Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nem haladnak a tárgyalások Collins-szal?!

2019. február 21. - Asbee

Egyelőre nem lehetünk túl optimisták Landon Collins új szerződésével kapcsolatban, hiszen a hírek szerint nem nagyon haladnak a tárgyalások. A papírforma alapján franchise taget kap a védőnk, ami valóban nem lenne csoda, hiszen az ilyen kaliberű játékosokat nem szokás kiengedni a szabadügynökök közé.

Március. 5-ig kell ellátni taggel a játékosokat, utána pedig július. 15-ig kell megegyezni velük a hosszútávú szerződésekről. Amennyiben ez nem valósul meg, úgy a tag által felkínált összeggel játszhatják le a szezont. Emlékezzünk vissza, hogy tavaly bedobta a durcát Le’Veon Bell, aki inkább a teljes évet kihagyta. Állítólag Collins sem riadna vissza a holdouttól, a beat writerek szerint az új szerződéséig nem venne részt a csapat eseményein, persze elég kevés az esély, hogy Bell szintjéig elfajul a helyzet.

Nem tudom mennyire pontosak a hírmorzsák, de Gettlemanék kb. Harrison Smith pénzét lőtték be célként, ami 10 millió dollárt jelentene évente. Jelenleg Eric Berry a legjobban kereső safety, aki 13 millió dollárhoz juthat 365 nap alatt. Collins hátránya, hogy elsősorban a futás megállításában jeleskedik, a coverage-ben nem mindig teljesít jól. Azt azonban ne felejtsük el, hogy mindössze 25 éves, Berry 28, Smith 27 volt a jelenlegi kontraktusuk aláírásakor. Azóta ráadásul nőtt a fizetési plafon mértéke is, többet költhetnek a csapatok a fizetésekre, így ezt is illik belekalkulálni. Ugyan a támadóknál is elfér az erősítés, de a szezon második felében az offense vitte a csapatot, átjáróház volt a defense, így felértékelődik Collins szerepe, aki a legjobb játékosunk ebben a védelemben. Ez alapján tehát valóban sovány kicsit az évi 10 milliós összeg és jogos az ennél nagyobb igény.

Egy valamit nem szeretek, a fillérbaszást. Persze le lehet írni, hogy minden egyes elköltött dollár számít, fontos a fizetési plafon blablabla, de amíg olyan játékosok kereshetnek évi 5 millió dollárt, mint Kareem Martin és Rhett Ellison, amíg egy relatíve nagy összeggel kínálunk meg egy Jonathan Stewartot, amíg a leggazdagabb tackle-vé varázsoljuk a totál átlagos Nate Soldert, addig igencsak bosszantó, hogy ilyen hírek érkeznek Collins-szal kapcsolatban. Persze bőven van még idő, ilyenkor mindkét fél ragaszkodni szokott a saját álláspontjához, de láttunk már Gettlemantől olyat, hogy túl makacsul viselkedett. Tavaly azt nyilatkozta, hogy nem fordít hátat a tehetségnek, remélem ez idén is igaz lesz, mert komolyan meg kell erősítenünk a védelmet. Pay the man!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6114640704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása