Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a New Orleans Saints

2016. szeptember 17. - Asbee

A második fordulóban a New Orleans Saints csapata utazik New Yorkba, akikkel van egy elszámolatlan ügyünk, hiszen tavaly egy pontzuhatagos mérkőzésen maradtunk alul. Most is kemény csata várható, hiszen a nyitányon hasonló összecsapáson kapott ki otthon a Saints és nem szeretnének két vereséggel kezdeni, csapatunk pedig hosszú évek után végre újra két győzelemmel kezdhetné a szezont.

Irányítójukat nem kell bemutatni senkinek sem, Drew Brees korunk egyik legjobb quarterbackje. 16. évét kezdte meg a ligában, 2006 óta pedig folyamatosan 4000 passzolt yard felett teljesített. Ha megsérül Luke McCown helyettesítheti.

Mark Ingram nagy reményekkel érkezett a ligába, de egyelőre még nem tudott 1000 yardos szezont felmutatni. Azért ne becsüljük le a korábbi Heisman győztes futót, hiszen remek átlagot hoz és az elkapásokba is be tud segíteni. A cseréje Tim Hightower, aki anno a Cardinals-nál vált ismertté, majd néhány meccset lehúzott a Washingtonban is, utána viszont 3 év kihagyás következett. Tavaly a New Orleans adott neki egy esélyt ő pedig élt a lehetőséggel és Ingram cseréjeként léphet pályára. Harmadik running backként Travaris Cadet van a Saints rosterén, az újonc Daniel Lasco pedig a jövő embere lehet. Nem szabad megfeledkezni a fullback John Kuhnról sem, aki a rövid yardos szituációkat nagy sikerrel tudja abszolválni.

Remek célpontok állnak Brees rendelkezésére. Brandin Cooks és Willie Snead életveszélyes célpontok és mindketten 100 yard felett zártak a Raiders ellen. Michael Thomas is jól mutatkozott be, tehát a cornerbackjeink alapos tesztet kapnak majd. Az előzetes várakozások alapján Cooks-ot Janoris Jenkins őrizheti (persze a slotba valószínűleg nem követi), míg Eli Apple többször is farkasszemet nézhet Thomas-szal, akivel csapattársak voltak az Ohio State-en. Sok nickel felállást várok. Mögöttük Brandon Coleman és Tommylee Lewis kaphat néhány snapet.

A tight end Coby Fleenert alaposan jegelték egy hete, mindössze egy elkapása volt, de láttuk a múlt héten, hogy milyen zűrzavart okozott Jason Witten. Nem lepődnék meg, ha egy-egy rövid útvonallal kihasználná Sean Peyton a korábbi Colts TE atletikus képességeit. Josh Hill egyelőre nem váltotta meg a világot és nem is fog játszani, Chris Manhertz pedig az első évét tölti a ligában.

A támadófalban Terron Armstead játéka kétséges, de valószínűleg ott lesz a pályán. Rajta kívül Andrus Peat, Max Unger, Jahri Evans és Zach Strief próbálja megvédeni Brees-t, ami jól is sikerült nekik, hiszen az Oakland csak egyszer sackelte az irányítót.

A pass rusherek közül Cameron Jordan a legnagyobb név, aki 2012 óta nagy hatékonysággal terrorizálja a támadófalakat, Ereck Flowers és Marshall Newhouse komoly feladat elé lesz állítva. Tavaly karrierje során másodszor jutott 10 sack fölé a kiváló defensive end. Paul Krugert a Cleveland Browns rakta ki a nyáron és utána a Siants-hez került. Eddig két korrekt évet láthattunk tőle, de tavaly csak az árnyéka volt önmagának. Vajon New Orleans-ban újra magára talál? Darryl Tapp a rutinjával segíthet, Kasim Edebali pedig tavaly 5 sackig jutott, idén pedig ennél többet szeretne szerezni.

Nick Fairley anno a félelmetes detroiti védőfal egyik erőssége volt, de 2015-ban a Rams-ben csak csere tudott lenni. Idén nagyobb szerep vár rá, a Saints húzójátékosának kell lennie a fal közepén. Tyeler Davison tavaly újoncként a rotációba tudott beférni, idén ennél nagyobb szerepet szeretne. Persze ott van John Jenkins is, aki szintén a játékidőre pályázik. Valószínűleg a rookie David Onyemata is kap némi lehetőséget. Ugyanakkor van itt egy nagy hiányzó is, Sheldon Rankins lábtörés miatt nem lehet ott a pályán.

A linebacker sorból Hau'oli Kikaha dőlt ki az offseasonban ACL szakadás miatt és ellenünk Dannell Ellerbe sem lesz ott. A will posztot így Craig Robertson örökölte meg. Fairley-hez hasonlóan James Laurinaitis is a Rams-ből érkezett, a Los Angeles-be költözött franchise nem tartott igényt a még mindig jól teljesítő linebackerre. A helyettese Michael Mauti lehet. Az erős oldal Stephone Anthony-é, az ő cseréje pedig Nathan Stupar.

A cornerback sorban komoly gondban van a New Orleans, hiszen Delvin Breaux lábtörés miatt kidőlt. A helyettese P.J. Williams lehet, aki szinte még újoncnak számít, hiszen a 2015-ös esztendőt kihagyta. Tovább fokozza a bajt, hogy mellette két draftolatlan rookie van a kezdőben, mégpedig Ken Crawley és De'Vante Harris. Sokra tartják őket a Saints-nél, de valószínűleg kemény este elé néznek, legalábbis Eli Manningnek ki kell használnia a játékosok tapasztalatlanságát. Mellettük Sterling Moore és B.W. Webb kaphat még lehetőséget.

A safety-k legjobbja Kenny Vaccaro, de Jairus Byrd játékára több panasz is érkezett, mivel a nagy szerződés aláírás óta mintha csak magát akarná óvni a sérülésektől. Nem véletlen tehát Roman Harper visszatérése és Vonn Bell draftolása sem.

Újonc rúgója van a Saints-nek Will Lutz személyében, aki igen felemásan kezdett, hiszen 4 kísérletből mindössze kettőt értékesített. A punter Thomas Morstead viszont rutinos játékosnak mondható. A visszahordásokért Marcus Murphy a felelős.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5411717101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása