Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amin változtatni kell a Super Bowl-ra

2012. január 24. - Asbee

A 49ers elleni hosszabbításos győzelem után csapatunk készülhet a Super Bowlra. A számos klasszis teljesítmény mellett azonban érdemes odafigyelni arra is, hogy a játék mely elemében van szükségünk a javulásra.
Offensive line


Két részre bonthatjuk az OL teljesítményét, mégpedig a futó, illetve a passz játékoknál mutatott produkcióra. A San Francisco védelme egész szezonban a legjobb volt a futások ellen, így a 87 futott yard teljesen korrektnek tűnő számnak tekinthető figyelembe véve azt, hogy nekünk volt a legrosszabb futójátékunk az idény során… A 3,48 yard/carry átlagon ellenben van még mit javítani. Számos „nullás” vagy mínuszos játékot láthattunk mindkét futónktól (igaz Jacobs öt kísérlete nem mondható valami soknak), a fal pedig képtelen lyukakat nyitni. Nem új jelenség ez, az egész szezon során visszatérő a probléma. Azt pedig mind Bradshaw, mind pedig Jacobs is megmutatta az előző hetekben, hogy nem felejtettek el játszani és ha megkapják a segítséget, akkor szép játékokat láthatunk tőlük. A futójátékot külön nem említem meg negatívumként, mivel a támadó falban látom elsősorban a gyengébb szereplés okát.


Passzjátékoknál még rosszabb volt vasárnap a helyzet, nem tudom mikor jöttek át utoljára ennyire könnyedén a falunkon. A 6 beszedett sack rengetegnek számít, sokat jelentett Eli zsenialitása, irányítónk többször is a sack torkában talált meg egy-egy elkapót. Amekkora ütéseket pedig kapott, egy sérülés is benne volt a levegőben, még akkor is, ha Eli „sose” sérül meg. A 316 yard és 0 interception ilyen védelem ellen kiváló, néhány esetben azonban nem volt más választása Manningnek, csak hogy benyelje a sacket. Igaz ez a Niners passrush csinált 3 sacket az ellen a New Orleans O-Line ellen is, akik ellen e területen sem tudtunk semmit kezdeni… Előzetesen a Patriots-tól nem várható ekkora teljesítmény ezen a területen, azonban a Ravens ellen remekeltek, így jogos lehet az aggodalom.

Tight end elleni védekezés


Ugyan Tony Gonzalez és Jermichael Finley nem brillírozott ellenünk, ellenben Vernon Davis alaposan összekuszálta a védelmünket. Igaz kivételes fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, 2 touchdownjánál azonban szinte csak a vörös szőnyeg hiányzott a lábai alól. A New England motorjának egyik fogaskereke a két TE, Rob Gronkowski és Aaron Hernandez. Hernandezt egyes playeknél futóként is láthattuk. A playoffban a Patriots-nál ők viszik a prímet, még Welkernél is jobb statisztikát produkáltak. Ahogy nálunk elmondható, hogy a Nicks-Cruz-Manningham hármast képtelenség egy teljes mérkőzés alatt levédekezni, úgy ez igaz a Welker-Gronkowski-Hernandez hármasról is.

Futás elleni védekezés


Ugyan a New England erőssége nem a futásokban rejlik, azonban itt sem lenne előnyös egy kellemetlen meglepetés. Gore számos alkalommal hozta a 3-4 (esetenként több) yardjait, ha ez megismétlődik a Super Bowlon is, az könnyen tragikus lehet. Az előző meccsen beszedett 5,35 yard/carry átlag borzalmas, ha ezt a számot megközelítik a Pats-nél is, akkor ez az ő irányukba billentheti a mérleget. Szükségünk lesz Canty és Joseph jobb teljesítményére, valamint Boley jó játékának visszatérésére is. 2+1 tackle a SB-n is édeskevés lenne, reméljük ez csak egy ideiglenes kisiklás volt és nem most ürült ki nála a tank. Chase Blackburn újraigazolása óta élete formájában játszik, ha csapattársai mellett ezt a formát mutatja Indianapolis-ban is, akkor nem valószínű, hogy ficánkolni fognak a New England running back-jei.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr213744557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása