Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíció áttekintő: safetyk

2023. augusztus 02. - salander

Az előző szezonban a védelmünk nagyon komolyan támaszkodott a safety-játékra. Ezt akkor is inkább a kényszer szülte és idén más posztok erősödése tehermentesítheti őket, de egyelőre nem teljesen világos kik kerülnek majd a keretbe és mennyit játszanak majd Xavier McKinney mellett, hogy helyettesíteni tudják a távozó Julian Love-ot.


A Giants játszotta legtöbb olyan snapet ahol 7 vagy több corner és safety volt a pályán egyidőben. Nagyon gyakran kellett safetyknek olyan feladatokra átvállalni (akár a futás elleni védekezésben és pass rushban), ami normál körülmények között inkább a linebackerek dolga lett volna. Ehhez bye-weekig erős gerincet adott a McKinney-Love páros. Mindketten kiváló játékintelligenciával rendelkező, sokoldalú játékosok, akiket Martindale nyugodtan mélyvízbe dobhatott, hogy besegítsenek vagy védőhálót nyújtsanak a többieknek.

McKinney „quadozós” kézsérülése azért is volt frusztráló, mert nem csak fontos kezdőt vesztettünk vele, de azon a ponton Love is belekényszerült egy klasszikusabb szerepkörbe. Azzal, hogy eltűntek a svájci bicskák hirtelen egyre több játékosra volt szükség, hogy pótoljuk a kieső szerepköröket. A veterán Tony Jefferson és Landon Collins helyettesítették a hiányzó linebacker játékot, McKinneyt pedig a rookie Dane Belton (2022 / 4. kör) és a Jets waiveréről érkező special team játékos, Jason Pinnock próbálta betölteni.

Hogy állunk most?

A nyár talán legnagyobb vesztesége volt Julian Love távozása. Ez egy olyan szabadügynöki piaci történet, ahol mindkét fél keserű szájízzel távozhatott az asztaltól. A front office érzékelte, hogy elég nyomott a kereslet a piacon, ezért nem ajánlott nagyértékű szerződést. A helyzetértékelésük jó volt, Love végül csak egy csalódást keltő 2 éves, 12 millió dolláros szerződést kapott a Seahawkstól. A másik oldalon a csapat elvesztett egy fontos kezdőt (Love több mint 1000 snapet játszott tavaly, egyedüliként a védelemből) és egy ilyen szerződést mi is meg tudtunk volna adni.

Maradt egyértelmű kezdőként Xavier McKinney. Reméljük sikerül visszatalálnia a sérülés előtti formájához, a liga legjobb safetyjei közé. A 2021-es szezonjával közel került, hogy helyett kapjon a szezon 100 legjobb NFL játékosa között és a 2022-es sem indult rosszul a balesetéig.

Ki játszik majd mellette? Ez a training camp legnagyobb kérdése. Maradt Jason Pinnock és Dane Belton. A szabadügynök piacról elhoztuk Bobby McCaint (Washington Commanders), aki nagyon tapasztalt, de a termete miatt kevésbé tud szerepet vállalni a futáselleni védekezésben. A draftról érkezett Gervarrius Owens (7. kör), majd az UDFA Alex Cook. Elképzelhető, hogy safety-ként fog szerepelni Nick McCloud, akinek tavaly nagyon jól sikerült beugrania a CB rotációba.

McCain kivételével mindenki nagyon-nagyon fiatal és tapasztalatlan.

Mi lesz ebből?

A Xavier McKinney (kezdő), Bobby McCain (tapasztalt, passzvédekezés), Nick McCloud (tavaly bizonyított, sokoldalú), Jason Pinnock (tavaly bizonyított, special teamer), Dane Belton (2022-es draft) hatos mellett szól a legtöbb érv, de úgy érzem senki sincs egyértelműen biztonságban.

McCainnek egy éves szerződése van, ami önmagában nem jelent garanciát, hogy bekerül a végső keretbe. Belton nem tett le valami sokat az asztalra, inkább a rookie szerződése miatt ragaszkodhatnak hozzá. Az új fiúk közül is dobbanthat valaki a special teamben (mint korábban Pinnock), ami felviheti a keretbe.

Idén McKinneyn kívül nehéz lesz elérni 1000 snapet bárkinek. A siker vagy bukás az eddigieknél jobban múlik majd azon, hogyan tudja Martindale hogyan tudja majd hasznosítani a keretbekerülők egyedi képességeit, ki mennyi snapet kap majd és milyen feladatkörben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4618184561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása