Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: offensive tackle-k

2024. július 08. - Asbee

Érdekesen alakulhat az OT-k között az NFC East, hiszen Dallas-ban megtörtént az őrségváltás, Philadelphiában pedig nemsokára bekövetkezhet. A minket leginkább foglalkoztató kérdés, hogy tud-e valamennyit fejlődni Evan Neal és ha nem, akkor ki játszhat a helyén.

1. Eagles

Sok csapat el tudná magának képzelni az Eagles kezdőjét, hiszen a liga élvonalába tartozik a Lane Johnson-Jordan Mailata páros. Igaz az előbbi idősödik már, így lassan ideje lenne az utód felkutatásának. Mindent tudunk róluk, így ugorhatunk a cserékhez.

Biztosítékként megszerezték Mekhi Bectont, igaz neki eddig csalódást keltően alakult a pályafutása, viszont fejlődés szempontjából a legjobb helyre került, bár olyat is olvastam, hogy állítólag guard lehet belőle. A padról rajta kívül Fred Johnson tud beugrani.

2. Cowboys

Generációváltás történt Dallas-ban, hiszen hosszú évek után elbúcsúztak Tyron Smith-től, amiben semmi meglepő nincs, hiszen az elmúlt években nagyon sokat volt sérült a kiváló tackle. A draft első körében kiválasztott Tyler Guyton lehet az utódja, amiben azért van kockázat, de a Cowboys rendre jól építi be a fiataljait. Láthattuk ezt Tyler Smith-nél is két éve és valójában ő is bevethető a szélen, de a hírek szerint továbbra is guardként számítanak rá. A másik oldal Terence Steele-é, nothing to see here.

A mélységre is próbálnak odafigyelni, a padról elsősorban a több poszton is bevethető Chuma Edoga küldhető be.

3. Giants

Abszolút felemásan alakul a pozíciónk, hiszen Andrew Thomas a liga egyik legjobb vakoldali tackle-jévé nőtte ki magát, de a társai gyengélkedése miatt eddig nem kapta meg a neki járó elismerést. A sérülésekkel sem volt szerencséje tavaly, 7 mérkőzést kihagyott. A túloldalon még mindig Evan Neal a preferált játékos, de a sorozatos rossz játéka és a sérülékenysége miatt egyre inkább veszélyben van a pozíciója. Véleményem szerint neki már nem nagyon van jövője az NFL-ben tackle-ként.

A helyettesítésére Matt Nelson érkezett a Lions-ból, illetve Jermaine Eluemunor eredeti pozíciója is inkább a tackle, mint a guard. Josh Ezeudu is játszott már a fal szélén, de róla sincsenek sajnos jó emlékeink, Yodny Cajuste és Joshua Miles pedig a keretbe kerülésért fog küzdeni.

4. Commanders

Átalakulás alatt áll a Washington és ez tökéletesen látszódik az OL szélén. A jobb oldali tackle adott, tavaly Andrew Wylie ezen a poszton játszotta végig az évet, a vakoldalra azonban több befutó is akadhat. Nagyon bízhatnak a harmadik körös újoncban, Brandon Colemanben, hiszen ha végigmegyünk a kereten, akkor láthatjuk, hogy jó eséllyel már a bemutatkozó évében szignifikáns játéklehetőséget kaphat.

Ezt akadályozhatja meg Cornelius Lucas, hiszen komoly NFL tapasztalattal rendelkezik. Trent Scott és Braeden Daniels pályázik még a legnagyobb eséllyel az 53-as keretre, bár utóbbinak a tavalyi szezonját keresztülhúzta egy sérülés, így nem láthattuk még Daniels-t a profik között.

Összegzés

Dallas-ban már megkezdődött az őrségváltás, de nemsokára bekövetkezhet Philadelphiában is. 30 felett jár Lane Johnson, ráadásul neki is meggyűlt a baja a kisebb-nagyobb sérülésekkel. A közelmúltban jól oldotta meg a Cowboys a fal frissítését és egy újabb első körös játékossal gazdagodtak. Már tavaly is számos esetben gondban volt a tackle-k között a Commanders és látva a játékosaikat nem vagyok benne biztos, hogy 2024 lesz az az év, amikor a liga élvonalába kerülnek ezen a poszton.

A csapatunknál valószínűleg az Andrew Thomas-Evan Neal páros kezdi meg az évet, de nem csodálkoznék ha rövid időn belül Jermaine Eluemunor kerülne ki a jobb oldalra. Egy pozícióval beljebb alkalmaznám Nealt és szerintem az sem fogja megoldani a problémáit, ha Jon Runyant játszatjuk mellette (aki inkább LG).

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3218440033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása