Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hard Knocks offseason 2. rész

2024. július 11. - Asbee

Megtekinthető a Hard Knocks 2. epizódja is, amely hozta az elsőnek a színvonalát, sőt talán még jobban is sikerült, mint a nyitó rész. Spoiler alert, ha nem nézted meg, ne olvasd el a bejegyzést!

Nagyjából nekünk is hasonló reakciónk volt, mint Joe Schoennek, amikor kihirdették az idei fizetési plafont, amely a vártnál kicsit nagyobbat nőtt. Ez új lehetőséget adott a csapatunknak, erre pedig a general managerünk is említést tett. Azt azért tegyük hozzá, hogy nyilván másnál is ugyanannyit nőtt a cap, szóval a játékosok és az ügynökök nyertek vele igazán.

Komoly képernyőidőt kaptak a játékosmegfigyelőink és természetesen az irányítók kerültek előtérbe. Mindenkiről elmondtak néhány mondatot a scoutok és Caleb Williams-nél külön kitértek arra az esetre, amikor a UCLA elleni vereség után nem nyilatkozott, a New yorki piacon ez maga lenne az öngyilkosság. Az elkapóknál Marvin Harrison Jr-ról áradoztak, ami nem csoda, nincs élő ember akit ne nyűgözött volna le az Ohio State WR.

Ezt követően megérkeztünk a Combine-ra, amiről szerintem közel tökéletes anyagot sikerült készíteni. A kulisszatitkokat szinte biztosan kivágták belőle, azonban így is kellően informatív perceket élhettünk át és természetesen a humorból sem volt hiány.

Komoly pletykák keringtek arról, hogy feljebb szeretne lépni Schoen az 1/3-ra és ez valósnak bizonyult, hiszen átlátogatott a Patriots stábjához. Persze már tavasszal tudtuk, hogy ez egy hail mary-vel ér fel és nem fogják eladni a picket. Így is lett, ráadásul több érdeklődő is volt, de mindenképp jó pozícióból indultunk volna.

Ugyan több rész hátravan, de szinte biztos vagyok benne, hogy az évad egyik legizgalmasabb perceit az irányítók privát meetingjeikor éltük át. Caleb Williams-t, Jayden Daniels-t és Drake Maye-t állította komoly feladat elé a vezetőedzőnk, közülük pedig Daniels mintha elmaradt volna a várakozásoktól. Persze ez alapján nem lehet megmondani, hogy ki válik sikeres irányítóvá az NFL-ben, de ha valakinek kételyei voltak az LSU QB-val kapcsolatban, akkor valószínűleg még inkább felerősödtek az érzései. Ezen kívül nálam újra előkerült a fájó érzés, hogy lemaradtunk Maye-ről…

Na de engedjük is el ezt a pozíciót, hiszen köztudott, hogy Daniel Jones-szal vágunk neki 2024-nek. A szemszögünkből sokkal relevánsabb Malik Nabers, akibe a Combine alatt szeretett bele az edzői stáb. Látszott, hogy földöntúli önbizalommal rendelkezik, hiszen nagyon nehezen viseli a vereséget és jelezte, hogy bizony már az első naptól kezdve várja a felé érkező passzokat. Kicsit azért aggasztó volt ezt hallani, de Daboll is lehűtötte azzal, hogy a helyén kell kezelni a kudarcokat – és hát itt saját magára is reflektált. Az egyik külföldi oldalon olvastam pár kommentet és volt aki az elhangzott két mondat alapján inkább Rome Odunze-t választotta volna… Azért idáig ne menjünk el, Nabers-nek jobbak a meccsfelvételei és ahogyan egy hete írtam, ezekből a sorozatok nem mutatják meg a teljes igazságot. Maradjunk annyiban, hogy jelen pillanatban a Bears és mi is elégedettek lehetünk a választásunkkal.

Azért időnként lassan tud telni az idő a Combine-on és a szakembereink is örömmel szivatják egymást. Bedobott egy challenge-t Daboll, miszerint 7 másodperc alatt lefutná a 40 yardot. A kollégái kiröhögték, hogy ez képtelenség. Én csak egyet tudunk írni: ha meg is próbálkozik vele a vezetőedzőnk, felvételt kérünk róla!

A szokásos Barkley siralmat is megkaptuk, Schoen először az ügynökével, majd magával a játékossal is közölte, hogy idén nem kap franchise taget a korábbi futónk, kiengedik a piacra és adott esetben akkor tárgyalnak majd, hogy mi legyen. Nagyon fura hangulatban zajlott a running backkel történő egyeztetés, aki rendkívül szótlannak bizonyult és mintha már eldöntötte volna, hogy máshol folytatja. Kissé nagy feneket kerítenek a sztorijának, hiszen hiába állunk szembe egy kiváló játékossal, a csapat és az ő helyzetében is a távozás volt a legjobb döntés, de hát bele kell vinni valami drámát. Ha kiemelkedő szezonja lenne az Eagles-nél, akkor sem biztos, hogy jó döntés lett volna a megtartása.

Abszolút kellemes meglepetésnek számít ez az évad és elképzelhető, hogy a készítőkre is üdítően hatott a tény, hogy ezúttal nem az edzőtáborról kell anyagot készíteni. Továbbra is választ kapunk egy-egy korábbi pletyka megerősítésére vagy cáfolatára és a humorból sincs hiány. Megismerhetjük a front office tagjait, azonban semmi olyan nem hangzik el, ami káros lenne a csapat számára. Jöhet a 3. rész!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5018444931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása