Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 17: Cowboys 36 Giants 35

2018. december 30. - Asbee

Nem sikerült jó szájízzel zárni az évet, a Colts elleni szoros vereség után most sem jött össze a végjáték, hiszen hiába sikerült labdát szerezni 3 perccel a vége előtt, a győzelem elmaradt.

Borzasztóan indult az összecsapás, kétszer is eladta a labdát Manning, pedig közel lett volna a pontszerzés. Ezt követően nagyjából összekapta magát az irányítónk és korrekt teljesítményt nyújtott, de egy kis plusz hiányzott volna a végén. B.J. Goodson labdaszerzése után két vállra lehetett volna fektetni a Cowboys-t, azonban csak mezőnygólra futotta az erőnkből. A végén elég lett volna 15-20 yardot szerezni a mezőnygólhoz, de az sem jött össze. Ez elsősorban Pat Shurmur hibája, a meccs végi szituációkért elsősorban a vezetőedzők a felelősek, de Eli sem tudott már sorozatban másodszor mit kezdeni ezzel a helyzettel. Ez pedig csak megerősít engem abban, hogy ugyan ki lehet őt még küldeni a pályára, de rövid időn belül meg kell találnunk az utódját, különben óriási gondban lehetünk. Ezen kívül jár a dicséret az offense-nek, a kezdeti beragadás ellenére is 35 pontot szereztek. Több nagy futást is bemutatott Saquon Barkley és látványos volt a touchdownja is, bár nem bánnám ha az egyszerűbb megoldást részesítené előnyben, mert majdnem fumble lett a vége. Cody Latimernek volt két őrült egykezes elkapása is, Evan Engram pedig ott folytatta ahol abbahagyta, erősen zárta az évet.

A védelem vicc. Nagyon hiányzott Landon Collins és Alec Ogletree is, átjáróház volt a defense. Ugyan két és fél sacket szerzett Olivier Vernon, de ezt Tyron Smith hiányában tette meg, rendre csereemberek ellen volt csak sikeres idén. Olyan játékosok is lehetőséget kaptak a secondary-ben, akik eddig nem nagyon léptek pályára és meg is kaptuk az okot, hogy miért nem. Nagyon remélem, hogy nem sokan térnek vissza ebbe a secondary-be, mert az nonszensz, hogy 35 szerzett pont sem elég a győzelemhez. Dave Gettleman is felelős a kialakult helyzetért, akinek komolyabb figyelmet kellett volna szentelnie erre a csapatrészre is, hétről hétre UDFA játékosokkal állunk ki. Nincs olyan helyzet amit ne lehetne megoldani ellenünk, szánalmas volt a 4th & 15-re benyelt TD. Az offense kezd rendben lenni, de ameddig nem szerzünk egy klasszis passzsiettetőt és nem stabilizáljuk a secondary-t, addig nem leszünk sikeresek.

Újabb fájdalmas vereség, pedig most is lett volna lehetőségünk a válaszra. Az utolsó három percben a védőknek egyszer, a támadóknak kétszer lett volna lehetősége befejezni a mérkőzést, de egyik sem jött össze. Számos területen sikerült fejlődni, de még mindig lényeges különbség van köztünk és a versenyképes csapatok között. Van fantázia Shurmur elképzeléseiben, de ha nem tudja megoldani ezeket a helyzeteket, akkor rövid időn belül ő is meg fog bukni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2214524376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása