Magyar New York Giants Szurkolói Blog

6/180: Corey Ballentine, CB (Washburn)

2019. április 29. - Asbee

Corey Ballentine előtt eddig öt játékost draftoltak a Washburn egyeteméről, közülük kettőt a csapatunk. Egyelőre eléggé tragikus sorsa van Ballentine-nak, hiszen a kiválasztása után néhány órával lövöldözés volt az egyetemének a campus-án, ahol a korábbi csapattársát és szobatársát Dwane SImmons-t megölték és őt is meglőtték. A hírek szerint ez nem veszélyezteti a pályafutását és néhány hét múlva felépül. Most koncentráljunk a képességeire.

A cornerback félig amerikai félig jamaicai származású. A középiskola elvégzése után a harmadosztályú Washburn egyetemén folytatta a pályafutását és a tanulmányait. Érdekesség, hogy nemcsak fociban, hanem atlétikában is jeleskedett. A freshman éve után majdnem abbahagyta a futballt, de végül 46 mérkőzésen lépett pályára. 2018-ban az övé lett a Cliff Harris Awards, amelyet a kis egyetemek legjobb védőjének adnak oda.

Erősségek

Kimagasló munkamorál, a pályán kívül is odateszi magát. Megvan a magassága és az ereje ahhoz, hogy hatékony legyen a press coverage-ban. Az atletikussága miatt a robbanékonysága és a hosszútávú sebessége is rendben van. Remek irányváltási képesség és laterális agilitás. Könnyen vált hátramenetből és le tudja másolni az elkapójának az útvonalát. Fizikális a blokkok ellen. Franchise special teamer potenciál.

Gyengeségek

Sokkal elővigyázatosabbnak kell lennie és az ösztönei sem a legjobbak, olyan route-ot is megpróbál levédekezni, amelyik nem az ő feladata lenne. Az egyetem harmadosztályából jön, így vélhetően kell némi idő ahhoz, hogy felvegye az NFL ritmusát. Akár hatékony press corner is lehetne, de elég kényelmetlenül mozog ebben a szerepkörben, sokkal inkább az off-ball fekszik neki.

Combine eredmények

Méretek: 5’11” magas és 196 lb tömegű
40 yard: 4,47 s
Fekvenyomás: 15
Súlypontemelkedés: 39,5 inch
Helyből távolugrás: 135 inch
3 cone drill: 6,82 s
20 yard shuttle: 4,14 s

Alapjában véve egy special teamerrel gazdagodtunk, akiben benne van a potenciál, hogy egy idő után a védelemben is hasznos tag legyen. Egyelőre azonban a lövöldözés mindent felülírt, jelen pillanatban meg kell várnunk a felépülését és csak utána lehet bármi okosat is mondani róla. A tavaszi edzéseken biztosan nem lesz ott, ha pedig kihagyja az edzőtábort, akkor szinte biztosan nem az aktív kerettel tölti a rookie szezonját, ezután pedig nagyon nehéz felküzdenie magát egy hatodik körös választottnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2614792968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása