Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Chase Young, EDGE (Ohio State)

2020. április 15. - Asbee

Volt egy játékos, akiről folyamatosan beszéltünk az ősz folyamán, hogy ő élesztheti fel a pass rushunkat. Aki méltó utódja lehet Lawrence Taylornak, Michael Strahannek, Justin Tucknak, Osi Umenyiorának és Jason Pierre-Paulnak. Ő nem más, mint Chase Young. Aztán megvertük a Redskins-t, így vélhetően a csoportriválisunkhoz kerül az idei class legjobb játékosa.

1999. április. 14-én (szóval előfordulhat, hogy a bejegyzés megírásának napján épp másnaposan fetreng) született Marylandben, Upper Marlboro városában. A középiskolában először irányítóként és linebackerként szerepelt, ezután lett defensive end. Végig remekelt, az egyik legjobb high school játékosnak tartották. Több mint 40 iskola ajánlott neki ösztöndíjat, ő pedig az Ohio State mellett döntött.

A nagy konkurencia miatt természetesen nem lett azonnal kulcsjátékos 3,5 sackkel mutatkozott be. 2018-ban bokasérüléssel bajlódott, de így is összejött neki 10,5 sack. Már ez is brutál teljesítménynek számít az NCAA-ben, de a java csak ezután következett, hiszen juniorként 16,5 alkalommal vitte le az ellenfél irányítóit. Az övé lett a Bronko Nagurski Trophy, a Chuck Bednarik és a Ted Hendricks Award is.

Erősségek

Prototípus defensive end testalkat. Erőteljesen és fegyelmezetten dolgozik a futások ellen. Jól zárja le a széleket. Hatékony használja a kezeit a blokkolók legyűrése ellen. Elit pass rusher move-ok. Remekül kapja el a snapet. Akkor is le tudja gyűrni az offensive tackle-t, amikor úgy tűnik, hogy vége a játéknak. Tudja, hogy milyen szögben támadja meg az ellenfelet. Mindig van terve. Coverage-ban is alkalmazható.

Gyengeségek

Időnként túl magasan játszik. Néha túl hátra helyezi a súlypontját.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'5" magas és 264 lb tömegű

 

Több olyan véleményt olvastam róla, amely alapján őt tartják az elmúlt évtized legreményteljesebb edge rusherének. Alig találni negatívumot a játékában és valóban igaz, hogy ahová kerül, ott azonnal felélesztheti a pass rush-t. Óriási segítség lett volna nekünk, hiszen szükségünk lenne egy ilyen klasszisra a védőfal szélén. Ugyan elképzelhető, hogy lesznek előttünk cserék és az egyik csapat feljön a kiszemelt irányítójáért, de csak nagyon minimális esélyt látok arra, hogy nálunk köt ki Young.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1115614306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása