Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Malik Nabers, WR (LSU)

2024. március 20. - Asbee

Jelen pillanatban irányító és elkapó posztra várhatjuk az erősítést a draft első körében. Az utóbbiak között Malik Nabers lehet az a játékos, akinek a megszerzésére még trade nélkül is lehet esély. Lássuk kiről van szó.

2003. július. 28-án született Youngsville városában Louisiana államban. A középiskola utolsó évében suliváltás miatt nem léphetett pályára, de így is eleget bizonyított ahhoz, hogy felkeltse a legnagyobb egyetemek érdeklődését. Először a Mississippi State-re kötelezte el magát, majd az LSU mellett döntött. Ott már az első évében játéklehetőséget kapott, amit 417 yarddal és 4 touchdownnal hálált meg. 2022-ben az 1000 yardos határt is átlépte, az igazi robbanás azonban tavaly következett be, hiszen 1569 yarddal és 14 TD-vel zilálta szét a védelmeket. Ez a teljesítmény természetesen első csapatos All-American tagságot jelentett és egyértelmű volt, hogy jelentkezni fog a draftra.

Erősségek

  • A pálya mindegyik részén hatékony
  • A nagyobb méretű CB-k ellen is megnyeri a harcot
  • A testén kívül, a kezeivel abszolválja az elkapást
  • Az elkapás után is hasznos yardokat tud szerezni
  • Útvonal közben is jól vált sebességet

Gyengeségek

  • Minimálisan javítani kell a route-jain
  • Nem ő a legveszélyesebb vertikális célpont
  • Kissé inkonzisztens volt 2022-ben

Combine eredmények

  • Méretek: 6’0” magas és 200 lb tömegű

Vannak vélemények, amelyek alapján még Marvin Harrison Jr-nál is jobb játékos Malik Nabers, de olyan scouting reportot is olvastam, ahol Rome Odunze-nél sem tartják feltétlenül jobbnak. Egy biztos: mindenki kiemelkedő tehetségnek tartja az LSU elkapóját. Olyan elődjei vannak, mint Odell Beckham Jr., Justin Jefferson és Ja’Marr Chase és szinte képtelenség náluk jobbnak lenni, de a profik között is felérhet az ő szintjükre. Ha nem trade-el fel Joe Schoen és 4 irányító is gazdára talál a top 5-ben, akkor nálunk köthet ki, ebben az esetben pedig nem szabad sokat gondolkodni és rohanni kell a draft cetlivel Goodellhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2418358773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása