Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 4: Cowboys 20 Giants 15

2024. szeptember 27. - Asbee

Mindent megtesz a csapatunk, hogy felbosszantson minket, hiszen egy hónap alatt a második olyan mérkőzést sikerült elveszíteni, amely nyerhető lett volna, ráadásul ezúttal főműsoridőben egy csoportrivális ellen.

Sokat kell beszélnünk az offense-ről, hiszen ezúttal a pontszerzés hiánya csinált ki minket. Ebben a formában a támadóinktól nem lehet konstans sikert várni, hiszen túlságosan is a rövid passzokon és az elkapások utáni yardokon van a hangsúly. A támadófal engedné a hosszabb passzjátékot, a célpontok is adottak, mégis a hibákat elkerülő stratégiát erőltetik az edzőink. A szokásosat lehet elmondani Daniel Jones-ról, tette a dolgát és ha adott körülötte minden, akkor meg tudja nyerni a mérkőzést, de különleges dolgokat ne várjunk tőle. A korábbiakhoz képest is sokat romlottak a hosszú labdái, könnyen lehet, hogy ez a tavalyi második nyaksérülése miatt van így. Kihasználták a romokban heverő Cowboys cornerback sor gyengeségeit az elkapóink és természetesen ismét Malik Nabers vitte a prímet, aki sajnos a negyedik negyed végén agyrázkódás miatt kidőlt, de bízom benne, hogy csak egy néhány napos problémáról beszélünk. Azért el is kell marasztalni a játékosainkat, hiszen láttunk 1-2 bosszantó dropot, amelyek megakasztották kicsit a csapatot, de azért egyik sem volt mérkőzést eldöntő play. Gyakran elérhető a harmadik downoknál Wan'Dale Robinson, de nem ártana már egy olyan passz is az irányába, amely a first downt jelző virtuális vonalon túl száll. A végén lehetett volna egy óriási elkapása, amikor Malik Hooker benézte a labdának az ívét, de az extrém kicsi karfesztávolsága miatt nem jött össze az elkapás. És hát a futójáték... A liga egyik legrosszabb run defense-ével érkezett meg a Dallas, ehhez képest 21 kísérletből 26 yardot tudtunk haladni a földön. Számíthattunk rá, hogy sokat javulnak ebben a tekintetben, ennél viszont sokkal jobb teljesítmény kellett volna. Ha egy ilyen védelem ellen képtelenek vagyunk haladni, akkor mi lesz később? Egyelőre sem Tyrone Tracy-t sem Eric Gray-t nem sikerült beépíteni, Devin Singletary játékában pedig mindig ott van egy fumble. Az igazi probléma azonban a futásblokkolás. Jól védi meg a támadófal Jones-t, azonban a running backek nulla támogatást kapnak. Azt azért kiemelném, hogy kiváló tervvel érkeztünk Micah Parsons ellen és nem most játszotta élete legjobb mérkőzését a liga egyik legjobb védője. Úgy látszik innentől a passzjátékra kell építenünk.

A mérkőzés alatt sokáig szidtam a védelmet, viszont megkövetem magam, hiszen előkészítették volna a győzelmet, abszolút jó teljesítmény 20 pontot tartani a Cowboys-t. A védőfalunk közepén gyakorlatilag elég az ellenfélnek Dexter Lawrence-re koncentrálnia, hiszen nagyon hiányzik mellőle egy jól játszó DT. A szélen sikerült kihasználni Tyler Guyton rutintalanságát, hiszen őt megverve hozta össze a sacket Kayvon Thibodeaux és ha jól emlékszem két büntetést is bedobtak az újoncra. Láthattunk is egy bejátszást róla, amelyet "vicces" volt nézni, hiszen akár 6-7 sárga zászló is repülhetett volna az irányába... Brian Burns-nek is volt néhány szép játéka, de egyelőre nem az a játékos, akinek megérte évi 30 millió dollárt adni a pickek mellé. Sajnos kijött a secondary hiányossága és elsőként Deonte Banks-ről kell beszélnünk. Nagyon nehéz dolga van, hiszen hétről hétre a liga legjobb elkapói ellen kellene helytállnia, de azért draftolnak valakit az első körben, hogy minél jobban semlegesítse őket. A következő offseasonben szerezni kell mellé egy olyan CB-t, aki alkalmasabb erre a feladatra, mert ez nem lesz fenntartható hosszútávon. Egy óriási rookie hibával szállt be mellé Tyler Nubin, hiszen nagyon rossz szöget választott a Lamb TD előtt és esélye sem volt megállítani az elkapót. Az ellenfelünknél sokkal jobban működött a safety-k besegítése és egyre nagyobb hibának tűnik a korábbi kezdőink elherdálása.

Ismét bemutatott egy fumble-t a special team, ezúttal Tyrone Tracy volt az elkövető, de szerencsére nagyon jó helyen járt Chris Manhertz, így elkerültük a tragédáit. Greg Joseph viszont megkezdte a törlesztést, mind az öt mezőnygólja sikeres volt, köztük egy 52 yardos rúgással.

A szezonkezdet után az újságírók beszámolói alapján azt vártuk, hogy totális összeesés következik, de egyelőre nem valósult meg, viszont félő, hogy ezek az irritáló vereségek előbb-utóbb az öltözőben is éreztetik a hatásukat. Kár lenne érte, mert ez a csapat akár egy-egy meglepetésgyőzelmet is be tudna húzni, viszont innen már nagyon nehéz lesz a visszaút.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2918501318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása