Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A Russell Wilson pletyka

2019. április 15. - Asbee

Az elmúlt napokban felerősödtek a Russell Wilsonnal kapcsolatos vadhajtások. Állítólag megunta a seattle-i életet és mindenképp New Yorkba akar költözni. Azért nem eszik ennyire forrón a kását, senki se hűtse be a pezsgőt, mert még a Beckham trade-nél is hihetetleneb lenne ez a tranzakció. Az én személyes véleményem következik.

Elsőként azt kell megemlíteni, hogy 2019-re is Eli Manning mellett tettük le a voksunkat, nem akartunk tapasztalattal rendelkező kezdő szintű irányítót hozni. Az pedig elég furán venné ki magát, ha megszereznénk Wilsont, Manningtől pedig elköszönnénk. Két ilyen fizetést képtelenség lenne fenntartani. Persze akár jövőre is összejöhet a deal, de akkor is komoly erőforrásokba kerülne a művelet, hiszen az első lehetséges alkalommal franchise tag kerülne a Super Bowl győztes QB-ra. Abban pedig szerintem mindenki egyetért, hogy nem egy 3. és egy 5. kör lenne a kikiáltási ár.

A fizetés sem lenne olcsó, évi 30 millió dollár alatt nem fog aláírni sehova sem, de ezen nem kell meglepődni, ennyibe kerül manapság egy klasszis irányító. Aaron Rodgers és Matt Ryan is kb. ekkora összeget keres, a fizetési plafon pedig folyamatosan nő, így a kontraktusok sem lesznek kisebbek. Deal with it.

Ami viszont mindenképp valóságos elem a sztoriban, hogy Wilson felesége lépni akarna Seattle-ből. Ciara személyében egy popcsirkét sikerült asszonynak találnia, akik rendre szeretik a fényt és a csillogást. Azt azonban minden intelligens ember belátja, hogy a sport- és a zeneipar is egy speciális ágazat, amelyben nem hétfőtől péntekig dolgoznak az emberek, hogy aztán hétvégén közös programot csináljanak, a sokak által irigyelt siker számos lemondással is jár. Sokan elfelejtik, hogy számos játékos kétlaki életet él. A csapattal 5 vagy 6 hónapot kell egyhuzamban eltölteni, ezek után hazacuccolnak a szülővárosukba és csak a néhány napos tavaszi edzésekre térnek vissza az edzőtábor előtt. Ciara pedig nem otthon ülve paprikás krumplival fogja várni az urát, hanem könnyen lehet, hogy több hónapig valamilyen turnén lesz. Így összességében azt gondolom, hogy csapatváltás nélkül is meg lehet oldani a hosszú ideig tartó New yorki tartózkodást.

Ami még ennél is fontosabb kérdés, hogy mi a francért akarna csapatot váltani Wilson, ráadásul pont minket választana? Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy egy Seahawks legendáról beszélünk, aki Super Bowl győzelemmel ajándékozta meg a franchise-t és a várost. Továbbra is versenyképes csapatban játszhat, hiába nézték le a tavalyi szezon előtt a Seattle-t, azért csak rájátszásba vitte őket Pete Carroll. Miért váltaná le ezt az állapotot egy totális bizonytalanságra? 2011 óta csak egyszer jutottunk be a rájátszásba, ráadásul a tavalyi évhez képest is gyengültünk, tehetség alapján az öt legrosszabb csapat között van a helyünk és a front office koncepcióját sem lehet egyértelműsíteni. Én biztos, hogy nem ide akarnék menni.

Kizárni persze semmit sem lehet, a Beckham trade is totál elképzelhetetlennek tűnt idén és sajnos mégis megvalósult. Benne van az is, hogy kiveri a hisztit Wilson, de nem ilyen játékosnak ismertem meg. A Seahawks sem válna meg tőle könnyen és azt se feledjük, hogy állítólag megkezdték már a tárgyalásokat vele. Így azon a véleményen vagyok, hogy nem ezért az opcióért kell imádkozni, mert nagyon gyenge lábakon áll ez a sztori, tweeteljen akármit Tyrann Mathieu.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5014764910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása