Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Rashan Gary, Michigan (EDGE)

2019. április 14. - Asbee

Számos jó védőt adhat az idei draft class az NFL-nek, főleg a D line évfolyam mély nagyon. Számos "tuti" megoldást találunk a játékosok között, azonban több leendő rookie-val kapcsolatban is vannak kérdőjelek. Az egyik ilyen Rashan Gary, aki gyengébb játékot hozott a vártnál, azonban a magas upside-ja miatt lesz olyan csapat akinek érdekes lehet a személye.

1997. december. 3-án született New Jersey-ben Plainfield városában. A középiskola első két évét a Scotch Plains-Fanwood high Schoolban töltötte, majd egy költözés után a Paramus Catholic High School tanulója lett. Olyan jól sikerült az utolsó szezonja, hogy részt vehetett a 2016-os Under Armour All-America Game-en, ahol az MVP lett. Egyöntetűen őt tartották a recruit class legjobbjának, így nagy volt az igény a szolgálatai iránt, ő pedig a Michigan mellett döntött.

Freshmanként minden mérkőzésen pályára lépett, de limitált lehetőséget kapott. 2017-ben volt a legjobb, ekkor 58 szerelésig és 5,5 sackig jutott. A teljesítménye első csapatos All-Big Ten jelölést jelentett. A junior éve rövidebbre sikeredett a vártnál, egy vállsérülés miatt 9 alkalommal tudott pályára lépni. Ennek ellenére ismét összejött az All-Big Ten tagság, 2018 novemberében pedig döntött, hogy jelentkezik a draftra. A Michigan bowl game-én sem lépett pályára, hanem inkább a felkészülésre fordította az időt.

Erősségek

Egy igazi szörnyeteg, irreálisan jó sebessége van a testalkatához képest. Prototípus NFL méretekkel rendelkezik. Megvan mindene ahhoz, hogy helyet kapjon egy nagy méretű játékosokat preferáló védőfalban. Aktívan dolgozik a pályán, keresi a kontaktot. A masszív termete miatt nehéz kibillenteni az egyensúlyából. Nemcsak erőből dolgozik, hanem alacsonyra össze tudja húzni magát és elfordul a széleken. Átkonvertálja a sebességet erővé. Megvan az ereje ahhoz, hogy a késői move-okat is sikeresen abszolválja. A hosszú karjainak köszönhetően hatékony a bull rush-nál. Megfelelő laterális agilitással rendelkezik.

Gyengeségek

Sovány produkció a tehetségéhez képest. Lehetne kreatívabb is. A bull rush az egyetlen igazi fegyvere. Túl kötött a csípője. Ugyan nagy sebességgel játszik, de kontrollálhatná jobban is a mozgását. Aktívabban kell használnia a kezeit, ami sokat javíthatna a játékán. Könnyen beültethető a hintába, verhető a counter move-okkal. Nehezen hajtja végre az üres területeken a szereléseket.

Draft prospectek

Méretek: 6'4" magas és 277 lb tömegű
40 yard: 4,58 s
Fekvenyomás: 26
Súlypontemelkedés: 38 inch
Helyből távolugrás: 120 inch
3 cone drill: 7,26 s
20 yard shuttle: 4,29 s

Nehéz kiigazodni Gary-n, hiszen az egyetemen elmaradt a várakozásoktól. Ami miatt továbbra is a top 10 játékosok között emlegetik, az a páratlan atletikussága, amelynek köszönhetően nagyon magasan lehet a plafonja, persze kérdés, hogy ezt el tudja-e érni. Számos csapat van akinek csak ez számít, aztán vagy bebukják az illetőt vagy nem. Úgy érzem, hogy túl nagy kockázatot jelentene Gary esetén egy ilyen korai pick, ha rajtam múlna, akkor az első kör első felében nem választanám őt ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7914764060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása