hogy remek dealt csináltunk vele, hiszen két első körről indult a licit… Az évad egyik legviccesebb jelenetét láttuk a Senior Bowlon, amikor felméri Schoen a passzsiettető elérhetőségét, illetve felajánlja a Panthers-nek és a Bills-nek is az 1/6-ot. Egy dologban biztos vagyok, a GM-ünk értékesítőként is megállná a helyét, a cserében pedig minden bizonnyal szerepet játszott a szakemberek közötti barátság is.

A tavalyi teljesítménye és a rehabilitáció miatt természetesen nem mehettek el a rendezők Daniel Jones mellett sem. Érdekes helyzetben vagyunk vele kapcsolatban, hiszen a cselekedetek alapján lemondtunk róla (mindegyik top QB-t alaposan szemügyre vették a scoutok a draft előtt és volt egy kísérlet a feltrade-re), de folyamatosan azok a nyilatkozatok jöttek szembe, amelyek arról szóltak, hogy ő a mi emberünk. A lehető legváratlanabb helyről is próbáltak súgni Schoennek, hiszen a nagymamája is beszállt a játékosmegfigyelésbe: nála Sam Hartman volt a nyerő, akit jóképűnek tart, ráadásul Notre Dame szurkoló a mama. Innen is jó egészséget kívánunk neki és tartsa meg a humorát!

A nagy drámákról vélhetően lemaradunk, hiszen nem sok szó esett az edzőváltásokról, pedig Wink Martindale alaposan felkavarta az állóvizet és Mike Kafka is nagyon bízott egy head coach kinevezésben. Kaptunk egy jelenetet Brian Dabollból, amikor beajánlotta Shane Bowent, de tudjuk, hogy nem ő volt az elsődleges jelöltünk. Egyébként ne számítsunk túl sok szereplésre a vezetőedzőnktől, állítólag rendre benyomott valami zenét a Schoennel való egyeztetések alatt, hogy a jogdíjak miatt ne kerülhessen adásba. Trolling level 4000, imádom az ilyet.

A múltban számos Hard Knocks széria csalódást okozott nekem és egyre kisebb lelkesedéssel vártam az aktuális évadot, a mostani azonban szerintem nemcsak azért sikerült élvezetesre, mert a csapatunk szerepelt benne. Volt 3-4 igen vicces jelenet, az offseason bemutatása pedig új a szurkolók számára. Ha sikerül tartani a szintet, akkor én mindenképp elégedett leszek a záró epizód után. Egy dolgot viszont mindenképp vegyünk számításba: a csapatunk hozzájárulásával kerül publikálásra a sorozat és a legexkluzívabb döntések, valamint a meghiúsult próbálkozások nem fognak nyilvánossá válni. Többek között már megtapasztaltuk a netflixes Drive to survive-ban, hogy alaposan el lehet ferdíteni a valóságot, így ne ezektől a felvételektől várjuk a megfejtést, egyszerűen csak élvezzük, hogy olyan betekintést kapunk a csapat életéből, amelyre korábban nem volt példa.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4718441039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása