Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A szabadügynökpiaci tevékenységünk

2023. március 22. - Asbee

Eddig még nem készültünk átfogó anyaggal az idei free agency-ről, most azonban pótolom ezt a hiányt. A megfázás megakadályozott a podcastben, így most marad az írás. Enjoy!

A védőfal megerősítésével kezdett Joe Schoen, ahová elfért az erősítés, hiszen Leonard Williams és Dexter Lawrence mögött nagyon vékony a jég. A rotációba jött Rakeem Nunez-Roches, aki jobb értéket képvisel, mint Justin Ellis. Elképzelhető, hogy hozzányúlunk a kezdőink szerződéséhez is, hiszen Williams 32 millió dollárral terheli az idei capet, Lawrence pedig az 5. éves opciójával van jelen. 3. embernek jó lesz Nacho. Szintén a védelem kapta a következő emberünket, hiszen Indianapolis-ból érkezett Bobby Okereke, aki 40 millió dollárt kereshet a következő 4 évben. A Colts-ban folyamatosan javított a statisztikáján, valamint a tartósságával és a hozzáállásával sem volt probléma. Nagyon kellett egy linebacker a védelembe, ő pedig betöltheti a Blake Martinez után keletkezett űrt.

Még ennél is hangosabbat szólt a következő manőver, hiszen a 3/100-as draft pickért megszereztük Darren Waller játékjogát. Kadarius Toney-ért kaptuk ezt a cetlit és jelen pillanatban jól néz ki ez a két trade. Ugyan elmúlt már 30 Waller, de viszonylag későn indult be a pályafutása és még mindig képes lehet az 1000 yard feletti teljesítményre. A sérülékenysége belerondíthat az összképbe, számos mérkőzést kihagyott az elmúlt két évben. Amennyiben a pályán tud maradni, úgy vélhetően veszélyes célpontot biztosít Daniel Jones-nak, de ha folytatódik a pechszériája, akkor csalódottak leszünk a megszerzése miatt. Kellett egy játékos, aki vertikális irányban is veszélyt jelent, erre pedig jó lesz az új tight endünk. Csak repüljenek felé a labdák...

További két célpontot kapott az irányítónk, hiszen a depth chart aljára érkezett Jeff Smith, aki a keretbe kerülésért fog küzdeni, illetve egy újabb Colts játékos is nálunk kötött ki Parris Campbell személyében. Utóbbi az érdekesebb, aki az eddigi pályafutása során sokat bajlódott a sérülésekkel, tavaly azonban korrektül játszott. 1 évre írt alá, amennyiben jól teljesít, úgy jövőre nagyobb és hosszabb kontraktust kaphat. Egy icipicit sokallom a neki adott pénzmennyiséget, de szükségünk van új elkapókra.

A tegnapi nap során leigazoltuk Bobby McCaint, akitől a Commanders köszönt el néhány hete. Tapasztalt játékos, aki kezdő szinten tud játszani, de azért nem forradalmasította a safety pozíciót. Julian Love távozásával szükség volt egy hasonló játékosra. Fun fact: McCain interceptionjével ért véget Joe Judge edzősködése.

Számos játékossal hosszabbítottunk, még a piac nyitása előtt kapta meg Isaiah Hodgins, Jack Anderson és Lawrence Cager az ERFA tenderét. Az utolsó utáni pillanatban összejött a deal Daniel Jones-szal is, amibe nem vagyok hajlandó még egyszer részletesen belemenni. Többet kapott, mint előzetesen várhattuk, azonban ha jól teljesít, akkor rászolgál a pénzére, ha pedig rosszul, akkor évi 20 millió esetén sem lennénk boldogok... A többit elmondtuk/leírtuk ötvenszer. A megállapodásnak köszönhetően franchise taget kapott Saquon Barkley és nem feltétlenül bánkódnék, ha így játszaná le a szezont. Több sérülést is elszenvedett már a pályafutása során, így talán a vállalhatónál is nagyobb kockázatot jelentene odaadni neki évi 13-14 millió dollárt. Helyette 10 milliót kereshet idén és jövőre újra dönthetünk a sorsáról.

Időrendi sorrendben haladva Sterling Shepard volt a következő, ő 1 éves minimum összegű kontraktust írt alá. A csapat egyik vezéregyénisége, aki a sérülése után az oldalvonal mellett rázta fel a társait. Szurkoljunk, hogy láthassuk még a pályán! A special teambe visszatért Jamie Gillan és igen komoly pénzt kapott a képességeihez képest, valamint a long snapper Casey Kreiter is Giants játékos marad.  Kap egy újabb esélyt a támadófalban a tavalyi szezon során leigazolt Wyatt Davis.

Tovább bízunk a kiegészítő veteránokban is, akik közül örülök Matt Breida hosszabbításának, hiszen Barkley-hoz hasonló stílusú RB, a sebességével bármikor veszélyt tud okozni. Nem kapott túl sok lehetőséget 2022-ben, remélem idén nagyobb snapszám jut neki. Nem értem Jihad Ward visszatérését, persze számíthattunk rá, hiszen túlságosan is kedveli őt Wint Martindale. A futások ellen bemutatott 1-1 jó play-t, de ideális esetben a csapat utolsó számú edge rusherének kellene lennie.

Daniel Jones és Saquon Barkley után Darius Slayton kapta a legnagyobb pénzt a hosszabbítók között, 12 millió dollárt kereshet a következő két esztendőben. Érdekes éven van túl, hiszen az előszezon után csak a fizetéscsökkentésnek köszönhetően maradt a csapat tagja, az első hetekben csak nézőként volt jelen, majd szépen lassan elnyerte Brian Dabollék bizalmát. A 724 elkapott yardjával ő volt a legsikeresebb elkapónk, de remélhetőleg nem első számú célpontként számolunk vele, hiszen azzal egyszer már befürödtünk. A másik problémám, hogy többször is hibázott már a kulcspillanatokban, volt, hogy a dropján ment el a győzelem.

Három távozónk van eddig. Elsőként Nick Gates írt alá a Washington Commanders-hez, ami fájó, hiszen súlyos lábtörés után tért vissza és közönségkedvenc lett belőle. Persze ha kicsit racionálisabban állunk hozzá a kérdéshez akkor láthatjuk, hogy miért nem marasztaltuk. Egyrészt gyengébben játszott, mint a sérülése előtt, másrészt nyáron majdnem ő is a keretszűkítés áldozata lett. Elszámolta magát Julian Love és az ügynöke, évi 10 millió dollár körüli pénzről álmodoztak, amelyet nem tudtunk volna teljesíteni, végül pedig évi hatot kereshet Seattle-ben. Majd az idő eldönti jól járt-e ezzel a lépéssel. A 49ers játékosa lett Jon Feliciano, aki felemásan teljesített tavaly, viszont nagyon remélem, hogy van valami terv a fal közepére, mert egyelőre itt gyengültünk a szintén nem túl erős 2022-höz képest...

Ugyan elérhető még számos nagy nevű free agent, de a szabadügynökpiac első hulláma letelt. Nagy hangsúlyt fektetett Joe Schoen a játékosai megtartására, a szokásosnál is többen tértek vissza. Kulcskérdés lesz, hogy (legalább) a tavalyi teljesítményüket hozzák ezek az embereink, hiszen a keret gerince megmaradt. Az értékelésnél a legfontosabb pont, hogy erősödött-e tavalyhoz képest a csapatunk és erre a válasz igen. Többek között visszatért Jones, Barkley és Slayton, további célpontokat kapott az irányítónk, javult a védőfal mélysége és úgy tűnik végre van egy korrekt linebackerünk is. A támadófal még hátravan, a távozók helyére nem érkezett senki és itt azért komoly károkat szenvedhet el az offense. Összességében elmondható, hogy a legtöbb lépés racionálisnak tűnik. Amennyiben ott folytatja Daniel Jones ahol tavaly abbahagyta és szerencsésebbek leszünk a sérülésekkel, akkor ismét a rájátszásban köthetünk ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr818077828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása