Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 3: Giants 21 Browns 15

2024. szeptember 22. - Asbee

Clevelandben sikerült megszerezni az első győzelmet egy sokat hibázó ellenfél ellen. Egy buta játékon múlt az elején a totális összeesésünk, utána azonban egy szinte tökéletes első félidőt követően már nem tudott fordítani a Browns.

A kezdeti hibák után valóban nagyon összekapta magát a csapatunk és olyan játékot láttunk, amelyekre a playoff csapatok képesek. Több hosszú és sikeres drive-ot vezettek a támadóink, akiket a buta büntetések sem tudtak megtörni, ráadásul a játékrész végén az adódó lehetőséggel is kiválóan sikerült élni. Valóban büszkék lehetünk erre a két negyedre, hiszen nem sűrűn lehet ennyi idő alatt 21 pontot szerezni egy ilyen védelem ellen. Kár, hogy a fordulás után totál lenullázódott az offense és emiatt csak az utolsó két percben dőlhettünk hátra. Magához képest rendkívül jól játszott Daniel Jones, többször is megmenekült a sack elől, ráadásul az első félidőben kevesett hibázott. Később sem feltétlenül rajta múlt, bár volt egy nagyon necces átadása, amely után talán még ő sem tudta, hogy mire gondolt. Ezen kívül jól osztogatta a labdákat és az elmúlt mérkőzéstől ellentétesen ezúttal hét játékosunknak is összejött legalább egy elkapás. Annyit még hozzátennék, hogy a szerencse is vele volt, a mérkőzés elején dobott volna egy sima interceptiont, de Greg Newsome idióta büntetése miatt nálunk maradt a labda. Természetesen Malik Nabers vitte a prímet, élményszámba ment mindkét touchdownja és ismét ő volt a támadóink legjobbja. Az elkapók közül csak Wan'Dale Robinson tudott felnőni mellé, a többiek nagyon halványan teljesítenek eddig. A tight endeknél továbbra sem értem Theo Johnson szerepeltetését, hiszen a bravúrra nem képes és egyelőre a gyorsaságát is csak egyszer tudta megvillantani. Kicsivel több lehetőséget kapott Daniel Bellinger, akire bedobtak egy idióta zászlót, pedig az nem holdig, ha seggre ülteti a védőt... Két sacket engedett a támadófal és hozzátettek annyit, amennyit lehet a Browns védőfala ellen. Sajnos többször is megetette Myles Garrett Andrew Thomas-t, de összességében ez is belefért. A futásblokkolás nem működött és csak a mérkőzés végi Singletary futás miatt néznek ki jól a számok. Sajnos ezúttal is hibázott egy nagyot az offseasonban megszerzett futónk és ismét a harmadik negyedben egy jól haladó drive-ot akasztott meg. Sokáig nem akarok tőle fumble-t látni...

A védelem elővette a tavalyi playbookot és ezúttal sokkal agresszívebb szellemben küldte a pályára Shane Bowen a játékosait. 8 sacket láthattunk és sikerült kihasználni az ellenfelünk gyengeségeit. Ez a szemlélet a D line teljesítményét is felélesztette, akik 6 sacket szereztek a 8-ból és ugyan fordulás után jól alkalmazkodott hozzájuk a Cleveland, de remélhetőleg egy ideig nem látjuk viszont az első 2 heti betlit. Nemcsak Brian Burns és Kayvon Thibodeaux játszott jól, hanem Azeez Ojulari is az első két szezonját idézte és jól használta ki az elé táruló lehetőséget. Még Elijah Chatmannek is összejött egy sack, Dexter Lawrence-nek pedig kettő. Meglepő volt látni, hogy a sérülések után éledt fel kicsit az ellenfelünk támadófala és az elején nem tudtak mit kezdeni a védőinkkel. Sajnos a zebrák nem voltak velünk, újra bedobtak egy buta zászlót, Deonte Banks jó védekezésére repült a bünti. A cornerbackünk egyébként egyelőre nem közelíti meg azt a színvonalat, amelyet várnánk tőle és nem lehet rábízni az ellenfél legveszélyesebb elkapóját. Két TD-t, valamint számos elkapást bemutatott mellette Amari Cooper, néha azt sem tudta merre jár a labda. Ehhez képest a végére feléledt és a két meghiúsított átadása kellett ahhoz, hogy megálljon a Browns. Tipikus playmaker cornerback lenne, csak az interceptionök hiányoznak.

A special team sajnos a csapat gyenge pontjának bizonyult. Rögtön egy Eric Gray fumble-vel indult a mérkőzés, amely a lendületünket is megfoghatta volna, Greg Joseph pedig egy 48 yardos kísérletet hibázott el. Úgy látszik csak ellenünk hajlandó hosszú FG-t értékesíteni. Lesz még munka a special teammel, mert a múlt héten is borzasztóan kezdtek, de akkor megmentett minket egy bünti.

Úgy "harangoztam be" a szerdai live-ban ezt a mérkőzést, hogy olyan lesz, mintha két csöves verekedne össze a Blahán és nem jártam messze ettől. Iszonyatos hibákkal kezdték a játékosaink a délutánt, majd félidőig hengereltek. Utána érkezett a menetrendszerű fumble és a Browns defense dominált, de szerencsére a támadóik nem tudták lemásolni a teljesítményünket. Örüljünk a Newsome büntetésnek, mert anélkül nagyon máshogy nézett volna ki ez az összecsapás. Jelenleg képes a csapatunk egy versenyképes alakulat és egy bottom 5 látszatát is kelteni. Remélhetőleg az előbbit látjuk majd gyakrabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr918497432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása