Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 7: Giants 20 Falcons 23

2018. október 23. - Asbee

Nem sikerült megszakítanunk a rossz szériát, önmagunkat megverve szenvedtünk vereséget az Atlanta Falcons otthonában, ezzel pedig hivatalosan is megkezdhetjük a tankolást a következő szezonra.

Két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben a védelmek, a másodikban a támadók domináltak. A semleges szurkolók biztosan jól szórakoztak, de én nem helyezném el olyan túl magasan a játék színvonalát. A két évvel ezelőtti Super Bowlon megmutatta a Falcons, hogy kevés lúzerebb csapat van náluk az NFL történetében, de Pat Shurmur őket is alulmúlta ezen az estén. Gyenge támadófal ide, inkonzisztens Manning oda, a red zone játékon ment el a győzelem. Nem szokásom kimatekozni a mérkőzéseket, hiszen egy-egy meccs közbeni play másképpen alakulása totálisan átírhat mindent, de itt simán lehet, hogy ezen múlott. Elsőként a második félidei első drive-unkat fogom megemlíteni, ami turnover on downs-szal ért véget. Értem én, hogy nincs veszítenivalónk és azt is, hogy díjazzák a tökösséget, de nagyon rossz lépés volt megpróbálni negyedikre is, 3 pontot biztosan benn hagytunk abban a drive-ban. Azt a 3 pontot, amely a hosszabbításhoz kellett volna. És akkor még nem beszéltem a 2 pontos kísérletünkről, aminek totál felesleges volt nekimenni 4 perccel a vége előtt és sikertelen lett. Ugyan nem sok múlott már rajta, de komikusan telt az utolsó perc is, nem tudom mi volt a cél két egymást követő QB sneakkel.

Persze ez ismételten csapatmunka volt, az első félidőben nagyon nem állt össze a támadófal, de legalább a szünet után átlagos munkát tudtak végezni. Látszott, hogy Patrick Omameh sérülése miatt kevergetni kellett a lapokat. Kezdetben leginkább Nate Solder szenvedése volt látványos, aki az Eagles ellen is hasonló hibákat követett el. Megengedhetetlen ez egy olyan játékostól, akinek a vezéralaknak kellene lennie. Ugyan feljavult a végére Manning, de őt is elő kell vennem. Érthetetlen volt az a játék, amikor a nem üresen álló Scott Simonsont vette célba az end zone-ban úgy, hogy Beckham egy lépéssel az embere előtt állt. A képet megtekinthetitek itt. Fájdalmas. Ugyan Barkley most kicsivel elmaradt a 100 yardos határtól, de őt nem lehet bántani, mindent megtett. A két elkapónk is kitett magáért, Sterling Shepard és Odell Beckham Jr. is megmutatta, hogy miért vannak a liga legjobbjai között. Kár, hogy Evan Engram képességeit még mindig nem tudjuk kihasználni, érzésem szerint nemcsak horizontális, hanem vertikális irányban is használható lenne a sebessége. Mindenesetre jó úton tart abba az irányba, hogy ő is csalódást keltő első körösként végezze.

Korrekt munkát végez James Bettcher ezzel az emberanyaggal, bár némi kételyem az ő felfogásával kapcsolatban is van. Egyértelmű, hogy a legjobb esetben is csak átlagos képességű védelem áll a rendelkezésére. Kezdetben működött az elképzelése, jól ültek a blitzek, de amint kiismerte ezeket a Falcons nagyot romlott a hatékonyság és ezt hosszútávon is problémának érzem. Szép dolog az agresszív szisztéma, de egyrészt ebben benne van a nagy játékok engedése, másrészt nem érzem azt, hogy lenne más fegyvereBettchernek. Ismét jól mozgott Olivier Vernon, az pedig bebizonyosodott, hogy Lorenzo Carter jobb mint Connor Barwin, remélem több lehetőséget kap az újonc. Sokat dobna egy jó képességű passzsiettető a D# teljesítményén, nem biztos, hogy jó döntés volt Jason Pierre-Paul elengedése. Ellenben a secondary borzalmas, biztosan többen is elő fogják venni Janoris Jenkins játékát, de én a kierőszakolt fumble miatt megvédeném, azt pedig már az érkezésekor tudtuk, hogy ő inkább playmaker mintsem shutdown CB. Eli Apple utódját viszont elkezdhetjük keresni, borzasztó a csávó. Ugyanez igaz Curtis Riley-re is.

Nem lett könnyebb dolga az edzői stábnak, hiszen ez a győzelem elsősorban rajtuk ment el és biztosan több olyan játékosunk van aki ugyanezt érzi. A yardokat sikerült termelni, a pontokat nem, ennek pedig szinte mindig vereség a vége. Amíg nem tudjuk megismételni a Texans ellen bemutatott első félidőt, addig ugyanígy fogjuk végezni, a kérdés, hogy meddig lehet ez így folytatni? Papíron gyengébb ellenfelek jönnek a szezon második felében, de simán lehet, hogy elfogy a lelkesedés és akkor újra az 1/1-ért lehetünk harcban. Eddig felváltva követte egymást a "jó" és a "rossz" teljesítmény, remélhetőleg a Redskins ellen nem a múlt heti borzalmat fogjuk látni. Még mindig jó lehet 5-6 győzelemre ez a keret, de sajnos ismét egy hangyányira vagyunk a morális összeomlástól, ami a tavalyi mérleget is eredményezheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr914317145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása