Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Giants 27 Colts 26

2014. augusztus 17. - Asbee

Harmadik előszezon mérkőzésünkön is sikerült nyerni, igaz ez nem sokat számít. Kezdő játékosaink (főképp a támadók) képességeik alatt teljesítettek, ez pedig némi aggodalomra ad már okot. Lássuk az értékelést.

A mérkőzés egy borzasztó Quintin Demps visszahordással indult, játékosunk mindössze a 15 yardos vonalig jutott. A folytatás sem volt jobb és a "szokásos" 3 & outtal indítottunk. Sajnos visszahordónk vesszőfutása tovább folytatódott, a második returnnél hiába tett meg 42 yardot, utána elejtette a labdát, ami az Indianapolis-hoz került. Bosszantó hiba. Az offense még rosszabbul nézett ki. Harmadik labdabirtoklásuknál egy INT is jött volna, azonban szabálytalanság miatt a játékot visszafújták. A labdaeladást másodszor is sikerült elkerülni. Egy hosszú play action passz repült Victor Cruz irányába, aki a DB mögé tudott kerülni és a labdát is elkapta, megtartani azonban nem tudta a játékszert, ami "természetesen" a Colts-hoz került volna, ha nem jön az újabb sárga zászló. Az egyetlen sikeres Manning átadást Jerrel Jernigan kapta el, aki azonban láthatóan továbbra sem érezte jól magát az oldalvonal mellett. Két játékkal később bemutathatott volna egy hosszú elkapást, de nem tudta elérni a labdát. Sajnos a futójátékkal is komoly problémánk akadt, running backjeinknek nem sikerült konzisztens jó játékot nyújtania. Ez komoly probléma, többek között ennek is köszönhető a számos 3 & out. Két futásból nem sikerült 3-4 yardnál többet elérni, esetleg láthattunk egy rossz passzt is, majd harmadikra rendre 7-10 yardot kellett (volna) megtenni, amelyet nem lehet rendszeresen sikerrel teljesíteni. Visszatérő jelenségről beszélünk, tavaly az első hetekben ugyanez volt a helyzet.

A védelem egy fokkal jobban szerepelt, az első Colts drive-ot rögtön sikerült megállítani, de ezután több bosszantó játékot is láthattunk a defense-től. Az egyik 3rd down szituációnál sikerült nyomás alá helyezni Luckot, a sacket azonban nem tudtuk abszolválni, a korábbi 1/1-es irányító pedig fellépve a zsebből megtalálta elkapóját. Néhány játékkal később a touchdown is összejött nekik, Griff Whalen slant route-jára későn reagált Walter Thurmond, Antrel Rolle pedig már nem ért oda. Igaz azt is meg kell említeni, hogy tökéletes ütemben repült a labda. Összességében védőinkkel nem volt probléma. Luck zsenialitása újra és újra előjött, valamint Hakeem Nicks is próbálta 3-4 évvel ezelőtti formáját idézni. Korábbi elkapónk láthatóan élvezte a játékot, de nagyobb alázatot kell mutatnia, hiszen egyik nagy játékát sportszerűtlen viselkedés miatt visszafújták (McBride-nak mutogatott az oldalvonal felé menet).

Nagyjából másfél negyeden át szerepeltek kezdőink, az első félidőt pedig 0-20-as eredménnyel sikerült zárni. Érdemes megemlíteni cserejátékosainkat is, hiszen a bravúros fordítást az utolsó negyedben sikerült véghezvinni. Damontre Moore második sackjét szerezte az előszezonban és a futás ellen is helytállt. Marcus Harris szintén folytatta jó szereplését és több hasznos elkapást is bemutatott. ha így folytatja ősszel is csapatunkkal tarthat. Az utolsó negyedben aztán egy olyan fordítást láthattunk a "fakótól", amilyet Eli-tól sem látunk mindennap.

26-0-ás hátrányban vágtunk neki a záró játékrésznek. Ekkor azonban feléledtek játékosaink és preseason ide preseason oda nagy szívvel játszottak. Egy remek drive végén Kellen Davis mutatott be egy touchdown elkapást fade route-ja után. Az átadást Curtis Painter adta. Egy nagy hibát bemutatott ellenfelünk is, Phillip Tanner szaladt neki csapattársának, a fumble után pedig rögtön Giants TD-nek örülhettünk. Ezután kapott végre lehetőséget Ryan Nassib, akinek 8 perc állt rendelkezésre és a saját 10 yardos vonalán belül indíthatta első támadását. 4 perc elég volt hozzá, hogy Michael Cox futása után ismét az Indianapolis end zone-jában kössön ki a labda. A Colts-tól szerencsére gyorsan sikerült visszaszerezni a játékszert és folytatódhatott a Nassib show. Az út nem volt egyenes a siker kapujáig, de fiatal irányítónk 1:53-mal a vége előtt ügyesen oldotta meg a feladatát, 4 & 16-nál egy seam route után sikerült megtalálni Adrien Robinsont, majd még egy ugyanilyen játék után a red zone környékén kopogtatott már a harmadik számú offense. A drive végül egy Corey Washington TD-vel zárult, a 2 pontos kísérlet viszont nem lett jó, így 55 másodperccel a vége előtt 27-26-os állásnál az Indianapolis-hoz került a labda. Ellenfelünk "mindössze" egy 64 yardos mezőnygól kísérletig jutott, amit Pat McAfee nem tudott értékesíteni, így sorozatban harmadik előszezon mérkőzésünkön is nyerni tudtunk.

Az első csapat alaposan leszerepelt, bár a defense tartotta magát, de az offense csak kereste önmagát. Mielőtt kritikát fogalmaztok meg alaposan fontoljátok meg mit írtok, hiszen az ilyen helyzetekben szokás az irányítóra kenni mindent. E mellett azonban azt se feledjük, hogy futójátékunk nem működött, harmadik downra rendszerint 7-10 yardot kellett volna megtenni. Elkapóink is elmaradnak a várakozásoktól, gondoljunk csak a Cruz fumble-re, vagy pedig arra, hogy Randle szinte láthatatlan idén. Az állományt megfelelőnek tartom, pont emiatt gondolom azt, hogy tudnak javulni támadóink. Egy új rendszerben játszanak, amihez idő kell és ugyan közhely, de ez még csak az előszezon. 3 hét múlva mindegyik csapat 0-0-ról fog indulni és addig még sok idő telik el, így érdemes kerülni a szélsőséges érzelmi kitöréseket a csapat teljesítményét illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr56611261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása