Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kikkel fogjuk meg a két TE-t?

2012. január 27. - Asbee

Eddigi három playoff ellenfelünk mind remek tight endekkel rendelkezett. Tony Gonzalez és Jermichael Finley ellen aránylag jól működött a coverage, Vernon Davis azonban kellemetlen pillanatokat okozott. A legnehezebb feladat viszont most vár a védelmünkre.

Rob Gronkowski 1327 elkapott yarddal fejezte be az alapszakaszt, ezzel a TE-k közül ő lett a legjobb. Ráadásul volt 17 elkapott TD-je is, amivel összesítésben az élen végzett! Mellette Aaron Hernandeznek sem kell szégyenkeznie 910 elkapott yarddal és 7 touchdownnal. Őt futóként is bevetik. Ezek alapján tehát megállapítható, hogy a secondary mellett a LB sornak is be kell segíteni a semlegesítésükbe. Hogy ez sikerülni fog? Nem tudható. Ellenben számos statisztika készült, melyek előrevetíthetnek egy-egy matchupot.

A tight endek elleni védekezésben eddig meglepő módon Chase Blackburn volt a legjobb. 11 passzkísérletből mindössze 4 elkapást engedélyezett és lehúzott egy picket is. Deon Grant szinte még nála is jobban teljesít, az irányítók csak 50,8-as passer ratinget értek el ellene, az ő játéka pedig még jobban értékelhető, hiszen 20 átadás is repült az általa felügyelt TE-re. A legtöbb alkalommal Michael Boley volt rajtuk coverage-ben és megállapítható, hogy ő sem vallott szégyent.

A legrosszabban a statisztikák alapján Corey Webster áll, igaz ő az elkapókat kiválóan semlegesíti, nem a tight end elleni védekezés az elsődleges feladata. Azt eddig is tudtuk, hogy Mathias Kiwanuka nem a legerősebb coverage-ben, azonban Antrel Rolle teljesíthetne jobban is. A legtöbb csapatnál leginkább egy TE dominál a passzjátékban, jelen esetben azonban két veszélyes célpontja is lesz Brady-nek, Welker mellett ők jelentik a fő célpontokat. Az alapszakaszban Hernandez ellenünk átlagos teljesítményt nyújtott, azonban Gronkowski 8 elkapást is elért. Bellichick pedig bármikor kitalálhat valami meglepetést...

És végül pedig a statisztika:

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr313863045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása