Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: linebackerek

2024. július 20. - Asbee

Szinte mindig szenvedtünk a linebackereinkkel, tavaly azonban a csapat egyik erőssége volt az LB párosunk. Vajon sikerül fenntartani ezt a szintet?

1. Giants

Végre optimistán várhatjuk a jövőt, hiszen egyelőre nagyon bevált Bobby Okereke leigazolása és Micah McFadden fejlődése is jó ütemben halad. Ha semmi váratlan nem jön közbe, akkor megvan a kezdő párosunk a következő évekre. A játékhelyzettől függően Isaiah Simmons egészítheti ki őket, aki futballozni nem tud, cserébe viszont gyors.

Furcsa módon van némi bizodalmam Darius Muasau irányába, akit jól ismer már a special team coordinatorunk, így kezdetben ott kell harcolnia a játékidőért. Ezt Carter Coughlin és Matthew Adams próbálja megakadályozni, Darrian Beavers és Dyontae Johnson pedig egyelőre lépéshátrányban van, nekik nehéz dolguk lesz a keretbe kerülést illetően.

2. Commanders

Alaposan felturbózták a linebacker sort Washingtonban, hiszen a korábbi első körös Jamin Davis mellé megszerezték Bobby Wagner és Frankie Luvut. Főleg Wagner személye érdekes, hiszen elmúlt már 34 éves, de továbbra is a liga egyik legjobb tackle gyáraként funkcionál.

Csereként Mykal Walker és Jordan Magee tud beugrani, a többi jelenleg rosteren lévő játékosnak pedig egyelőre alig van NFL tapasztalata.

3. Cowboys

Micah Parsons-t a passzsiettetőkhöz tettem, így ez alapján készült el a dallas-i értékelő. Bejött Damone Clark kiválasztása, sok lehetőséget kapott tavaly és Eric Kendricks érkezett meg mellé. Ő ugyan már elmúlt 30, de még mindig kezdő szinten tud teljesíteni.

Az utánpótlás is érkezőben van, hiszen tavaly DeMarvion Overshownt, idén pedig Marist Liufaut választották ki a draft harmadik körében.

4. Eagles

A statisztikái rendben vannak, de közel sem lehettek mindig elégedettek a szurkolók Devin White-tal, aki Philadelphiában talált magának menedéket, akiktől egy éves szerződést kapott. A ’22-es draft egyik stealjének tartották Nakobe Deant, de egyelőre balszerencsésen alakult a pályafutása, hiszen a tavalyi évét elcsúfította egy sérülés.

Jeremiah Trotter Jr. lehet a következő projekt, de ötödik körösként kezdetben türelmesnek kell lennie. Egy-egy sérülés esetén kezdetben valószínűleg inkább Oren Burks-höz vagy Zack Baunhoz nyúlnának.

Összegzés

Igazán egyik csapat sem panaszkodhat, korrekt névsort tudnak kiállítani a védelmek. Ugyan nem a linebackerek jelentik a védelem alapját a mai NFL-ben, de nagyon tud érződni a jó LB hiánya. Kompaktnak tűnik a Commanders, ráadásul egy-egy váratlan sérülést is orvosolni tudnának. Kicsit megkopott a dallas-i linebackerek fénye, hiszen vissza kellett vonulnia Leighton Vander Esch-nek, de kellő figyelmet fordítottak a pozícióra, ha pedig bármi probléma lenne akkor maximum átrakják ide Parsons-t. Elképzelhető, hogy kicsit alulértékelem az Eagles-t, de ott látom a legtöbb kérdőjelet.

A csapatunkkal kapcsolatban több korábbi bejegyzésben is leírtam, hogy jobbak lehetünk az általam felállított rangsornál, viszont nem tudom megadni előre a bizalmat, látnom is kell valamit a javulásból. Itt most fordított a helyzet, hiszen remekelt tavaly az Okereke-McFadden páros, ez pedig nálam első helyet ér.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3718448179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása