Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Brock Bowers, TE (Georgia)

2024. február 28. - Asbee

A pozíció értéke miatt ritkán találunk top 10 környékére várt tight endet, idén azonban Brock Bowers mindenképp ezt a szintet képviseli. Rögtön leírom miért.

2002. december. 13-án született Napa városában, Kaliforniában. A középiskolában irányítót, tight endet és linebackert is játszott. Számos egyetem érdeklődését felkeltette és a sokoldalúsága miatt a Notre Dame például LB-ként számolt volna vele, Bowers azonban az edzői stáb miatt a Georgiát választotta. Ott 3 produktív évet produkált, minden szezonjában 700 yard felett zárt, az All-American jelölések mellett kétszer is az NCAA legjobb tight endjének választották meg, ráadásul a csapatával begyűjtött két bajnoki címet. Nem volt már mit bizonyítania, így jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Elit atletikusság egy TE-hez képest
  • Irreálisan sok yardot tud hozni az elkapás után
  • Rettentő sokoldalú, a reverse futójátékoknál és a screen passzoknál is kiválóan alkalmazható
  • Végtelen energiával rendelkezik, ami feldobja a csapattársait

Gyengeségek

  • Nem a legnagyobb testalkatú
  • A profik között bajban lehet a press coverage ellen
  • Finomítani kell az útvonalain

Összegzés

Nem tudom láttam-e már valaha olyan élvezetes meccsfelvételeket egy tight endtől, mint Bowers-től, de nála nem túlzás azt állítani, hogy újradefiniálhatja a pozíciót. Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy nálunk kössön ki, de könnyen lehet, hogy az új csapatában szinte azonnal közönségkedvenc lesz és már az első naptól hasznos játékossá váljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5618340497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása