Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Isaiah Simmons, LB/S (Clemson)

2020. március 02. - Asbee

Alapos fejlesztésre szorul a védelmünk, amely a liga alján kullogott 2019-ben. Felmerül tehát, hogy ide draftoljunk az 1/4-es választással és Isaiah Simmons neve tűnik fel a leggyakrabban. Szélsebes 40 yardot tolt a Combine-on, ami tovább növelheti az értékét, de vajon be tud kerülni a top 5-be egy olyan játékos, akinek nehéz meghatározni a valódi posztját?

1998. július. 26-ám született Omaha városában Nebraskában. AZ Olathe North High School tanulójaként elkapót és defensive backet játszott. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, ő pedig a Clemsont választotta egyeteméül.

Az első évében redshirtöt kapott, így 2017-ben vetette bele magát igazán a küzdelmekbe. Ekkor safety-ként 45 szerelésig és egy sackig jutott. Folyamatosan javított a statisztikáin és már a tavalyi draftra is jelentkezhetett volna, miután 89 szerelést, 1,5 sacket és egy interceptiont szorgoskodott össze 2018-ban. Tavaly a legjobb linebackernek járó Butkus Award is nála kötött ki, miután 104 tackle-t, 8 sacket és 3 INT-t írhatott fel magának. Idén bajnoki döntőt játszhatott az egyetemével, tavaly pedig meg is nyerte azt.

Erősségek

Kivételes atletikus képességek. A hatótávjának köszönhetően megvan a képessége ahhoz, hogy hatékonyan őrizze a tight endeket és a nagyobb testalkatú slot elkapókat. A magasságának köszönhetően le tudja ütni a passzokat. Talán az elmúlt évtized legsokoldalúbb tehetsége, számos szerepkörben helyt állt a Clemsonnál, a védőfalon kívül szinte mindenhová fel lehet állítani. Nemcsak a coverage-ban, hanem a blitzekre is kiválóan alkalmazható, megtalálja a támadófalak gyenge pontjait. Oldalvonaltól oldalvonalig tud játszani és a mély zónáknál is alkalmazható.

Gyengeségek

Nincs definiált pozíciója, emiatt pedig többen is kételkednek az NFL-ben való sikerességét illetően. Nem lehet róla egyértelműen kijelenteni, hogy egy linebackerrel, egy safety-vel vagy egy slot cornerbackkel állunk szembe. Véleményem szerint sok múlik azon, hogy kinek a keze alá kerül. Nem mindig elég hatékony a belső futásoknál. Növelheti még kicsit az erejét.

Combine eredmények

  • Méretek 6’4” magas és 238 lb tömegű
  • 40 yard: 4,39 sec
  • Súlypontemelkedés: 39 inch
  • Helyből távolugrás: 132 inch

 

Sajnos bevett szokássá vált, hogy a draft elején választunk mostanában. Mint írtam romokban a védelmünk és az elmúlt két első körös pickünket támadókra költöttük, így könnyen lehet, hogy most a defense következik. Rögtön elő is vették Joe Judge nyilatkozatát, aki az elmondása alapján nem a sémára, hanem a játékosok erősségeire próbál majd építeni, ez pedig jó hír lehet Simmons-nak. Ami nagy kérdés, hogy mennyire tudja majd kiaknázni Patrick Graham az atletikus képességeit, Minkah Fitzpatrickból majdnem bustot csinált Miamiban. Egy dolog biztos, ha megtalálja egy csapat Simmons-ban az emberét, akkor nagyon hamar le fog rá csapni. Megvan benne a potenciál, hogy az egyik héten semlegesítse Travis Kelce-t, majd tartsa a lépést Lamar Jacksonnal. El tudom képzelni, hogy beleszer a játékába Gettleman, aki a Panthers-nél már draftolt egy első körös LB/S hibridet Shaq Thompson személyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5815499742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása