Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: defensive tackle-k

2024. július 19. - Asbee

Aaron Donald visszavonult, a trónkövetelőkből pedig nincs hiány. Vajon az NFC East adja 2024-ben a legjobb defensive tackle-t a ligának?

1. Eagles

Fletcher Cox visszavonulása után Lezárult egy időszak Philadelphiában, az ellenfelek viszont nem örülhetnek, hiszen Jalen Carter személyében egy olyan játékost találtak, aki még nála is jobb lehet. Igaz ebben nincs meglepetés, nem a játéka, hanem a pályán kívüli ügyei miatt csúszott a tavalyi drafton. Hozzá hasonlóan a Georgia egyetemére járt Jordan Davis, ők ketten pedig továbbra is félelmetes párost alkothatnak.

A mélységgel sincs gond, rotációs emberként kiválóan alkalmazható Milton Williams és Marlon Tuipulotu, a vélhetően utolsó kiadó roster helyért pedig Thomas Booker, Moro Ojomo, és Gabe Hall fog megküzdeni.

2. Commanders

Az elmúlt évtizedben rászállt az Alabama belső védőfalembereire a Washington, hiszen először 2017-ben Jonathan Allent, majd egy évre rá Daron Payne-t draftolták. Mindketten megkapták a nagy pénzt, de nem biztos, hogy két DT-t is meg szeretnének fizetni a fővárosiak, Allen pedig közelít a 30-hoz, így a szezon után eljöhet a búcsú.

Persze ehhez az is kell, hogy jól teljesítsenek a fiatalok, de ez a következő Crimson Tide DT-nél, Phidarian Mathis-nél egyelőre még nem következett be, igaz a bemutatkozó mérkőzésén rögtön achilles-ín szakadást szenvedett, tavaly pedig kevés lehetőséget kapott és akkor sem mutatott sok mindent. Egyelőre ígéretesebbnek tűnik nála John Ridgeway. Könnyen lehet, hogy egy steallel gazdagodott a Commanders az idei draft második körében, hiszen náluk kötött ki az a Jer’Zhan (vagy Johnny?!) Newton, akit az első nap végére vártak.

3. Giants

Ugyan az első szezonjaiban is jól játszott, de 3 év után robbantott egyet és a liga legjobb nose tackle-je lett Dexter Lawrence. Nemcsak a futás ellen jó, hanem az irányítót is terrorizálni tudja és double teamet kell alkalmazni ellene. Sajnos mögötte nagy a minőségi esés és nem csodálkoznék, ha a következő offseasonban egy hatékony 3-tech DT felkutatása lenne a cél. Tavalyről maradt Rakeem Nunez-Roches, de a megszerzése eddig nem jött be és hozzá csatlakozott Jordan Phillips.

Ez a fiataloknak is nagy lehetőséget kap, szignifikáns játékidőhöz juthat Jordon Riley, aki tavaly már villanni tudott egyet-kettőt. Az első két szezonjában nagy szeretet kapott D.J. Davidson, de eddig nem tudott domináns lenni. A rosterre kerülésért fog küzdeni Ryder Anderson és Timmy Horne, közülük az előbbire mindenképp érdemes lesz figyelni az előszezonban.

4. Cowboys

Nem találunk túl sok játékost a Dallas keretében ezen a poszton, így elképzelhető, hogy az egyértelmű passzjátékoknál több mint két defensive enddel állnak majd fel. Egyértelműen Osa Odighizuwa a no1, az első naptól kezdve egyenletesen jól teljesít. Némi meglepetésre Mazi Smith-re esett a választásuk a tavalyi draft első körében és egyelőre nem tudta letenni a névjegyét a korábbi Michigan DT, de ha jól teljesít, akkor nagyot ugorhat előre ezen a ranglistán a Cowboys.

Carl Davis lehet a csere, mellette pedig két újoncot, a 7. körös Justin Rogers-t és az UDFA Denzel Daxont találjuk. Nem lepődnék meg, ha az előszezon végén a keretszűkítéskor lecsapnának valakire.

Összegzés

Bevált Philadelphiában a kockáztatás és egyelőre úgy tűnik, hogy nagy halra akadtak Jalen Carter személyében, nem lepődnék meg, ha all-pro szezont futna. A rotáció is adott, félelmetes lehet az Eagles védőfalának belseje. Ugyanez igaz a Commanders-re is, komoly erőforrásokat fektettek a pozícióba és többnyire be is jöttek ezek a húzások. Nem tudom mi a terv Dallas-ban, de nem biztos, hogy Odighizuwa egyedül meg tudja menteni ezt a pozíciót.

Néhány éve még azon poénkodtunk, hogy egymás után érkeztek a defensive tackle-k, most pedig szinte hiányposzttá vált. Ugyan Sexy Dexy a liga egyik legjobb belső falembere, de nem találok mellette más kezdő szintű védőt. Egy fecske itt nem csinál nyarat, viszont a csapatunk még az átépítés alatt van és tudtuk, hogy ebben az offseasonban nem lehet minden lyukat betömni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8518443177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása