Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Montez Sweat, EDGE (Mississippi State)

2019. március 17. - Asbee

A szabadügynök piaci események miatt régen volt prospect ismertető, így itt az ideje egy újabbnak. Ezúttal a Combine-on űridőt futó Montez Sweatet hoztam el nektek.

1996. szeptember. 4-én született Georgiában. A Stephenson High School tanulójaként a Michigan State-re ígérkezett el, ott azonban nem tartott hosszú ideig a pályafutása. Mindössze két mérkőzésen lépett pályára a Spartans tagjaként, 2016 tavaszán távozott és a Copiah-Lincoln Community College-en folytatta. Ezután az LSU és a Texas A&M is érdeklődött iránta, ő azonban a Mississippi State-et választotta.

Itt teljesedett ki igazán a pályafutása, hiszen az elmúlt két esztendőben összesen 22,5 sacket szorgoskodott össze. A jó teljesítményre természetesen felfigyeltek, hiszen az első csapatos All-SEC választás mellett az All-American tagság is összejött neki. Részt vett a Senior Bowlon is.

 

Erősségek

Prototípus defensive end méretei vannak. A magassága segít neki a blokkokról való leválásban. Remek erővel rendelkezik, a játék ezen elemében is felül tud kerekedni a falemberen. Tudja hogyan használja a kezeit. Folyamatosan dolgozni tud a blokkok ellen és a futójáték megállításából is kiveszi a részét. Nem adja fel a játékot, folyamatosan üldözi a labdás embert.

Gyengeségek

Nagyon kötött csípőkkel rendelkezik, emiatt nem tud kellően jól elfordulni a széleken. Ha ez mégis sikerül neki, az legfőképp a kezeinek köszönhető. Nehezen vált irányt és a laterális agilitása is megkérdőjelezhető. Nagyon inkonzisztens a snapnél, időnként tökéletesen kapja el a ritmust, máskor azonban beragad. Valószínűleg csak 4-3-as rendszerben lehet igazán sikeres az NFL-ben.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" és 260 lb
40 yard: 4,41 s
Fekvenyomás: 21
Súlypontemelkedés: 36 inch
Helyből távolugrás: 125 inch
3 cone drill: 7 s
20 yard shuttle: 4,29 s

Nagyot szólt a 40 yardos ideje és az elmúlt két évben mutatott produkciója is rendben van. A draft első körében az ideális jelölt lehet egy 4-3-as védelemnek, de 3-4-ben gondjai lehetnek. Nem tud elég jól elfordulni a támadófal szélén, ezt pedig csúnyán kihasználnák a rutinosabb falemberek, ráadásul a szabad területeken sem teljesít kellően hatékonyan. Valaki nagyon jól járhat vele, azonban nem mindegy milyen sémába érkezik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5114695616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása