Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amit az edzőtábortól várok

2024. július 24. - Asbee

Hamar elérkezett a július vége, hiszen kezdetét veszi a 2024-es edzőtábor! Összeszedtem néhány pontot, amelyekre érdemes figyelni a training camp alatt.

Intenzitás

A sikeres 2022-es szezon után mintha hátradőlt volna a csapatunk és úgy voltak vele, hogy elindultunk a helyes úton. A beszámolók alapján nem voltak elég pörgősek a tavalyi edzések, a szezon eleji erős sorsolás pedig csúnyán megbüntette a játékosainkat.

Sérülések

És igen, számos játékosunk dőlt ki a legutóbbi alapszakasz során. Sajnos bevett hagyomány, hogy már a TC és az előszezon alatt elveszítünk 1-2 kezdőt és persze arra is választ kapunk, hogy ki csatlakozik Theo Johnsonhoz a PUP listán.

Irányítók

A hírek szerint teljes értékű munkát tud végezni Daniel Jones, ebben az esetben pedig remélhetőleg látunk belőle valamit a preseason során. Fontos lesz, hogy jól teljesítsen Drew Lock, hiszen meglepne ha nem jutna játéklehetőséghez az ősz folyamán. A harmadik helyért is nagy harc lehet, bár nagyot kellene hajráznia Nathan Rourke-nak, ha ki akarja szorítani a közönségkedvenc Tommy DeVito-t.

Újoncok

Ez lesz az első alkalom, hogy komolyabban megismerkedhetünk az idei draft szerzeményeivel és számos izgalmas játékost találunk. Már az első szezonjában húzóembernek kell lennie Malik Nabers-nek és azon sem lepődnék meg, ha nagyon hamar kezdővé válna Tyler Nubin is. Nagy a káosz a cornerback sorban, így megnyílhat az út Dru Phillips előtt, de érdekes lehet Tyron Tracy skillsetje is. Remélhetőleg hamar felépül a sérüléséből Theo Johnson.

Feltöltött elkapósor

A tavalyi évhez hasonlóan ismét felkészültek a szakembereink a sérülésekre és leigazoltak egy rakat tapasztalt WR-t. Ugyan Malik Nabers mellett Wan’Dale Robinsontól, Jalin Hyattől és Darius Slaytontól várjuk leginkább a jó teljesítményt, de továbbra is a keretben van Isaiah Hodgins és olyan veteránokat szereztünk meg, mint Allen Robinson vagy Isaiah McKenzie. Persze a keret alján a special teamben is teljesíteni kell, ez pedig esélyt adhat Gunner Olszewskinek vagy Miles Boykinnak. Remélhetőleg a tavaly hamar megsérült Bryce Ford-Wheatonból is látunk valamit.

Összeálló támadófal?!

A tavalyi edzőtáborban szinte napról napra változott az O line összetétele, a belső pozíciókat folyamatosan rotálták az edzőink, ez pedig nem ígért sok jót. Remélhetőleg idén nagyon hamar összeáll az ötös és bízom benne, hogy az első előszezon mérkőzésünk után már nem lesz változtatás. Ki kell térni Evan Nealre, a jelek szerint egyáltalán nincs már biztos helye és amennyiben tovább gyengélkedik, nagyon hamar a padon találhatja magát.

Pass rush

Remekül mutat a Brian Burns-KayvonThibodeaux-Azeez Ojulari hármas, főleg ha az utolsó tagja egészséges tud maradni. Idén már nincs kifogás, kellenek a sackek.

Melyik DT lehet a kezdő?

Dexter Lawrence az egyetlen stabil defensive tackle a keretben, mellette szabad a pálya. Egy ideális világban Jordon Riley lenne a másik kezdő, viszont egy 7. körös választottról beszélünk, akinek néhány villanása volt újoncként és ennyi. Jordan Phillips-et várom a kezdőbe, Riley pedig Rakeem Nunez-Roches mellett rotációs ember lehet. Hátha érkezik a meglepetés, ránk férne már, hogy berobbanjon egy draft végi játékos.

Neki merünk vágni ezzel a CB sorral?

Nem lepődnék meg, ha igazolnánk egy tapasztalt játékost a cornerbackek közé és abban is lenne logika, ha visszatérne Adoree’ Jackson, hiszen a sérülékenységen és a labdaszerzések hiányán kívül nem lehetett rá panasz. Borzasztóan mutatkozott be Tre Hawkins, így Nick McCloud vagy Cor’Dale Flott lehet Banks túloldalán a kezdő. A slotról még említést sem tettem és azon sem csodálkoznék, ha gyakori lenne a három safety-s felállás. Dru Phillips újonc, Darnay Holmes-ban pedig már nem bízom, így figyeljünk oda Jalen Mills-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6318452483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása