Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíció áttekintő: linebackerek

2023. július 28. - salander

Évek óta ugyanaz a nóta szól a Giantsnél. Amikor a szezon végén visszanézünk, akkor jól látszik, hogy nem volt másik pozíció amire jobban ráfért volna a fejlesztés a keretünkben, mint a linebacker sorunkra. Sikerül idén kitörnünk ebből az áldatlan helyzetből?

Tavaly a csapat védelme az utolsók között zárt futás elleni védelemben, alig volt csapat, aki ellen több futott yardot vagy pontot tettek fel az ellenfelek. Emiatt hibáztathatók a DT-k is, de fő bűnösök a LB-k akik nem tudták végrehajtani a kiosztott feladatokat, lereagálni a futásokat vagy betömni a lyukakat amiket a védőfal hagyott.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az előző szezon még a hosszú távú átlaghoz képest is borzalmasan alakult a poszton. Még a nyáron szerződést bontottunk Blake Martinezzel, Darrien Beavers (2022 / 6. kör) pedig ACL szakadást szenvedett az előszezonban. Ott álltunk az első héten kezdő szintű játékosok nélkül.

Elindult a forgószínpad: Tae Crowder és Austin Calitro kezdték a sort. A szezon végére már egyikük sem volt a csapatnál. Visszajött helyettük a korábbi Giants Jaylon Smith (akik a stáb korábban már elküldött) és beállt a rookie Micah McFadden (2022 / 5. kör) aki a boxban még eljátszott, de coverageben és a vonal mellett rendszeresen halmozta a hibákat. A helyzetet komolyságát jól mutatja, hogy a szezon közben visszatérő Landon Collins is lejátszott 171 snapet a poszton vagy hogy a 18. héten Jarred Davis (korábban Detroit Lions, 2017 / 1. kör) az utcáról esett be játszani a Philly ellen és maradhatott a playoffra kezdőként.

Hogy állunk most?

A szabadügynök piacról Bobby Okereke érkezett az Indianapolis Coltsból. Ő egy kulcs igazolás lehet, mert a személyében évek után először ismét van 3-down linebacker a keretben. A csapatnak nincs jó track recordja a belső linebackerek kinevelésével, de a nagy igazolásokkal azért van, hogy belenyúlunk a tutiba. Remélhetőleg továbbra is elkerülik a sérülések és a karrierje Antonio Pierce-ére hasonlít majd nálunk.

Ki játszik majd mellette? Valószínűleg Darrien Beavers, aki visszatért az IR-ről. Ő tavaly már beverekedte magát az első csapatba, de még látni kell, hogy mennyit vett ki belőle a sérülés. Jarred Davis biztosan nem, ugyan őt újraszerződtettük - mint aki legjobban bevált a tavalyi gárdából -, de már az edzőtábor előtt ACL szakadást szenvedett.

Első számú cserének maradhat Micah McFadden, a rookie szezonja nem sikerült jól, de neki még lehet tere fejlődni, főleg, ha kevesebb snapet, kompetensebb társakkal játszik. Optimizmusra ad okot, hogy mind az edzők, mind a csapattársak nagyon lelkesek voltak vele kapcsolatban a tavaszi OTA-k alatt.

A draftról nem érkezett linebacker – ami a feljebb említett track recordunk miatt – nem is akkora baj. A camp alatt érdemes odafigyelni, hogy jönnek-e hírek az UDFA Dyontea Johnsonról, akit egy magasnak mondható, 175 ezer dolláros aláírási bónusszal szereztünk meg.

Linebackerekként szepel a depth charton Carter Coughlin és Cam Brown, de ők tavaly gyakorlatilag csak special teamben játszották. Bár Coughlin most a táborban kap snapeket az második csapattal a védelemben is, de a keretbe kerülésük továbbra is inkább azon múlik majd, hogy alakul majd a special team összetétele.

Tényleg sikerült rendbe tenni a pozíciót?

Én szeretnék hinni benne, de mint látjátok, ez nagyon nehéz. Okereke érkezésével végre van egy reménysugár, amibe kapaszkodhatunk. Régen volt ilyen, ezt értékelem. Azonban a keret hajszálvékony és gyakorlatilag ismét egy sérülés választ el minket attól, hogy Schoennek a kondér aljáról kelljen beugrók után kotorászni. Nem leszek meglepve, ha idén is új neveket kell majd tanulni szezon közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4718180879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása