Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Brian Burns, EDGE (Florida State)

2019. április 01. - Asbee

Számos jó passzsiettetőt adhat az idei class az NFL-nek, számos első körös tehetségből válogathatnak a csapatok. Persze ők sem tökéletesek és számos edge rusher képességeivel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Az egyik ilyen játékos Brian Burns, aki a (nálam számos esetben már önmagában red flaggel bíró) Florida State-ről érkezik meg a profik közé.

1998. április. 23-án született Floridában, Fort Lauderdale városában. Középiskolában az American Heritage School tanulójaként az utolsó két szezonjában 135 szerelésig és 28 sackig jutott, aminek köszönhetően állami bajnoki címeket nyert. A jó teljesítménynek köszönhetően 2016-ban pályára léphetett a U.S. Army All-American Bowlon is.

Három produktív szezont produkált a Florida State-en, összesen 23 sacket szerzett, a szereléseiből pedig 38,5-t a line of scrimmage mögött hajtott végre. Statisztikailag természetesen 2018-ban volt a legjobb, ekkor All-ACC első csapatba választották. Ezután elérkezettnek látta az időt, hogy profinak álljon és jelentkezett a draftra.

Erősségek

Kosaras alkata van laza csípővel és könnyű lábakkal. A snapnél bemutatott robbanékonyságával kényelmetlen helyzetbe tudja hozni az offensive tackle-t. El tud fordulni a támadófal szélén és olyan alacsonyra össze tudja húzni magát, hogy ne blokkolhassa meg az ellenfél. Változatos repertoárral rendelkezik, be tud vágni középre is, hogy ott rohamozzon.  A laterális agilitásának köszönhetően a B lyukat is rohamozni tudja. Bármelyik irányba el tud adni egy spin move-ot. Van annyira atletikus, hogy utolérje a backfielden a labdás embert. Megvan benne a potenciál, hogy akár változatos feladatokra, például coverage-ra is alkalmazható legyen.

Gyengeségek

A posztjához képest karcsú testalkat. Nem biztos, hogy hosszútávon is kellő tömeget tud magával cipelni. Legfeljebb átlagos erősséggel rendelkezik. Képes feladni a pozícióját, ha a fal valamelyik szélének biztosításával bízzák meg. Nem mindig használja ki a magasságából adódó előnyt. Jobban kell dolgozni a kezeivel. Nem tudja a sebességét erővé konvertálni. Nehezen szabadul a blokkokból.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" magas és 249 lb tömegű
40 yard: 4,53 s
Súlypontemelkedés: 36 inch
Helyből távolugrás: 129 inch
3 cone drill: 7,01 s

Egyre inkább a kisebb testalkatú, de gyorsabb játékosokat keresik a csapatok és ennek a haszonélvezője lehet Burns. Persze így is megoszlanak róla a vélemények, sokak szerint túl kicsi, míg mások elfogadhatónak tartják a méretét. A combine-on közel 250 fonttal mérlegelt, ami elegendő egy passzsiettetőnek és ezen kívül a sebessége sem fakult. Rendre le szoktam húzni az alulméretezett edge rushereket, amivel néhány alkalommal be is fürödtem, így most ugyan nemcsak ezért, de óvatosabb leszek Burns-szel kapcsolatban. Egészen elképesztő játékokra képes, a lehető leglátványosabb módon tudja megverni a falembereket, ugyanakkor az ereje valóban lehetne lényegesen nagyobb. Nem tudna minden rendszerben brillírozni, de egy megfelelő szisztémában kezdő potenciállal rendelkező játékos lehet. A jelenlegi játékosok közül talán Leonard Floydhoz lehetne a leginkább hasonlítani. Nem ördögtől való gondolat a top 20-ba várása.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2414731641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása